Hyviä uutisia!

Vain Raamattu kertoo miksi

Vastaus löytyy Pyhästä Raamatusta, elävän Jumalan sanasta: ”Sentähden, niinkuin yhden ihmisen kautta synti tuli maailmaan, ja synnin kautta kuolema, niin kuolema on tullut kaikkien ihmisten osaksi, koska kaikki ovat syntiä tehneet…” (Room. 5:12).

Mitä on synti ja miten se tuli maailmaan?

Raamattu kertoo, että alunalkaen Jumala loi maailman paratiisiksi - paikaksi jossa ei ollut kipua, ei kuolemaa, ei kärsimystä. Jumalan luomistyön huippu, ihminen, asetettiin luomakunnan käskynhaltiaksi paratiisiin. Paratiisi oli täynnä kaikenlaista hedelmää kasvavaa puuta, ja Jumala antoi ne kaikki ihmiselle ruoaksi - kaikki paitsi yhden puun; hyvän ja pahantiedon puun, josta Jumala vakavasti varoitti syömästä. Ihmisellä oli näin mahdollisuus osoittaa Jumalalle vastarakkautta olemalla syömättä tästä puusta.

Saatana kuitenkin viekoitteli Eevan kautta Aadamin ja he söivät kielletystä puusta. Näin tehdessään he tekivät syntiä, eli nousivat kapinaan Luojaansa vastaan. Toisin sanoen he valitsivat saatanan ja hylkäsivät Jumalan. Jumalan etukäteen varoittamat asiat tapahtuivat: maailma kirottiin, etteivät ihmiset eläisi ikuisesti synnissä, erossa Luojastamme. ”Ja Aadamille hän [Jumala] sanoi: ’Koska kuulit vaimoasi ja söit puusta, josta minä kielsin sinua sanoen: ”Älä syö siitä”, niin kirottu olkoon maa sinun tähtesi. Vaivaa nähden sinun pitää elättämän itseäsi siitä koko elinaikasi; orjantappuroita ja ohdakkeita se on kasvava sinulle, ja kedon ruohoja sinun on syötävä. Otsasi hiessä sinun pitää syömän leipäsi, kunnes tulet maaksi jälleen, sillä siitä sinä olet otettu. Sillä maasta sinä olet, ja maaksi pitää sinun jälleen tuleman.’” (1. Moos. 3:17-19).

Kirouksen alainen luomakunta

Luomakunta siis todellakin on kirouksen alainen - on mutaatioita eli geenivirheitä, sairauksia, kärsimystä, kuolemaa ja kaikenlaista pahuutta. Olemme kaikki hedelmöittymisestä lähtien syntisiä, koska olemme ensimmäisen Aadamin syntistä siementä. Synnin kirouksen seurauksena ihminen alkoi rappeutua ruumiillisesti, henkisesti ja hengellisesti. Samalla ihminen myös menetti täydellisen yhteyden Jumalaan.

Emme koskaan pääse omilla ansioillamme takaisin Jumalan yhteyteen. Kukaan meistä ei olisi koskaan päässyt. Mutta Jumala rakasti meitä niin paljon, että Hän päätti lähettää rakkaan, ainokaisen Poikansa maailmaan pelastamaan meidät, ettemme hukkuisi synteihimme, ja että meillä olisi jälleen pääsy Jumalan luo.

Menolippu paratiisiin!

Jeesus Kristus otti kantaakseen kaikkien meidän synnit. Hän eli synnittömän elämän maan päällä ja kuoli puolestamme. Jeesus rakasti meitä niin paljon, että Hän antautui ihmiseksi, häväistäväksi, äärimmäisen kidutuksen kohteeksi, tapettavaksi. ”Niinkuin monet kauhistuivat häntä – sillä niin runneltu, ei enää ihmisenkaltainen, oli hänen muotonsa, hänen hahmonsa ei ollut ihmislasten hahmo” (Jes. 52:14). ”…hän on haavoitettu meidän rikkomustemme tähden, runneltu meidän pahain tekojemme tähden. Rangaistus oli hänen päällänsä, että meillä rauha olisi, ja hänen haavainsa kautta me olemme paratut.” (Jes. 53:5).

Mutta kaikki ei loppunut ristinkuolemaan. Jeesus nousi kolmantena päivänä kuolleista! Halleluja!

Tässä sinulle onkin tarjolla täysin ilmainen menolippu paratiisiin! Tällä menolipulla pääset ikuisuudeksi sinne missä ylösnoussut Jeesus Kristus jo odottaa innolla tapaamistanne, kasvoista kasvoihin. Hän odottaa, että sinäkin tulisit kotiin. Eikö tämä olekin ilouutinen!?

Lunasta lippusi ennen kuin juna lähtee!

Sinun tehtäväksesi jää vain tämän kallisarvoisen lahjan vastaanottaminen! Jeesus eli viimeinen Aadam on todellakin maksanut tuon matkalipun hinnan jo yli 2 000 vuotta sitten omalla verellään. Jeesus itse on sanonut: ”Sen suurempaa rakkautta ei ole kenelläkään, kuin että hän antaa henkensä ystäväinsä edestä” (Joh. 15:13). ”…ja hän on kuollut kaikkien edestä, että ne, jotka elävät, eivät enää eläisi itselleen, vaan hänelle, joka heidän edestään on kuollut ja ylösnoussut” (2. Kor. 5:15).

Tämän matkalipun paratiisiin voi vastaanottaa uskomalla täydestä sydämestään Jeesukseen, katumalla syntejään ja pyytämällä niitä Jumalalta anteeksi. ”Sillä ei Jumala lähettänyt Poikaansa maailmaan tuomitsemaan maailmaa, vaan sitä varten, että maailma hänen kauttansa pelastuisi. Joka uskoo häneen, sitä ei tuomita; mutta joka ei usko, se on jo tuomittu, koska hän ei ole uskonut Jumalan ainokaisen Pojan nimeen.” (Joh. 3:17-18).

Paratiisiin on vain yksi tie. ”Jeesus sanoi hänelle: ’Minä olen tie ja totuus ja elämä; ei kukaan tule Isän tykö muutoin kuin minun kauttani’” (Joh. 14:6). ”Eikä ole pelastusta yhdessäkään toisessa; sillä ei ole taivaan alla muuta nimeä ihmisille annettu, jossa meidän pitäisi pelastuman” (Ap. t. 4:12). Se nimi on Jeesus Kristus, Nasaretilainen.

Jeesus kuoli Sinunkin puolestasi

Ei ole väliä mitä olet tehnyt tai kuinka paha olet ollut, Jeesus rakastaa sinua kaikesta huolimatta. Roikkuessaan ristillä Hän rukoili kiduttajiensa puolesta: ”Mutta Jeesus sanoi: ’Isä, anna heille anteeksi, sillä he eivät tiedä, mitä he tekevät’” (Luuk. 23:34). Hänen vierelleen ristiinnaulittu pahantekijäkin sai armon viimeisillä hetkillään, kun hän pyysi Messiaalta: ”Jeesus, muista minua, kun tulet valtakuntaasi” (Luuk. 23:42).

Näin sinäkin voit tehdä, mutta ei kannata odottaa viimeisiin hetkiin asti, sillä "Katso, nyt on otollinen aika, katso, nyt on pelastuksen päivä” (2. Kor. 6:2).

Voit rukoilla vaikka näin: Rakas Jumala, tiedän, että olen syntinen. Kadun syntejäni. Anna minulle ne anteeksi. Haluan ottaa vastaan Jeesuksen sydämeeni ja elämäni Herraksi. Kiitos, että pelastit minut. Amen.

Jos rukoilit Jeesusta elämääsi, niin Herran Jeesuksen Kristuksen lapsena ja palvelijana julistamme sinulle kaikki sinun syntisi anteeksi Jeesuksen Golgatalle vuotaneen veren kautta, ja tämän julistuksen teemme Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen. Saat olla varma, että kaikki syntisi pyyhitään pois Jeesuksen ansiosta! ”Vaikka teidän syntinne ovat veriruskeat, tulevat ne lumivalkeiksi; vaikka ne ovat purppuranpunaiset, tulevat ne villanvalkoisiksi” (Jes. 1:18).

Mitä seuraavaksi?

Rohkaisemme sinua rukoilemaan ja lukemaan Jumalan sanaa eli Raamattua päivittäin. Kaikki me tarvitsemme Hengen miekkaa eli Jumalan sanaa ja myös Jumalan koko sota-asua voidaksemme kestää perkeleen kavalat juonet (Ef. 6:10-18). ”Sillä Jumalan sana on elävä ja voimallinen ja terävämpi kuin mikään kaksiteräinen miekka” (Hebr. 4:12).

Jos et ole ennen lukenut Raamattua, voi aloittaa sen esimerkiksi lukemalla ensin Raamatun alusta 1. Mooseksen kirjasta 11 ensimmäistä lukua joista saat tietää todellisen maailmanhistorian. Lue sitten evankeliumi Johanneksen mukaan ja sen jälkeen Roomalaiskirje. Näin pääset hyvään alkuun.

Jos sinulla ei ole seurakuntayhteyttä, etkä tiedä mistä sen saisit, ota yhteyttä ja yritämme auttaa.

Raamatun ihania lupauksia

Saamme luottaa Jumalan lupauksiin paratiisista, uusista taivaista ja uudesta maasta, joissa ei ole enää kuolemaa eikä mitään pahuutta.

”Sen, joka voittaa, minä annan syödä elämän puusta, joka on Jumalan paratiisissa.” (Ilm. 2:7).

Kuolema, vihollisista viimeinen, on kukistettu ja pääsemme takaisin synnittömään tilaan, rakkaan Jumalamme ja Luojamme luo.

”Ja minä kuulin suuren äänen valtaistuimelta sanovan: ’Katso, Jumalan maja ihmisten keskellä! Ja hän on asuva heidän keskellänsä, ja he ovat hänen kansansa, ja Jumala itse on oleva heidän kanssaan, heidän Jumalansa; ja hän on pyyhkivä pois kaikki kyyneleet heidän silmistänsä, eikä kuolemaa ole enää oleva, eikä murhetta eikä parkua eikä kipua ole enää oleva, sillä kaikki entinen on mennyt.’ Ja valtaistuimella istuva sanoi: ’Katso, uudeksi minä teen kaikki’. Ja hän sanoi: ’Kirjoita, sillä nämä sanat ovat vakaat ja todet’. Ja hän sanoi minulle: ’Se on tapahtunut. Minä olen A ja O, alku ja loppu. Minä annan janoavalle elämän veden lähteestä lahjaksi. Joka voittaa, on tämän perivä, ja minä olen oleva hänen Jumalansa, ja hän on oleva minun poikani. Mutta pelkurien ja epäuskoisten ja saastaisten ja murhaajien ja huorintekijäin ja velhojen ja epäjumalanpalvelijain ja kaikkien valhettelijain osa on oleva siinä järvessä, joka tulta ja tulikiveä palaa…’” (Ilm. 21:3-8).

”Ja Henki ja morsian sanovat: ’Tule!’ Ja joka kuulee, sanokoon: ’Tule!’ Ja joka janoaa, tulkoon, ja joka tahtoo, ottakoon elämän vettä lahjaksi” (Ilm. 22:17). ”Amen, tule, Herra Jeesus!” (Ilm. 22:20).