Pekka Reinikainen

Pekka Reinikainen (241)

Pekka Reinikainen kommentoi blogissaan ajankohtaisia asioita.

Michael R. Egnor on New Yorkin valtionyliopiston neurokirurgian ja pediatrian professori. Blogini perustuu paljolti hänen pohdintaansa järjellisen ajattelun olemuksesta.

Ateistit väittävät, että uskon ja järjen välillä on ylitsepääsemätön kuilu, toisin sanoen ne ovat kaksi täysin vastakkaista asiaa. Tämä käy ilmi myös ateistisen evoluutiobiologi Jerry Coynen kirjasta Faith vs. Fact (Usko vastaan Tosiasia)Hänen mukaansa voimme joko uskoa, että jokin asia on totta tai sitten tosiasiat voivat vahvistaa jonkin asian todenperäisyyden. On kuitenkin valittava joko tai, sillä molemmat käsitykset eivät voi olla päteviä samanaikaisesti. Usko ja tieto ovat hänen mielestään toinen toisensa poissulkevia asioita. Tämä ei kuitenkaan ole totta.

Biokemisti Michael Behe esitti häikäilemättömästi vuonna 2007 evoluution kannalta kaikkein oleellisimman kysymyksen, jota yksikään biologi ei ollut perinpohjaisesti pohtinut sitten Darwinin vuonna 1859 julkaiseman kirjan jälkeen – mitä evoluutio todellisuudessa kykenee saamaan aikaan?

Haitalliset mutaatiot ovat yleisempiä kuin hyödylliset. Tätä tosiasiaa ei voida kiistää, koska perimässä geenit ovat päällekkäin ja yksi DNA:n koodiemäs voi osallistua, jopa 12-20 eri rakenteeseen tai toimintoon. Jos yksi niistä "paranee" mutaation ansiosta, kaikki eivät voi parantua, vaan vaikutus voi olla joko neutraali (kiitos DNA:han tehdasasennetun tiedon ylimäärän) tai mutaatio piilevänä ei heti vaikuta lisääntymiskykyyn, jolloin luonnonvalinta "ei näe" sitä ja se jää kerryttämään vähitellen sukupuuttoon vievää virhekatastrofia. Keightley P, Lynch M (2003) Toward a realistic model of mutations affecting fitness. Evolution 57:683–685; Barrett R, et al (2006) The distribution of beneficial mutation effects under strong selection. Genetics 174:2071–2079; Bataillon T (2000) Estimation of spontaneous genome-wide mutation rate parameters: whither beneficial mutations? Heredity 84:497–501.

Laitoin blogin ruotsinkielisille lukijoillemme. Ensin saarnani Petrusförsamlingin jumalanpalveluksessa ja sitten linkki nuorisotapahtuman esitykseen.

KÄRA GUDS SLÄKTNINGAR

Dagens evangelium är från Lukas 1:26-38. Ängeln Gabriels budskap till Maria:

 I den sjätte månaden blev ängeln Gabriel sänd av Gud till en jungfru i staden Nasaret i Galileen. Hon var trolovad med en man som hette Josef och som var av Davids släkt, och jungfruns namn var Maria.

 Ängeln kom in till henne och sade: "Gläd dig, du som fått nåd! Herren är med dig." Men hon blev förskräckt av hans ord och undrade vad denna hälsning kunde betyda.

 Då sade ängeln till henne: "Var inte rädd, Maria! Du har funnit nåd hos Gud. Du ska bli havande och föda en son, och du ska ge honom namnet Jesus. Han ska bli stor och kallas den Högstes Son, och Herren Gud ska ge honom hans fader Davids tron. Han ska vara kung över Jakobs hus för evigt, och hans rike ska aldrig ta slut."

Då sade Maria till ängeln: "Hur ska detta ske? Jag har ju inte haft någon man." Ängeln svarade henne: "Den helige Ande ska komma över dig, och den Högstes kraft ska vila över dig. Därför ska barnet som föds kallas heligt och Guds Son. Och din släkting Elisabet är också havande med en son på sin ålderdom. Hon som kallades ofruktsam är nu i sjätte månaden, för ingenting är omöjligt för Gud."

Maria sade: "Jag är Herrens tjänarinna. Låt det ske med mig som du har sagt." Och ängeln lämnade henne.

Se luotiin Hänelle. Ihmisestä tehtiin Jumalan kuva, ja meille annettiin vapaa tahto. Ihminen luotiin mieheksi ja naiseksi. Jeesus totesi: ”Ettekö ole lukeneet, että Luoja jo alussa ’loi heidät mieheksi ja naiseksi’” Kahta luomiskertomusta ei ole, sillä Jeesus viitasi yhtä aikaa Raamatun kahteen alkulukuun (Matt. 19:4). Ihminen ei kuitenkaan uskonut Jumalan Sanaan – eikä usko siihen nykyäänkään.

Mikä on elämän tarkoitus?

Tämä on maailmassa eniten kysytty kysymys. Aika ajoin viisailta ja kirkonmiehiltä kysytään vastauksia. Heidän vastauksensa ovat toinen toistaan tyhjempiä. Kysyin elämän tarkoitusta, jo vuosia sitten, minua 40 vuotta vanhemmalta uskovalta, kansakoulun käyneeltä naiselta. Hän vastasi: ”Elämän tarkoitus on tulla tuntemaan Jeesus”. Vuosia myöhemmin olin hänen kuolinvuoteensa äärellä. Hän oli jo tajuton ja liikuntakyvytön. Huone oli hämärä. Yhtäkkiä se kirkastui, nainen nousi puoliksi istumaan. Vanhuksen kasvot loistivat ja silmät olivat peilikirkkaat, kasvot ikään kuin nuortuivat. Hän katsoi minusta ohi ja hymyili, ikään kuin olisi kohdannut tutun henkilön. Sekunnin kuluttua kaikki oli ohi ja sängyllä makasi kuihtunut vanhus. Myös vainotut kristityt tietävät elämän tarkoituksen. Katsoin ohjelman Iranin maanalaisista seurakunnista. Iranissa et koskaan voi tietää, oletko vielä huomenna hengissä. Seurakunnan pastori totesi rauhallisesti, ”jos kuolen, on se sama kuin siirtyisin viereiseen huoneeseen”.

Jumala loi veden. "Vesien kerääntymispaikan hän nimitti mereksi" (1.Moos.1:10).

Vesi on ihmeellinen aine

Vettä on kaikkialla maailmankaikkeudessa. Sen alkuperä on arvoitus evolutionisteille. Veden erityisominaisuudet mahdollistavat elämän: Veden ihmeet

Algoritmi on yksityiskohtainen kuvaus tai ohje siitä, miten tehtävä tai prosessi suoritetaan, ja jota noudattamalla voidaan ratkaista tietty ongelma. Eric Cassell on kirjoittanut aiheesta kirjan, Animal Algorithms, missä hän ottaa tämän, monimutkaisuutensa vuoksi paljolti laiminlyödyn, asian lähempään tarkasteluun. Kyseessä on vaistotoimintojen alkuperän arvoitus, joka on vaikea pähkinä evolutionisteille purtavaksi. Siihen ei ole uskottavaa selitystä näköpiirissä.

Veri on elimistön suurin elin. Veren sisältämä rauta ja punainen pigmentti ovat kuitenkin hyvin myrkyllisiä. Ilman niitä emme kuitenkaan pysy elossa. Rautaa tarvitaan veren punasoluissa olevan hemoglobiinin valmistamiseen, mutta myös kaikki ihmisen solut tarvitsevat rautaa. Aikuisessa naisessa on rautaa noin 1,5 g ja miehessä 3 g. Monet suomalaiset kärsivät nykyään raudan puutteesta, joka on myös maailman yleisin puutostauti. Ravinnon paras raudan lähde on liha. Sitä olisi hyvä syödä yhtä monta grammaa päivässä kuin mitä painosi on kiloissa. Rauta ja hemoglobiini ovat erinomaisia esimerkkejä elämän edellytysten hienosäädöstä: Hengityksen automatiikka

Ihmisen suunnittelemissa koneissa ja laitteissa on usein käyttöjärjestelmiä. Modernit autot esimerkiksi ovat tietokoneohjattuja ja käyttävät monia moottoreita ja polttoaineita. Kukaan ei väitä niiden kehittyneen ajan saatossa itsestään aineesta ja energiasta, luonnon perusvuorovaikutusten avulla. Evoluution kannattajat kuitenkin väittävät, että luonnon monimutkaiset rakenteet ja niiden ohjaustoiminnot olisivat kehittyneet itsestään ilman suunnittelua. Alkusolusta aloittavat uusdarvinistit unohtavat kuitenkin, että heidän "luontoäidin luoma" sopeumansa edellyttää samanaikaisia käyttö- ja ohjausjärjestelmiä. Luonnossa on paljon esimerkkejä "kaikki tai ei mitään" kokonaisuuksista, joista otan esimerkiksi mustekalojen naamioituminen. Lisätietoja on kirjassani Eläimet opettavat (TV7 kustannus).

Sivu 6 / 18