Pekka Reinikainen

Pekka Reinikainen (67)

Pekka Reinikainen kommentoi blogissaan ajankohtaisia asioita.

Loma Lindan yliopiston apulaisprofessori, lääkäri ja tutkija Paul Giem vieraili Suomessa 13.4. Hän aloitti luentonsa kristillisen lähetystyön haasteista. Sen jälkeen kun Charles Lyell ja Charles Darwin onnistuivat uskottelemaan ihmisille, että Raamatun 1. Mooseksen kirjan alkuluvut kertovat myyttisistä tapahtumista, loppuakaan Raamatusta ei enää pidetty totena. Tästä seurasi, että alati muuttuvat tieteenfilosofiset tulkinnat maailman ja ihmisen alkuperästä korvasivat Jumalan ilmoituksen.

Kirkon jäsenmäärä on vapaassa pudotuksessa, koska se on menettänyt uskottavuutensa. Teologiset tiedekunnat kouluttavat jumalattomia ”uskonnon asiantuntijoita”, eivät Raamatun uskottavuuden puolesta kamppailevia pappeja. Raamatun kirjoitukset tietysti toteutuvat tässäkin: ”Katso, he ovat hylänneet Herran sanan – mitä viisautta heillä voisi olla?” (Jer.8:9). ”Valhetta on kirjoittanut kirjanoppineiden valhekynä” (Jer.8:8).

Tuho alkoi 1700-luvun ”poliittisesta geologiasta” ja poliitikko-lakimies Charles Lyellistä, joka ”halusi vapauttaa tieteen Mooseksesta”, jotta päästäisiin eroon kuninkaasta, voitaisiin ryöstää kehitysmaat ja maksaa tapporahaa aboriginaaleista. https://creation.com/charles-lyell-free-science-from-moses Sitä ennen kaikki hyväksyivät sen tosiasian, että maakerrostumat olivat vedenpaisumuksen ja sen jälkikatastrofien tulosta ja vuoden 1705 brittiraamatussa oli vielä realistinen kuva Nooan arkista.

Vihamielinen todistaja on usein paras todistaja. Pomminkestävä evolutionisti, alan professori Michael Lynch kirjoittaa Genetics -lehdessä (Vol. 202, 869-875, March 2016), kuinka lääketiede ja turvallinen hyvinvointiyhteiskunta rappeuttavat ihmiskunnan perimää kiihtyvällä nopeudella. Luonnonvalinta ei poista perimään väistämättä kertyviä lievästi vahingollisia mutaatioita. Mutaatioiden korjaustoiminto rappeutuu myös. (seurakuntalainen.fi) Lynchin mukaan erityisen huolestuttavaa on ihmisaivojen rappeutuminen.

Juutalaiset laskevat ajan kulun luomisesta. Heidän ajanlaskunsa mukaan menossa on vuosi 5778. Jumalan valittu kansa on moneen muuhun ajanlaskutapaan verrattuna paljon lähempänä totuutta.

Elämme kertakäyttöisessä maailmassa, joka luotiin ajattomaan iankaikkisuuteen muutamaksi vuosituhanneksi. Miksi? – olisin "jumala", jos tietäisin sen.

Alussa Jumala loi (1.Moos.1:1) --- lopussa ei enää ole oleva aikaa (Ilm.10:6). Aika loppuu, kun sitä ei enää voida mitata, koska mittausta varten tarvittava aine tuhoutuu silloin kun Herran päivänä: ”taivaat hehkuen hajoavat ja alkuaineet kuumuudesta sulavat (2.Piet.3:12).

Tämä kuulostaa mielettömältä, koska ihmiset on aivopesty uskomaan 13,8 miljardin vuoden ikäiseen maailmaan, joka syntyi tuntemattomasta syystä tapahtuneessa ”räjähdyksessä” vain päättyäkseen lopulta ”lämpökuolemaan”, jolloin mitään ei enää voi tapahtua.

”Tieteelliset” alkuperätodistukset ovat lähes poikkeuksetta osoittautuneet myöhemmässä tarkastelussa vääriksi. Tämä ei yllätä. Esimerkiksi ateistien ja teologisten tiedekuntien kiveen hakattu usko alkuräjähdykseen on väärä lähtökohta. Kokeellisen tieteen tutkimustuloksia on nimittäin turha yrittää sovittaa väkisin väärään opinkappaleeseen!

Tähtitiede oli joskus havaintoihin perustuvan tieteen lippulaiva. Nykyään se on muuttunut tarinoinniksi, missä hämärillä "havainnoilla" pimeästä energiasta, pimeästä aineesta ja väitteillä alussa tapahtuneesta valon nopeuden ylittämisestä yritetään pönkittää jumalatonta luomiskertomusta. Totuus näyttää nykyään olevan sillä, jolla on kiehtovin tarina.

Tunnustuksellisen kristinuskon opettaminen on kitketty huolellisesti pois kaikesta opetuksesta – mutta koskeeko tämä opetushallituksen määräämä sensuuri kaikkia uskontoja?

Nykyvanhemmat valittavat välittömästi, jos heidän lapsiaan on "saastutettu" rukouksella tai virrellä. Ainoa sallittu uskonto on opetus itsestään ilmestyneestä maailmasta, jolla ei ole mitään tarkoitusta. Tätä uskontoa pidetään yhtä itsestään selvänä totuutena kuin painovoiman olemassaoloa, ja sitä opetetaan lopullisena tieteellisenä totuutena, jota ei ole lupa asettaa kyseenalaiseksi. Tämä on voimassa päiväkodista lähtien.

Ainoa suomalainen yleisnero ei ollut telaketjuateisti ja kosmologi Kari E., selkäsairauksien asiantuntija ja tähtitieteilijä Esko V. tai kaiken parhaiten tietävä teistinen evolutionisti Eero J, vaan Elias Lönnrot. Hän oli Suomen kansalliseepoksen Kalevalan sekä Kantelettaren kokoaja, kielentutkija, lääkäri, suomalaisen kasvitieteen uranuurtaja ja virsirunoilija. Lönnrot oli suomen kielen uudistaja, useiden sanakirjojen toimittaja ja ensimmäisen suomenkielisen aikakauslehden kustantaja sekä toimittaja. Hän julkaisi useita kansaa valistaneita terveys- ja tiedejulkaisuja. Lisäksi hän suomensi useita virsiä.

Näin todetaan tammikuun 2018 Lääkärilehdessä. Jos suolistosi bakteerit ovat sekaisin, suolisto tulee läpäisevämmäksi ja sieltä imeytyy kehoon enemmän erilaisia aineita.

Tämä vaikuttaa moneen asiaan elimistössä ja saattaa lisätä myös allergiaa ja tulehduksellisia suolistosairauksia, joiden määrä on lisääntynyt Suomessa räjähdysmäisesti! Allergiaa on vähemmän esimerkiksi Venäjän Karjalassa, missä ruokavalio on erilainen, liikuntaa enemmän ja vähemmän ylihygieniaa. Koska siellä myös kuituja on ravinnossa enemmän, suolistobakteerit pureksivat niitä, eivätkä käy suoliston limakalvojen kimppuun.

ALUSSA Jumala loi (1.Moos.1:1). LOPUSSA ei enää ole oleva aikaa (Ilm. 10:6). Luomakuntamme on määräaikainen. AJALLE on säädetty alku ja loppu.

Aikaa ei ole ilman ainetta ja kello lähti käyntiin, kun aine luotiin. Aika loppuu, kun tämän luomakunnan päättyessä ”alkuaineet kuumuudesta hajoavat” (2.Piet.3:10).

Näistä jakeista selviää, mitä iankaikkisuus tarkoittaa. Iankaikkisuudessa ei ole kelloja, koska siellä ei ole nykyisen kaltaista, lämpöopin toisen pääsäännön mukaisesti lämpökuolemaa kohti ajautuvaa ainetta. Tämä langennut, ja väistämätöntä tuhoa kohti kulkeva maailma on lyhyt kertakäyttöinen ilmiö, jonka tarkoitus selviää meille iankaikkisuudessa. Vain Jumala tietää sen tarkoituksen. Meille jotka elämme ajassa, iankaikkisuuden käsittäminen ei ole helppoa ja evoluution olemattomat vuosimiljardit tekevät asian vieläkin vaikeammaksi. Kollegani sanoi, että ei viihtyisi taivaassa, koska siellä voisi aika käydä pitkäksi.

Ajan määritteleminen on yhtä haasteellista kuin tietoisuuden ymmärtäminen

Kun selkärankaisella eläimellä tapahtuu sattumanvaraisia mutaatioita, rakentaako luonnonvalinta niiden avulla vähitellen ihmisen? Kuinka kauan kestäisi, että edes yksi ihmisen ainutlaatuisista anatomisista ratkaisuista, kuten vaikkapa polvi syntyisi? Montako vuotta kuluisi, että tarvittavat mutaatiot olisivat vakiintuneet ”kehittyvän” lauman perimään?

Mutaatioita tapahtuu tässä langenneessa luomakunnassa tasaisen tappavalla tahdilla. Jos ”edullinen”, polvea kohti kompuroiva, mutaatio sattuu kohdalle, ominaisuuden pitää vakiintua sukupolvien saatossa koko laumaan.