Kategoria

Luominen-tiedelehden numero 3 (12)

Luominen-tiedelehden numeroon 3 liittyvät artikkelit.

Suurin osa ihmisistä ei tiedä, että on olemassa liioittelematta satoja erityyppisiä eläviä eläimiä ja kasveja, joiden peruspiirteet ovat pysyneet muuttumattomina fossiileihin verrattuna.

Kuinka syntymätön lapsi puolustaa itseään äitiänsä vastaan ja vahvistaa olevansa erillinen ihmisyksilö alusta lähtien.

Kuu. Jumala loi sen. Ihmiset ovat käyneet siellä. Runoilijat ovat kirjoittaneet siitä. Tutustu ”pienempään valoomme” liittyviin mielenkiintoisiin tosiasioihin...

Tutustu ainutlaatuiseen, lontoolaiseen Unoarumhin perheeseen: Tummaihoiset, tummatukkaiset ja ruskeasilmäiset vanhemmat ovat ulkoisesti tyypillisen afrikkalaisen näköisiä, kun taas kaikilla heidän kolmella lapsellaan on vaalea iho, vaalea tukka ja pähkinänruskeanvihreät silmät!

Vanhakonglomeraattikiveen hautautunut pullo (kuva alla oikealla) kertoo hämmästyttävää sanomaa Etelä-Afrikan Kapkaupungissa sijaitsevan Maritime-museon kävijöille.

Oppikirjatarina Englannin kuuluisista koivumittareista (Biston betularia) kuuluu seuraavasti: Koivumittareita on vaaleaa ja tummaa muotoa. Teollisen vallankumouksen saasteet tummensivat puiden runkoja pääasiassa siten että puiden rungoissa ollut vaalea jäkäläpäällyste kuoli (ja lisäksi rungot nokeutuivat).

KAUAN SITTEN ei ollut olemassa mitään. Ei ollut maailmankaikkeutta, ei taivasta, ei aurinkoa, ei kuuta, ei tähtiä eikä maapalloa. Ei ollut vettä. Ei ollut kasveja, ei puita, ei eläimiä eikä ihmisiä. Ei ollut olemassa mitään. Ei yhtään mitään. Paitsi tietenkin Jumala. Hän on ollut aina olemassa.

Vesi! Me juomme sitä, peseydymme siinä, keitämme sillä, uimme siinä ja yleisesti ottaen pidämme sitä itsestään selvyytenä. Tämä kirkas, mauton ja hajuton neste on niin suuri osa elämäämme, että me tuskin koskaan pysähdymme ajattelemaan sen ihmeellisiä ominaisuuksia. Kuolisimme muutamassa päivässä ilman vettä — kehommekin ovat 65 %:sti vettä. Vesi on välttämätön olennaisten mineraalien ja happen liuottamiseen, kehomme huuhtelemiseen jäteaineista ja ravintoaineiden kuljettamiseen ympäri kehoa. Vesi on ainoa aine, jolla on nämä ominaisuudet. Ja kuten tulemme näkemään, sillä on useita muitakin kiehtovia ominaisuuksia, jotka viittaavat siihen, että se on suunniteltu elämän kannalta ”juuri oikein”.

Löytö poikasiaan mahalaukussaan hautovasta sammakkolajista saattoi tiedemaailman tolaltaan. Rheobatrachus silus-naaraan löydyttyä vuonna 1973 Kaakkois-Queenslandista, Australiasta, sen havaittiin synnyttävän eläviä poikasia suunsa kautta!

Tutustu tähän asti julkaistuihin Luominen-tiedelehtiin. Täältä näet upeasti kuvitettujen numeroiden kannet sisällysluetteloineen.

Luominen-tiedelehden numero 3

Yleisesti luullaan, että iänmääritysmenetelmät antavat luotettavia ajoitustuloksi. Mikäli tämä pitäisi paikkansa, voisimme vahvistaa asian määrittämällä historiallisena aikana muodostuneita kiviä. Geologian tohtori teki tämän ja käytti kaupallista arvostettua laboratoriota. Tulokset osoittavat, että radioaktiivisiin iänmääritysmenetelmiin ei voi luottaa.