Pekka Reinikainen

Pekka Reinikainen (67)

Pekka Reinikainen kommentoi blogissaan ajankohtaisia asioita.

Ihminen on erittäin taitavasti ja monipuolisesti suunniteltu liikkumaan. Kahdella raajalla liikkuminen edellyttää monta yhteensopivaa rakenteellista ratkaisua. On naurettavaa väittää, että kävelemisestä kiinnostuneen kalan evät olisivat kehittyneet ihmisen alaraajoiksi tai peräti, että Jumalaa ei ole, koska ihmisen anatomiset ratkaisut olisivat huonoja ja ihminen voi siksi kärsiä selkävaivoista, kuten Suomen suosituin tiedemies, avaruustähtitieteen professori EV on väittänyt.

Helsingin Sanomat jatkaa tiedesivullaan aivottomia tarinoitaan ihmisen ”evoluutiosta” (26.9). Tällä kertaa kerrotaan, mistä aivomme ovat kotoisin: ”Ihminen joka tapauksessa ylittää simpanssit ja bonobot myötäelämisen ja sosiaalisuuden taidoissa. Jotain on siis tapahtunut ihmisen sukulinjassa sen jälkeen, kun erosimme lähisukulaisistamme kuusi miljoonaa vuotta sitten.

Kun Darwinin Lajien synty -kirja julkaistiin vuonna 1859, se myytiin nopeasti loppuun. Ajan henki kaipasi kovasti jumalatonta maailmanselitystä. Darwinin tarkoitus oli ”tappaa Jumala” ihmisten mielistä ja siinä hän onnistui erinomaisesti, kun kirkkokin lähti nopeasti tukemaan ”tieteellistä” kehitysoppia.

Raamatusta käy ilmi, että on olemassa iankaikkisuus. Raamatusta käy ilmi, että ihminen, joka hylkää evankeliumin, valitsee kohtalokseen iankaikkisen kadotuksen.

Luomakunnan ikä, evoluutiotarina ja jumalanpilkka liittyvät saumattomasti yhteen. Tämä voi kuulostaa röyhkeältä väitteeltä, mutta voit itse päätellä, onko se totta. 

Oletko tullut ajatelleeksi, että hengität automaattisesti sen mukaan, mitä elimistösi kunakin hetkenä tarvitsee. Yölläkään ei tarvitse herätä hengittämään! Myös sydämesi kierrättää verta juuri sinne, missä happea ja ravinteita tarvitaan. Munuaisesi pitävät veren koostumuksen vakiona, riippumatta siitä mitä syöt tai juot.

HS tiedepalsta tarinoi taas kerran (17.7): ”IHMISEN ALKUPERÄ: Tutkijat löysivät Kiinasta maailman vanhimmat todisteet varhaisista ihmisistä Afrikan ulkopuolella”.

Tällä kertaa löydettiin ”2,1 miljoonaa vuotta” vanhoja kivityökaluja Aasiasta ja niiden käyttäjän kuvakin komeilee artikkelin yhteydessä! ”Työkalujen ikä on ajoitettu suurella varmuudella, ja löytö mullistaa käsityksiä varhaisten ihmisten liikkeistä”.

Ajoitettu suurella varmuudella!?

”TYÖKALUT ajoitettiin hyödyntämällä niin kutsuttua paleomagnetismia. Se perustuu siihen, että maapallon magneettikentän navat vaihtavat paikkaa aika ajoin, ja jälki näistä muinaisista magneettikentän käännöksistä jää kivikerrostumien magneettisiin mineraaleihin. Ulkopuoliset tutkijat pitävät ryhmän tekemää ajoitusta hyvin vankkana. Vanhimmat työkaluista ovat 2,12 miljoonan ja tuoreimmat 1,26 miljoonan vuoden ikäisiä. Jokin varhainen ihmislaji on siis asunut alueella hyvin pitkään”.

Mikä tässä on ongelma?

Paleomagnetismin tulkinta on kiistanalaista ja magneettisuuden muutokset ovat voineet tapahtua nopeasti. Väite, jonka mukaan saman alueen työkalujen ikä vaihtelisi lähes miljoonalla (!) vuodella ei ota huomioon, että eroosio olisi ohentanut alueen maakerrostumia tässä ajassa noin puolen kilometrin verran. Artikkelin lopussa todetaan, että Homo Sapiens olisi ollut olemassa 0,3 miljoonaa vuotta. Tämä ei ole mahdollista perimän rapeutumisen takia, sillä tuossa ajassa se olisi kuollut sukupuuttoon jo kymmeniä kertoja, kuten käy ilmi JC Sanfordin kirjasta Eliömaailma rappeutuu.

Ranskalainen filosofi Rene Descartes, maailman tunnetuimman tautologian - Cogito ergo sum – Ajattelen siis olen – kehittäjä, halusi löytää varmaa ja ehdottoman epäilyksetöntä tietoa. Tautologia tarkoittaa saman asian tarpeetonta toistoa. Hänen vallankumouksellisesta omaan minään ja omiin havaintoihin keskittyneestä ajattelustaan tuli uuden ajan filosofian lähtökohta, joka on saavuttanut huippunsa nykyisessä jumalattomassa selfie-kulttuurissa. Descartes etsi varmaa ja ehdottoman epäilyksetöntä tietoa, joka on ennakkoehdoista vapaata. Tämä taas ei sovi ollenkaan nykyiseen ”tieteelliseen tutkimukseen”, joka kieltää suunnittelun havaitsemisen luonnossa – tutkimukseen, jonka lähtökohta on, että Jumalaa ei ole olemassa ja vain ihminen ajattelee!

Nykyään evoluutioteoria hallitsee kaikkea taivaan ja maan välillä ja sen avulla selitetään jopa uskontojen olemassaolo. Amerikkalainen populistipsykologi Steve Pinker väittää, että uskonnotkin ovat tulosta evoluutiosta.

Uskonto on aina ollut keskeinen vaikuttaja ihmisten mielissä ja kulttuureissa. Darvinistit eivät voi tätä kieltää ja uskontojen alkuperä on aina askarruttanut heitä. Jos elämä syntyi itsestään ja ihminen kehittyi mutaatioiden ja luonnonvalinnan tuloksena, uskonnonkin täytyy olla tulosta evoluutiosta.

Maailman katsotuin harhaoppinen saarna kuultiin prinssi Harryn häissä Miljardi ihmistä seurasi Harryn ja Meghanin kuninkaallisia hääseremonioita. Superjulkkikseksi hetkessä singahtaneen episkopaalipiispa Michael Curryn saarna oli häikäisevä esimerkki harhaopista. Hän on aikaisemmin aiheuttanut kirkossaan suurta hajaannusta vihkimällä samaa sukupuolta olevia. Curryn puuhasteluun sopii myös yksityinen vierailu paavin luona.

Curryn viesti pähkinänkuoressa on: ”Jos rakastaa -- pelastuu -- parannuksen tekemistä ei tarvita -- voit pelastaa itse itsesi ja siinä sivussa myös maapallon!”. Canterburyn arkkipiispa Justin Welbyn kastoi ja konfirmoi Meghanin salaisessa seremoniassa ennen häitä. Tämä tehtiin 45 minuutin ”opetuksen” jälkeen Jordanin vedellä.