keskiviikkona, 10. kesäkuuta 2020, klo 11.02

Onko älykkyys harvinainen luonnonvara?

Pekka Reinikainen

Ateistien mukaan maailmankaikkeus ”kuhisee elämää”, mutta älykkyys olisi harvinainen luonnonvara.

Astronomi David Kipping pohtii ”Maan ulkopuolisen elämän syntyä”

Hän jakaa ongelman neljään vaihtoehtoon:

1. Elämä on yleistä ja kehittyy usein älykkääksi.

2. Elämä on harvinaista, mutta kehittyy usein älykkääksi.

3. Elämä on yleistä, mutta kehittyy harvoin älykkääksi.

4. Elämä on harvinaista ja kehittyy harvoin älykkääksi.

Kippingin mukaan älykkyys on harvinaista, paitsi maapallolla, joka on erityistapaus. Tämä johtuisi siitä, että ihminen "ilmestyi vasta evoluution loppunäytöksessä", ja tämä kertoisi, että kehityksemme ei ollut helppo eikä taattu tapahtumasarja: ”Jos maapallon elämän kehityshistoria käytäisiin uudelleen läpi, älykkyyden ilmaantuminen olisi melko epätodennäköistä”.

Tieteen kansanomaistajat suosivat satuja pienistä vihreistä miehistä

Toivetta niiden olemassaolosta ylläpidetään innokkaasti, koska tämä sulkisi Luojan olemassaolon pois. Pienet vihreät miehet voisivat mahdollisesti myös ”pelastaa” ihmiskunnan - - ilman puhetta synnistä ja tarpeesta parannuksen tekoon.

Mutta onko muita elinkelpoisia taivaankappaleita olemassa?

Kosmiseen evoluutioon uskovat ajattelevat, että on, ja kuvittelevat, että elämän syntyyn riittää vesilätäkkö, salaman isku ja kourallinen alkuaineita. Mutta onko maapallo ”tusinaplaneetta”? Kirjassaan Rare Earth, tutkijat Ward ja Brownlee toteavat, että maapallo saattaa olla ainoa elinkelpoinen planeetta maailmankaikkeudessa. Elämä on lisäksi ohjelmoitava aineeseen, sillä solut toimivat käyttöjärjestelmien avulla. Hienosäätö on huimaavaa ja todennäköisyysmatematiikka lahjomatonta.

Mutta mistä älykkyys olisi peräisin?

Fyysikko Ethan Siegelin mukaan se ei olisi harvinaista, mutta ymmärryksemme ei riitä antamaan vastausta älykkyyden alkuperään. Jos alkumaapallo käynnistettäisiin uudelleen, elämää kehittyisi Siegelin mukaan jälleen, mutta älykkyyden kehittymisen mekanismia emme ymmärrä.

Ateistien vakioväite ”toisenlaisesta” älykkyydestä

pitää yllä toivoa pienistä vihreistä vapahtajista ja haavetta ikuisesta robottielämästä. Muulla tavoin rakentunut elämä, kuten silikoniin (pii-happi -ketjuihin) pohjautuva, voisi olla UFO-uskovaisten ateistien ”pelastava enkeli”.

Maapallon tapahtumia ei kuitenkaan voi kelata uudelleen. Tieteellinen tutkimustulos on, että elämää syntyy vain elämästä, eikä sitä voida rakentaa hauraiden pii-happi -ketjujen varaan. Älykkyyden synnystä ei tiedetä mitään, paitsi että täytyy olla älykäs, jotta voi käsittää tietämättömyytensä. Keinoälykään ei ongelmaa ratkaise, sillä sen rakentamiseen tarvitaan älyä.

AJATTELEVAN AINEEN ÄLYTTÖMYYS

Jos valehtelija valehtelee, ettei valehtele,

valhe ei voi olla peräisin pelkästä molekyylien liikkeestä aivosoluissa. Voisiko aine pohtia omaatuntoaan? Voidaanko valhetta mallintaa matemaattisesti, vai onko ajattelu ihmisjärjelle käsittämätöntä?

Moderni luonnontieteellinen tutkimustyö perustuu ajatukselle, jonka mukaan matematiikka, energia ja aine selittävät kaiken. Matematiikka on kuitenkin ilmeisen älykästä, ja yllättäen energian ja aineen käytös on matematiikalle alistettu. Tämän luulisi pelottavan materialisteja, kun he eräänä päivänä tajuavat, että on olemassa muutakin kuin ainetta.

KORONAKATSAUS

Uusi-Seelanti avaa yhteiskunnan

Uusia tartuntoja ei ole ollut kolmeen viikkoon ja viimeinen potilas kotiutettiin sairaalasta pari päivää sitten. Maan itsenäisesti ajatteleva nuori naispääministeri kuuntelee oikeita asiantuntijoita ja jatkaa edelleen maskien käyttöohjeistusta, valppautta taudin suhteen ja ulkorajojen sulkemista.

Koronan hoito on Uudessa-Seelannissa ollut menestystarina. Ihmisiä on kuollut vain parikymmentä. Saman kokoluokan Suomessa sen sijaan yli kolmesataa. Maita on täysin perusteltua vertailla, sillä myös Suomeen tullaan pääasiassa lentokoneilla ja laivoilla ja maat ovat läntisiä demokratioita. Suomessa valittiin ensin "epidemian hidastaminen laumaimmuniteetin toivossa" ja myöhemmin epämääräinen "hybridistrategia". Uudessa-Seelannissa käynnistettiin heti taudin tukahduttaminen.

STM ja THL ”ohjastavat” Suomen pääministeriä

Mutta olisiko nyt aika vaihtaa asiantuntijoita? STM:n maskiselvitys valmistui runsas viikko sitten, hallitus avaa Suomea, etätöistä palataan konttoreihin, 50 henkilön tilaisuudet sallitaan ja 500 hengen urheilutapahtumat. Terassit avataan ja ravintolat puolella asiakasmäärällä. Lomamatkoja ulkomaille suunnitellaan ja juristit painostavat eristystoimenpiteiden lakkauttamiseen. Poikkeustila lakkautettaneen parin viikon kuluttua. Yhteiskunnan avaaminen tehdään ilman maskipakkoa. Kaupoissa, busseissa, junissa, urheilutapahtumissa jne. saa vapaasti levittää tautia. Joissakin junissa on nyt jo yhtä tiheästi ihmisiä kuin sardiineja purkissa.

Juristien pelko on outoa,

koska kyseessä on yleisvaarallinen tartuntatauti. Jos Suomessa leviäisi, jopa 80% sairastuneista tappava Marburgin tauti, juristeilta tuskin pyydettäisiin neuvoja!

Toinen tautiaalto tulee yhtä varmasti kuin huominen päivä

Ja sen mukana uudet miljardimenot. Kalliisti ostettu ensimmäisen aallon jarruttaminen hukataan. Uutta miljardimenoa Suomi ei kestä. Suomen koronatartunnat ovat kääntyneet nousuun parin viikon laskun jälkeen. Suomea olisi saanut avata varovasti vasta, kun kolme täysin tartunnoista vapaata viikkoa on koettu. ”Selkääntaputteluun ei ole syytä”, apulaisprofessori Tuuli Lappalainen kommentoi 30.5 Talouselämä -lehdessä. ”Tartuntojen pari viikkoa kestänyt reilu lasku on nyt pysähtynyt”, Suomen alueellisia koronatilastoja ja testauslukuja lähiviikoilta kerännyt tietoturvayhtiö F-Securen Markku Hänninen kommentoi Twitterissä. On enemmän kuin ilmeistä, että nyt ei pitäisi avata Suomea, sillä:

Noin 85 prosenttia tartunnoista tulee Uudeltamaalta

ja puolta HUS:in tartuntaketjuista ei edelleenkään kyetä jäljittämään. Muualla Suomessa tilanne on vakiintunut noin kuuteen tartuntaan päivässä. Toistetaanko tässä ensimmäiseen aaltoon liittynyt emämunaus, kun epidemia-alueelta Suomeen lentäneet päästettiin vapaasti levittämään tautia ympäri maata ja nyt Uudenmaan tautialueelta sairaat siirtyvät muualle Suomeen. 

Columbian yliopistossa apulaisprofessorina työskentelevän Tuuli Lappalaisen johtopäätökset ovat tylyjä: ”Selkääntaputteluun ei ole enää syytä: Tartuntojen määrä tällä viikolla näyttää muodostuvan edellistä suuremmaksi. Sopivasti kesän alun ja rajoitusten purun kynnyksellä. Tähänkö päättyi monen viikon hyvä kehitys ja toiveet tukahtumisesta koko maassa”, hän pohtii Twitterissä. Tuuli Lappalainen kommentoi myös sosiaali- ja terveysministeriön perjantaina 29.5 julkistamaa selvitystä kasvomaskeista.: ”Ihmettelen johtopäätöksiä, kun pisaratartunta esitetään päämekanismina. Johtopäätökset ovat hänestä yliampuvia puutteisiin nähden. Pyhiinvaeltajat Mekassa on eri kuin ruuhkabussi, jne. Monien tutkimusten koko ja laatu on heikko. Tärkeimpänä asia: Näytön puute on ihan eri asia kuin osoitus tehon puutteesta. Tämä ei korostu lainkaan tarpeeksi”, Lappalainen kommentoi. Hän toivoo hallituksen suosittelevan maskien käyttöä ruuhkaisissa sisätiloissa erityisesti epidemia-alueilla ja jatkaa:

”Oireettomien ongelmaan on pakko päästä käsiksi

Muut toimijat voivat ottaa Finnairista esimerkkiä, tekee hallitus mitä tahansa. Maskeilla suojataan toinen toistamme. Minun maskini suojaa sinua (jos olen oireeton kantaja), sinun maskisi suojaa minua. Siksi tarvitaan suosituksia/määräyksiä.”

Oireettomat ovat taudin nujertamisessa oleellisin kysymys

koska 79 prosenttia uusista tartunnoista tulee oireettomilta! Pahimmillaan tartuttavuus on juuri sillä hetkellä, kun ensi oireet alkavat, todetaan WHO:n 9.6 julkaiseman tutkimuksen mukaan. Uuden Seelannin nuori naispääministeri ymmärtää tämän. STM:n kansliapäällikkö sen sijaan julistaa, että "maskien käyttö voi olla vaarallista", vaikka mikään tieteellinen tutkimus ei vahvista tätä, hänen toistuvasti esittämäänsä väitettä. Kansliapäällikkö ottaa suuren vastuun, koska suojavälineiden käyttöä ei kirjallisesti määrätty pakolliseksi vanhushuollossa, ja tämän seurauksena satoja ikäihmisiä kuoli.

On mielenkiintoista, että viranomaiset tilasivat samalta konsultilta, jonka toiminta kaatoi Kulmunin, selvityksen, kuinka vastata mahdolliseen kritiikkiin:

Tilannekuva ja skenaariot koronakeskustelussa

Maskifarssin toinen näytös

Maskin käytön väheksymisestä on tullut arvovaltakysymys STM:lle ja THL:lle, mutta se on elämän ja kuoleman kysymys Suomen kansalle. Tässä asiassa tarvittaisiin tutkivaa journalismia. Selvitettäviä asioita on paljon:

-- kuka tutki ”maskin mitättömyyden”?

-- oliko ”selvitys” kilpailutettu?

-- mitä tämä selvitys maksoi?

-- miksi se tehtiin, eikö Aalto -yliopisto ja VTT juuri tutkinut asian ja asiantuntijapaneeli suositellut maskeja?

-- mikä on asiaa selvittänyt ”yleishyödyllinen” yhtiö Summaryx Oy?

”Kun raporttiin tutustuu tarkemmin, huomaa, että on saatu juuri sellainen tulos, jota on haluttu”, toteaa Jukka Leppälahti Uudessa Suomessa ja jatkaa: ”Selvityksestä on rajattu pois tehokkaat maskit FFP2 ja 3. Ja tarkasteltu vain tehottomia maskeja ja kirurgisia roiskesuojia”. Selvityksessä todetaan, että väärän käytön on katsottu aiheuttavan kohonneen riskin tartuntojen leviämiselle, mutta onko tästä tieteellistä tutkimusnäyttöä? On vaarallista kansalaisten harhaanjohtamista kertoa kansalaisille, ettei vaaratilanteessa kannattaisi käyttää hyviä maskeja. Nämä ovat tehokkaita keinoja suojautua, jos hengitysilmassa on vaarallisia pienhiukkasia tai viruksia. Tämän vuoksi näitä käytetään sairaaloissa ja erilaisissa pölyävissä töissä.

STM:n viestintä vie uskottavuutta muultakin viranomaisviestinnältä

Tämä on hyvin vaarallista, sillä maskien merkitys epidemian tukahduttamiselle on äärimmäisen tärkeää, koska neljä tartuntaa viidestä saadaan oireettomilta. Tämän ymmärtää paradoksaalisesti jopa hallituksen oma asiantuntijapaneelikin, kansainvälisistä tutkijoista puhumattakaan. WHO:n uudet selvitykset puoltavat myös maskien käyttöä. Suomalaiset uskovat valitettavasti STM:n ohjeita ja noudattavat niitä omaksi vahingokseen. Viranomaisemme kehuskelevat toteamalla, että ”emme kuitenkaan ole kieltäneet maskien käyttöä”.

Oliko STM:n tilaama selvitys tieteellinen?

Avoimia kysymyksiä on paljon:

-- millä perusteella maski ”lähes hyödytön”, miksi maskeja käytetään terveydenhuollossa?

-- entä millä perusteella limainen kyynärtaive on hyödyksi, puoltaako tieteellinen tutkimus siihen yskimistä?

Tämän epidemian hoidosta STM ja THL eivät selviä ”käsiään pesemällä”

Ja toteamalla Mika Salmisen suulla, että mennään ”oppikirjan mukaan”. Ja mihin tieteelliseen tietoon perustuu hokema siitä, ettei tätä epidemiaa voi tukahduttaa pysyvästi?

THL:n Mika Salminen ja bakteeriopin professori Pentti Huovinen ovat eri linjoilla (HS 6.5). THL:n terveysturvallisuuden johtaja Mika Salminen kertoo, että johtopäätöksen taustalla, (jonka mukaan ”epidemian täydellinen tukahduttaminen pysyvästi ei siksi ole Suomelle realistinen vaihtoehto.”) on kansainvälisten tartuntalukujen ohella niin sanottu oppikirjatieto ja muu tutkimus siitä, miten vastaavat epidemiat kehittyvät.

Mitä sanoo oppikirjan tekijä: ”Oppikirjan tekijänä voin sanoa, että missään aikaisemmassa oppikirjassa ei ole mainittu mitään uudesta koronaviruksesta. Se on ihan oma viruksensa ja käyttäytyy ihan omalla tavallaan ja josta meillä ei ole mitään kokemusta. Meistä kukaan ei tiedä, miten koronavirusepidemia tulee etenemään. En ymmärrä, miten me voisimme ennustaa sitä”, Huovinen sanoo.

Huovinen lääkärinä nojaisi epävarmassa tilanteessa lääkärin eettisiin velvollisuuksiin estää ihmisten sairastuminen ja menehtyminen tautiin. Eri asia ovat toisenlaiset eettiset lähtökohdat tai poliittiset näkökannat, mutta niidenkin tulisi hänen mukaansa olla läpinäkyvästi eettisiä tai poliittisia valintoja.

”Mitä tulee oppikirjatietoon, ymmärrän, että THL:ssä heillä on paljon työtä ja painetta vastata tavalla tai toisella. Mutta miksi he eivät vastaa, että ei tiedetä? Sekin on vastaus.”

Tieteellistä tietoa maskeista on paljon

Maailman johtava lääketieteellinen julkaisu Lancet puoltaa niiden käyttöä tekemänsä selvityksen perusteella. Johtava tiedelehti Science totesi artikkelissaan 27.5, että: ”Oireettomien tartuttajien levittämien pisaroiden ja aerosolien torjunnassa tarvitaan maskeja ja testausta”.

Virukset leviävät sekä 0.005 - 0,010 millimetrin läpimittaisissa pisaroissa että alle 0.005 millimetrin kokoisten aerosolien välityksellä, joita ihmiset erittävät hengittäessään, puhuessaan, yskiessään ja aivastaessaan.

Oireettomat levittävät koronavirus-aerosolia hengittäessään ja puhuessaan

Heidän levittämänsä aerosolit leijuvat tartuttavina sisäilmassa tuntikausia tupakansavun tavoin ja ne menevät, tupakansavun tavoin, sisään hengitettäessä syvälle keuhkorakkuloihin. Tästä seuraa, että:

kaikkien ihmisten, sekä oireilevien että oireettomien on ehdottomasti käytettävä maskia, koska 80% tartunnoista saadaan oireettomilta. Tämän vuoksi Uudessa-Seelannissa ei luovuttu maskien käytöstä, vaikka uusia tartuntoja ei ole ilmennyt lähes kolmeen viikkoon!

Ihmiset tuottavat aerosoleja ja pisaroita,

joiden koko on 0,0001 - 1 millimetriä. Painovoima pudottaa pisarat, jotka sitten saastuttavat pintoja, mutta aerosolit jäävät leijumaan. Alle 0,005 millimetrin kokoiset aerosolit ehtivät kuivua ilmassa ennen pinnoille putoamistaan ja matkaavat ilmavirtausten mukana pidemmälle. Tärkeitä tartuntamekanismeja on näin ollen kaksi:

- kontaktitartunta isojen pisaroiden välityksellä

- ilmatartunta pienten pisaroiden välityksellä

Edellistä torjutaan yskimällä kyynärtaipeeseen, plekseillä, käsiä pesemällä ja etäisyyttä pitämällä ja jälkimmäistä maskeilla. Jokainen ymmärtää helposti, että kun 80% prosenttia tartunnoista saadaan oireettomilta, jälkimmäisen torjuntakeinon käyttö on avainasemassa.

Pisaroiden ja aerosolien KOOLLA on MERKITYSTÄ taudin VAKAVUUDELLE!

Influenssavirus esimerkiksi leviää alle 0,001 millimetrin kokoisissa aerosoleissa. Aerosolin pieni koko johtaa VAKAVAMPAAN tautiin. Koronan kohdalla tämän kokoiset aerosolit leijuvat SYVÄLLE KEUHKORAKKULOIHIN ASTI, jolloin IMMUUNIPUOLUSTUS OHITETAAN JOKSIKIN AIKAA. Keuhkorakkuloita ja verenkiertoa erottaa äärimmäisen ohut kalvo ja virus voi siirtyä sen läpi helposti ja levitä kaikkialle elimistöön aiheuttaen pysyviä monielinvaurioita. Korona ei ole mikään "flunssa" vaan potentiaalinen tappaja.

Korona vaikuttaa 3 kertaa influenssaa tartuttavammalta ja 5 kertaa tappavammalta

Koronavirus jakautuu 3 kertaa nopeammin kuin SARS-virus. Siksi se LEVIÄÄ NOPEASTI NIELUUN, josta se edelleen LEVIÄÄ oireettomista tartunnan saaneista YMPÄRISTÖÖN ennen immuunipuolustuksen käynnistymistä, joka aiheuttaa OIREET. Potilas ehtii näin tietämättään levittää tautia ENNEN OIREIDEN ILMAANTUMISTA! HE VOIVAT OLLA HYVIN TARTUTTAVIA MONTA PÄIVÄÄ ENNEN KUIN ITSE SAAVAT OIREITA ja taudin levittäminen tapahtuu TURBOVAUHDILLA, kun viattoman oloiset ensioireet "flunssasta" käynnistyvät.

Wuhanissa tehty tutkimus vahvisti, että väenpaljoudessa virusta oli aerosolina yli 2 metrin etäisyydellä suurina pitoisuuksina. Minuutin kestänyt kovaääninen puhe tuotti yli 1000 koronaviruspitoista aerosolihiukkasta. Ja supertartuttajat, joilla virusta erittyy 100-kertainen määrä, tuottivat yli 100 000 virusta minuutin verran puhuttuaan.

Suositus 2m turvavälistä ja käsien pesusta

perustuu pärskeistä 1930-luvulla tehtyihin tutkimuksiin. Niiden mukaan yskän ja aivastuksen tuottamat 0,1 millimetrin kokoiset pärskeet putosivat nopeasti. Tuon ajan teknologia ei mahdollistanut aerosolien tutkimusta. Tyynellä ilmalla isot pärskeet laskeutuvat 4,6 sekunnin kuluessa 2 metrin etäisyydelle, mutta 0,001 millimetrin kokoiset hiukkaset laskeutuvat vasta runsaan 12 tunnin kuluttua. Raju yskänpuuska tai aimo aivastus voi lennättää pärskeet lähes 7 metrin päähän ja saattaa samalla synnyttää tuhansia aerosoleja, jotka singahtavat tätäkin pidemmälle. TUORE TUTKIMUSAINEISTO PUHUU SEN PUOLESTA, ETTÄ 2 METRIN TURVAVÄLI EI RIITÄ SISÄTILOISSA, missä aerosolit leijuvat ilmassa tuntikausia, ja joissa niitä KERTYY LISÄÄ ja LEVIÄÄ YLI 2 METRIN ETÄISYYDELLE.

STM:n ja THL:n ohjeet perustuvat lähes 100 vuotta vanhoihin tutkimuksiin

Käsien pesu, kyynärtaipeeseen yskiminen ja 2 metrin etäisyyden pitäminen ovat hyviä asioita, mutta riittämättömiä suosituksia. Hallituksen hokema mantra: “testaa, jäljitä, eristä, hoida”, ei tukahduta virusta nyt, kun Suomea samalla avataan ja kymmeniä tartuntaketjuja jää estämättä. Science -lehden tuoreessa tutkimuksessa osoitettiin, että hyvien kansanmaskien aerosoleja suodattava teho on samaa tasoa kuin kirurgisessa leikkaustoiminnassa käytettävien maskien. Mikä oleellista, Taiwan todistettavasti torjui taudin maskien avulla Science -lehden selvityksen mukaan.PEKKA REINIKAINEN, LL, tietokirjailijaPekka Reinikainen on valmistunut lääkäriksi Ranskan Montpellierissä ja toiminut käytännön lääkärinä yli 40 vuotta sekä yli 10 vuotta kuntoutuslääkärinä ja koululääkärinä. Reinikainen on toiminut kolme kautta Lääkäriliiton valtuuskunnassa ja useissa valiokunnissa sekä Kunnallislääkärit ry:n hallituksessa, Helsingin aluelääkäriyhdistyksen puheenjohtajana sekä Suomen kristillisen lääkäriseuran puheenjohtajana. Hän on myös Viron kristillisen lääkäriseuran kunniajäsen. Hän on toiminut 10 vuotta sosiaalilautakunnan, 20 vuotta Helsingin kaupunginvaltuuston ja Valtioneuvoston päihde- ja raittiusasiain neuvottelukunnan jäsenenä sekä kirkolliskokouksen jäsenenä 16 vuotta.


Tahdotko antaa palautetta blogista? Lähetä meille sähköpostia osoitteeseen .
Blogien kirjoittajat vastaavat itse blogiensa sisällöstä. Blogitekstit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä eivätkä välttämättä vastaa Luominen ry:n, yhdistyksen hallituksen tai hallituksen jäsenten näkemyksiä.