perjantaina, 20. marraskuuta 2020, klo 15.54

Suunnittelun kuusi keskeisintä todistetta

Pekka Reinikainen

Onko suunnittelu näennäistä?

Ateistit julistavat samassa kuorossa tiedotusvälineiden ja akateemisten opinahjojen enemmistön kanssa, että näkemys älykkäästä suunnittelusta on vain yksinkertainen väite. Materialistien mukaan suunniteluun uskovat väittävät väärin, kun he sanovat, että ”hyvin monimutkaisilta näyttävät asiat eivät voi olla luonnon lakien tuottamia ja väittävät, että yliluonnollinen toimija on suunnitellut ne". Ateistien mukaan "tällainen ei ole tiedettä”.

Eikö muka? Siinäkö kaikki? Ei se ihan niin mene.

Seuraavassa vaatimaton vastine ihmisille, joille on uskoteltu, että todisteita älykkäästä suunnittelusta ei ole.

1. Maapallon hienosäätö

Tiedemaailma ei kiistä, että maapallo on äärimmäisen tarkasti säädetty elämälle sopivaksi. Maapallo on oikean kokoinen, sen etäisyys auringosta on täsmälleen sopiva ja aurinko on oikean tyyppinen tähti. Maapallon ilmakehä on hyvin harvinaislaatuinen onnenkantamoinen jne. Elämän vaatimien kymmenien toisistaan riippumattomien tekijöiden samanaikainen toteutuminen on yksinkertaisesti tilastomatemaattinen mahdottomuus, sillä taivaankappaleita näkyvässä kosmoksessa ei ole tarpeeksi tätä varten. Vaikka yksi samanlainen planeetta löytyisikin, se ei myöskään takaa, että sinne kehittyisi älykästä elämää itsestään.

2. Maailmankaikkeuden perusvuorovaikutusten hienosäätö

Tiedemaailma ei kiistä luonnonlakien hienosäätöä, joka mahdollistaa biologisen elämän. Vähäinenkin muutos niissä johtaisi kuolleeseen kosmokseen.

Kuinka ateistit selittävät asian? He sanailevat, että täytyy olla olemassa useita maailmankaikkeuksia, joissa olosuhteet ja luonnon lait vaihtelevat, ja olemassaolomme selittyy sillä, että olemme harvinaisessa, meille sopivassa maailmankaikkeudessa. Paul Davies on todennut: Jos uskomme, että erilaisia maailmoja on mittaamaton määrä, oman maailmamme hienosäätö ei hämmästytä. Olemassaolomme on valinnut meille sellaisen … teoria monista maailmankaikkeuksista selittää miksi asiat ympärillämme ovat niin kuin ovat - ne ovat tulosta ihmisystävällisestä valintaprosessista”. Tähän voi tietysti uskoa, jos niin haluaa. Perusvuorovaikutukset voi säätää noin 10 potenssiin 500:lla eri tavalla.

Ateisteilla ei ole todisteita ja on hyvä ymmärtää, että heillä ei koskaan voi olla todisteita lukemattomien kosmosten olemassaolosta. Heidän väitteensä on toivottoman epätieteellinen. On surkuhupaisaa, että ateistit, jotka pilkkaavat uskoa Raamatussa mainittuun uuteen luomakuntaan, joka luodaan tämän langenneen tilalle, haaveilevat itse lukemattomista näkymättömistä maailmoista!

Sen lisäksi, että maailmamme mahdollistaa elämän, se mahdollistaa teknologian, jolla sitä voidaan älykkäästi tutkia. Maapallo sijaitsee myöskin galaksissa paikassa, mistä universumi näkyy koko komeudessaan. Suunnittelija on halunnut, että otamme asioista selvää.

3. Elämän alkuperä

Tiedotusvälineet toistavat tauotta, että pian paljastuu, kuinka elämää syntyy itsestään. Väitteen vääryys valkenee, kun tajuaa, että teknologiamme ei ole onnistunut suunnittelemaan itsensä kopioivaa konetta. Automaattisesti jälkeläisiä tuottava auto olisi paljon yksinkertaisempi kuin jakautuva solu, jota edes hienosäädetty maailmakaan ei luonnonlakien avustamana tuottaisi, koska fysiikka ja kemia estävät tällaisen ihmeen. Itsekopioituva auto sisältäisi tietysti myös paljon enemmän suunnittelua kuin nykyiset ajopelit.

4. Ihmisen ilmestyminen

Materialistit uskovat tietävänsä kuinka älykäs olento kehittyi. Todellisuudessa kenelläkään ei ole asiasta aavistustakaan. He pakottavat itsensä luulemaan, että luonnon neljä, ymmärryksestä osatonta, perusvuorovaikutusta järjestivät atomit ihmisiksi.

5. Tietoisuuden mysteeri

Kun katsot vanhaa luokkakuvaasi, näet joukon lapsuudenystäviäsi. Sinä olet heidän joukossaan. Jokaisen lapsen sisällä on ainutkertainen yksilö, joka näkee, kuulee ja kokee maailman omalla tavallaan. Kuka siellä lapsen kehon sisällä oikein on ja miten hän joutui sinne? Evolutionistit eivät tällä kysymyksellä päätään juuri vaivaa. He keskustelevat ihmisen evoluutiosta, aivan kuin olisivat ulkopuolisia tarkkailijoita, miettimättä kuinka joutuivat kehonsa sisään. He pitävät ihmisaivoja alkuliemestä kehittyneinä monimutkaisina tietokoneina ja rakentavat niille kehityspolkua. Mutta vaikka sellainen löydettäisiin, yksilöllisen tietoisuuden alkuperää ei tavoitettaisi. Luokkakuvan jokaisen lapsen minä pysyy mysteerinä.

6. Ajan alku

Ihmiset ovat aina, lähes poikkeuksetta, pitäneet kasveja ja eläimiä suunniteltuina. Lapset pohtivat luonnostaan, kuka ne mahtoi tehdä? Vain itsevarmat nykytieteilijät sanovat, että ne totisesti näyttävät suunnitelluilta, ja mitä enemmän tutkimme, sitä paremmin suunnittelu tulee esiin, mutta samalla röyhkeästi kysyvät: Kuka suunnitteli suunnittelijan? – meille ei mikään asia ole mahdotonta tieteellisesti selvittää – ja jos emme saa selville suunnittelijan alkuperää – häntä ei ole olemassa”.

Materialistit vieroksuivat vuosisatojen ajan kysymystä: ”Kuka suunnitteli materian?” ja ohittivat asian sanomalla, että energiaa ja ainetta on aina ollut olemassa. Tässä tilanteessa oli aika epäjohdonmukaista, että ajatusta aina olemassa olevasta Jumalasta ei hyväksytty.

Alkuräjähdysteorian myötä alku sai syntynsä ja kysymys, mitä oli sitä ennen, tuli ajankohtaiseksi. Vastaus oli maailman nyhjäiseminen tyhjästä. Tämä tosin vaikuttaa hieman epäilyttävältä ja siksi tarinoita alkuräjähdystä edeltäneistä tapahtumista sepitellään jo ajattoman ateismin avuksi. Maailma haluaa pysyä jumalattomana – maksoi mitä maksoi – samoin kuin Suomen piispat, jotka vuosi sitten allekirjoittivat alkuräjähdystä, alkusyntyä ja Darwinia pönkittävän dokumentin. Marraskuussa 2020 on kuitenkin älykästä uskoa Suunnittelijaan.

Lähde: Top Six Evidences for Intelligent Design

TIEDETTÄ VAI TARINOINTIA?

Lääkäriseura Duodecim ja Tieteen tiedotus r.y julkaisevat Hyvä Terveys -lehteä. Voisi olettaa, että lehdessä olisi tieteellistä tekstiä. Useat artikkelit kertovat kuitenkin tieteestä, joka on muuttunut kultiksi. Tätä ilmiötä käsittelin aikaisemmassa blogissani: Tieteestä on tullut kultti Voit itse arvioida asiaa lehden tuoreimman numeron poiminnoista (13/20).

Outoja otsikoita

"Kokeile kosketuksen taikaa: etähalaus toimii...",

"Onnen hetket: filosofi Frank Martela toteaa, että on parempi puhua elämän merkityksellisyydestä kuin tarkoituksesta. Hän haluaisi nähdä elämän tarinana, sillä ne "viihdyttävät meitä, niin kuin silloin kun niitä kerrottiin leirinuotioilla... jonain päivänä elämä loppuu... voimme rakentaa merkityksellisyyttä ja maistella elämän pieniä makeita herkkuja... elämästä tulee merkityksellistä kun näkee tarinansa ja on tyytyväinen näkemäänsä."

"Hyvää huomenta: lyhytkin aamujooga virittää mielen valppaaksi ja antaa päivään energiaa. Joogaliikkeeseen otetaan mukaan myös aie tai asenne: avaan paitsi kehoni, myös mieleni ja sydämeni - leikitellään irti päästämisen energioilla."

"Mr. Pain tuli taloon: tuon lierihattuisen ja mustiin pukeutuneen hahmon Virtanen on löytänyt mielensä syvyyksistä. Olento rupesi juttelemaan. Joskus se aloittaa ilkeilyn heti. Mr. Pain on tehnyt selväksi, että se ei aio koskaan poistua - kuolemasta me emme koskaan juttele..." Artikkelissa erikoispsykologi Tage Orenius antaa ohjeita kivunsiedon harjoitteluun: "Tavoitteena on automatisoitunut läsnäolon kyky, joka tuottaa lempeyttä ja armollisuutta".

"Kosmisen mielenrauhan jäljillä: maailmankaikkeus oli tiivistynyt pisteeksi. Sitten tuo piste räjähti - alkuräjähdys loi älyä, joka käsittää alkuräjähdyksen - niin siinä näköjään kävi - tuntuisi jo liian yllättävältä, että se sirottelisi ainetta maailmankaikkeuden leveydeltä mutta älyä vain yhdelle pallolle - nykykäsityksen mukaan elämää syntyy nytkin helposti. Sitä saattaa olla kaikkialla - galaksimme toisella reunalla voi elää meitä vieläkin älykkäämpi elämänmuoto - joka kykenee käsittämään paitsi alkuräjähdyksen myös koko elämän olemuksen"

VALETIETOA KORONAROKOTTEESTA

Koronarokotteesta leviää internetissä vaarallista valetietoa. Toimiva rokote on ainoa mahdollisuus saada korona edes teoriassa kuriin. Jos rokotusta ei oteta, mitään toivoa taudin torjunnasta ei ole ja tuhansia kuolee turhaan Suomessakin. Lääkäri Mikko Tuuliranta oikaisee internetissä esitetyt väärät väitteet, joilla uskovia huijataan:

Koronarokote ja lääkärin varoitus

JOKA SADAS AMERIKKALAINEN TARTUTTAA

tällä hetkellä koronaa (Washington Post 18.11). Sama tilanne Suomessa, johon toivottavasti ei jouduta, tarkoittaisi, että 50 000 ihmistä samalla hetkellä levittäisi tautia meillä. Pasi Pohjola STM:stä totesi 19.11, että tällä hetkellä tartunnan voi saada missä tahansa, nyt kun ihmiset ovat fyysisesti lähellä toisiaan. Epidemiatilanne on huomattavasti huonompi kuin esimerkiksi kuukausi sitten ja menossa huonompaan suuntaan monella alueella. Olemme aivan leviämistilanteen kynnyksellä.

Tässä tilanteessa maskia on ehdottomasti käytettävä 

Muistutan, että käytännössä kaikki voivat käyttää maskia eli astma esimerkiksi ei ole este. Tästä voit lukea lisää lääkäri Mikko Tuulirannan tuoreesta kirjoituksesta tällä sivustolla. Erityisesti vaarassa ovat yli 70-vuotiaat, joilla koronaviruskuolleisuus on 25%. Henkilö, joka ei käytä maskia, vähät välittää lähimmäistensä elämästä ja hengestä! Maskista voit katsoa lisää TV7 ohjelmastani: Ajankohtaista: Koronapandemia osa 9

KIRURGI MIKKO TUULIRANNAN TÄRKEÄ KOMMENTTI

Maskeista ja koronasta on keskusteltu paljon. Lääkäri Mikko Tuuliranta kertoo, miksi erityisesti keuhkosairauksista kärsivien on syytä käyttää maskia!

Maskin käytölle ei ole lääketieteellisiä vasta-aiheita; hapen saanti ei vaarannuPEKKA REINIKAINEN, LL, tietokirjailijaPekka Reinikainen on valmistunut lääkäriksi Ranskan Montpellierissä ja toiminut käytännön lääkärinä yli 40 vuotta sekä yli 10 vuotta kuntoutuslääkärinä ja koululääkärinä. Reinikainen on toiminut kolme kautta Lääkäriliiton valtuuskunnassa ja useissa valiokunnissa sekä Kunnallislääkärit ry:n hallituksessa, Helsingin aluelääkäriyhdistyksen puheenjohtajana sekä Suomen kristillisen lääkäriseuran puheenjohtajana. Hän on myös Viron kristillisen lääkäriseuran kunniajäsen. Hän on toiminut 10 vuotta sosiaalilautakunnan, 20 vuotta Helsingin kaupunginvaltuuston ja Valtioneuvoston päihde- ja raittiusasiain neuvottelukunnan jäsenenä sekä kirkolliskokouksen jäsenenä 16 vuotta.


Tahdotko antaa palautetta blogista? Lähetä meille sähköpostia osoitteeseen .
Blogien kirjoittajat vastaavat itse blogiensa sisällöstä. Blogitekstit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä eivätkä välttämättä vastaa Luominen ry:n, yhdistyksen hallituksen tai hallituksen jäsenten näkemyksiä.