Pekka Reinikainen

Pekka Reinikainen (61)

Pekka Reinikainen kommentoi blogissaan ajankohtaisia asioita.

HS tiedepalsta tarinoi taas kerran (17.7): ”IHMISEN ALKUPERÄ: Tutkijat löysivät Kiinasta maailman vanhimmat todisteet varhaisista ihmisistä Afrikan ulkopuolella”.

Tällä kertaa löydettiin ”2,1 miljoonaa vuotta” vanhoja kivityökaluja Aasiasta ja niiden käyttäjän kuvakin komeilee artikkelin yhteydessä! ”Työkalujen ikä on ajoitettu suurella varmuudella, ja löytö mullistaa käsityksiä varhaisten ihmisten liikkeistä”.

Ajoitettu suurella varmuudella!?

”TYÖKALUT ajoitettiin hyödyntämällä niin kutsuttua paleomagnetismia. Se perustuu siihen, että maapallon magneettikentän navat vaihtavat paikkaa aika ajoin, ja jälki näistä muinaisista magneettikentän käännöksistä jää kivikerrostumien magneettisiin mineraaleihin. Ulkopuoliset tutkijat pitävät ryhmän tekemää ajoitusta hyvin vankkana. Vanhimmat työkaluista ovat 2,12 miljoonan ja tuoreimmat 1,26 miljoonan vuoden ikäisiä. Jokin varhainen ihmislaji on siis asunut alueella hyvin pitkään”.

Mikä tässä on ongelma?

Paleomagnetismin tulkinta on kiistanalaista ja magneettisuuden muutokset ovat voineet tapahtua nopeasti. Väite, jonka mukaan saman alueen työkalujen ikä vaihtelisi lähes miljoonalla (!) vuodella ei ota huomioon, että eroosio olisi ohentanut alueen maakerrostumia tässä ajassa noin puolen kilometrin verran. Artikkelin lopussa todetaan, että Homo Sapiens olisi ollut olemassa 0,3 miljoonaa vuotta. Tämä ei ole mahdollista perimän rapeutumisen takia, sillä tuossa ajassa se olisi kuollut sukupuuttoon jo kymmeniä kertoja, kuten käy ilmi JC Sanfordin kirjasta Eliömaailma rappeutuu.

Ranskalainen filosofi Rene Descartes, maailman tunnetuimman tautologian - Cogito ergo sum – Ajattelen siis olen – kehittäjä, halusi löytää varmaa ja ehdottoman epäilyksetöntä tietoa. Tautologia tarkoittaa saman asian tarpeetonta toistoa. Hänen vallankumouksellisesta omaan minään ja omiin havaintoihin keskittyneestä ajattelustaan tuli uuden ajan filosofian lähtökohta, joka on saavuttanut huippunsa nykyisessä jumalattomassa selfie-kulttuurissa. Descartes etsi varmaa ja ehdottoman epäilyksetöntä tietoa, joka on ennakkoehdoista vapaata. Tämä taas ei sovi ollenkaan nykyiseen ”tieteelliseen tutkimukseen”, joka kieltää suunnittelun havaitsemisen luonnossa – tutkimukseen, jonka lähtökohta on, että Jumalaa ei ole olemassa ja vain ihminen ajattelee!

Nykyään evoluutioteoria hallitsee kaikkea taivaan ja maan välillä ja sen avulla selitetään jopa uskontojen olemassaolo. Amerikkalainen populistipsykologi Steve Pinker väittää, että uskonnotkin ovat tulosta evoluutiosta.

Uskonto on aina ollut keskeinen vaikuttaja ihmisten mielissä ja kulttuureissa. Darvinistit eivät voi tätä kieltää ja uskontojen alkuperä on aina askarruttanut heitä. Jos elämä syntyi itsestään ja ihminen kehittyi mutaatioiden ja luonnonvalinnan tuloksena, uskonnonkin täytyy olla tulosta evoluutiosta.

Maailman katsotuin harhaoppinen saarna kuultiin prinssi Harryn häissä Miljardi ihmistä seurasi Harryn ja Meghanin kuninkaallisia hääseremonioita. Superjulkkikseksi hetkessä singahtaneen episkopaalipiispa Michael Curryn saarna oli häikäisevä esimerkki harhaopista. Hän on aikaisemmin aiheuttanut kirkossaan suurta hajaannusta vihkimällä samaa sukupuolta olevia. Curryn puuhasteluun sopii myös yksityinen vierailu paavin luona.

Curryn viesti pähkinänkuoressa on: ”Jos rakastaa -- pelastuu -- parannuksen tekemistä ei tarvita -- voit pelastaa itse itsesi ja siinä sivussa myös maapallon!”. Canterburyn arkkipiispa Justin Welbyn kastoi ja konfirmoi Meghanin salaisessa seremoniassa ennen häitä. Tämä tehtiin 45 minuutin ”opetuksen” jälkeen Jordanin vedellä.

Jumalan viha ilmestyy taivaasta kaikkea ihmisten jumalattomuutta ja vääryyttä vastaan, niiden, jotka pitävät totuutta vääryyden vallassa (Room.1:18).

Ketkä joutuvat taivaallisen vihan kohteiksi ja miksi?

On päivänselvä asia, että mitään ”ateisteja” ei loppupeleissä ole. Luomisessa Jumala puhalsi henkeään maasta muovaamaansa ihmiseen, ja niin ihmisistä tuli eläviä sieluja, jotka ovat tietoisia Luojansa olemassaolosta. Roomalaiskirjeessä todetaan, että ”vaikka he ovat tunteneet Jumalan, he eivät ole häntä Jumalana kunnioittaneet”. Ateistit valitsevat tiensä täysin tietoisina seurauksista: ”vaikka tuntevat Jumalan vanhurskaan säädöksen, että ne, jotka senkaltaisia tekevät, ovat kuoleman ansainneet, eivät ainoastaan itse niitä tee, vaan vieläpä osoittavat hyväksymistä niille, jotka niitä tekevät” (Room.1:32).

Jonathan Wells julkaisi vuonna 2002 Icons of Evolution (Evoluution ikonit) -kirjan, jossa hän otti esiin epäilyttäviä tai suorastaan valheeseen perustuvia väitteitä, joiden avulla evoluutioteoriaa pönkitetään oppikirjoissa. Uudessa Zombie Science -kirjassa hän palaa tähän huolella harkittuun ja tahalliseen kouluissa harrastettavaan harhaopetukseen.

Evoluutiota tukevat, ja jo useasti valheellisiksi osoitetut ikonit, ripustetaan siitä huolimatta oppikirjoihin edelleen, mutta myös uusia ikoneja töherretään. Moderni uusdarvinismi muistuttaa haudasta yhä uudelleen nousevaa muumiota, joka torpedoi, entisiäkin zombeja tuhoisammalla tavalla tieteellistä tutkimusta. Seuraavassa tiivistelmä kirja-arviosta ja omia kommenttejani (Journal of Creation, Vol. 32(1) 2018).

Kaikki rakastavat dinosauruksia - ja tästä syystä ne ovat evolutionistien tärkeimpiä lasten aivojen pesuaineita. Suurimpien koskaan eläneiden maaeläinten luurangot ovat monien museoiden vetonauloja. Niiden avulla ihmisiä aivopestään ateisteiksi kouluopetuksessa, tiedelehdissä ja luonto-ohjelmissa väittämällä, että ne elivät yli 65miljoonaa vuotta sitten. Näin lähes kaikki ihmiset ohjelmoidaan darvinisteiksi, sillä jos väite on totta, on johdonmukaista ajatella, että elämä on kehittynyt lämpimään lammikkoon itsestään ilmestyneestä alkusolusta, kuten Darwin haaveili.  Jättimatelijat eivät myöskään olisi "mahtuneet" Nooan arkkiin, joten Raamatun täytyy olla satukirja. Miten eläimet mahtuivat sinne, selviää Kysymyksiä ja vastauksia luomisesta -kirjasta.

Jos voidaan osoittaa, että dinosaurukset kuolivat sukupuuttoon vain joitakin vuosisatoja sitten, tämä tuhoaa ateismin ja palauttaa Raamatun arvovallan. Tämä selittää sen ”apinan raivon”, millä tuoreita tutkimustuloksia torjutaan ja Raamatun mukaiseen luomiseen uskovia pilkataan.

Monet tietävät miltä päähän kohdistunut isku tuntuu. Siitä voi seurata aivotärähdys, kallonmurtuma, pysyvä aivovamma tai kuolema. Näihin törmäsin työskennellessäni 1970-luvulla sairaalan päivystyspoliklinikalla ennen kypäräpakon voimaantuloa. Monet puupäät ajavat vieläkin polkupyörällä tai skeittaavat ilman kypärää ja aivojaan arvostavilla ihmisillä on etuoikeus kustantaa heidän hoitonsa ja kuntoutuksensa.

Käyttääkö tikka kypärää?

Tikka saa ravintonsa, ilmoittaa olemassaolonsa ja tekee pesäkolonsa törmäämällä pää edellä puuhun jopa 25 kilometrin tuntinopeudella. Se tekee tämän joka päivä keskimäärin 12 000 kertaa hymy suupielessä. Evolutionistit väittävät, että miljoonien vuosien aikana evoluutio on vähitellen estänyt tyrmäävän iskun aiheuttaman tajuttomuuden ja lievittänyt siitä seuraavia kallo-, aivo- tai silmävauriota.

Kiinalaiset tiedemiehet tutkivat tikan nakutusta ja niiden kalloja ja aivoja. He mittasivat iskun voimaa, käyttivät erikoiskameroita ja tarkkailivat iskuja kuin hidastetussa filmissä. Aivot ja kallot tutkittiin radiologisesti ja mikroskooppisesti. Kallojen murskaantumisen kestämistä testattiin lopuksi tietokoneen avulla tehdyssä simulaatiokokeessa, jossa kalloista tehtiin kolmiulotteinen malli.

Loma Lindan yliopiston apulaisprofessori, lääkäri ja tutkija Paul Giem vieraili Suomessa 13.4. Hän aloitti luentonsa kristillisen lähetystyön haasteista. Sen jälkeen kun Charles Lyell ja Charles Darwin onnistuivat uskottelemaan ihmisille, että Raamatun 1. Mooseksen kirjan alkuluvut kertovat myyttisistä tapahtumista, loppuakaan Raamatusta ei enää pidetty totena. Tästä seurasi, että alati muuttuvat tieteenfilosofiset tulkinnat maailman ja ihmisen alkuperästä korvasivat Jumalan ilmoituksen.

Kirkon jäsenmäärä on vapaassa pudotuksessa, koska se on menettänyt uskottavuutensa. Teologiset tiedekunnat kouluttavat jumalattomia ”uskonnon asiantuntijoita”, eivät Raamatun uskottavuuden puolesta kamppailevia pappeja. Raamatun kirjoitukset tietysti toteutuvat tässäkin: ”Katso, he ovat hylänneet Herran sanan – mitä viisautta heillä voisi olla?” (Jer.8:9). ”Valhetta on kirjoittanut kirjanoppineiden valhekynä” (Jer.8:8).

Tuho alkoi 1700-luvun ”poliittisesta geologiasta” ja poliitikko-lakimies Charles Lyellistä, joka ”halusi vapauttaa tieteen Mooseksesta”, jotta päästäisiin eroon kuninkaasta, voitaisiin ryöstää kehitysmaat ja maksaa tapporahaa aboriginaaleista. https://creation.com/charles-lyell-free-science-from-moses Sitä ennen kaikki hyväksyivät sen tosiasian, että maakerrostumat olivat vedenpaisumuksen ja sen jälkikatastrofien tulosta ja vuoden 1705 brittiraamatussa oli vielä realistinen kuva Nooan arkista.