Pekka Reinikainen

Pekka Reinikainen (244)

Pekka Reinikainen kommentoi blogissaan ajankohtaisia asioita.

Tieteellisessä tutkimuksessa on tapahtumassa vallankumous. Kysymys on enää vain siitä, sallitaanko sen tapahtua.

Metodologinen naturalismi kumoaa Darwinin

Naturalismi filosofiassa ja tieteessä on näkemys, että todellista on vain fyysinen luonto ja että kaikki ilmiöt ovat tieteellisesti selitettävissä, ja että kaikki maailmassa voidaan ymmärtää osaksi luontoa. Sen mukaan tieteessä ainoat hyväksyttävät metodit ovat luonnontieteissä käytettävät menetelmät ja yliluonnollisten ilmiöiden olettaminen on joko väärinkäsitys tai virheellinen hypoteesi ja universumissa vaikuttavat vain luonnonlait.

Tunnusmerkkejä, jotka voivat liittyä okkultismin harrastamiseen

On olemassa melkoinen määrä oireita, jotka saattavat olla merkkejä okkulttisesta vaikutuksesta. “Oireista” puhuessamme on kuitenkin syytä painokkaasti alleviivata, että sairaudet eivät yleensä johdu okkultismista vaan siitä, että elämme langenneessa maailmassa.

MITEN DIAGNOSOIT VAIHTOEHTOHOIDON?

Tämä taito on aivan välttämätön nykykristitylle, sillä uusia ”vaihtoehtoisia” hoitomuotoja tai ”uskomushoitoja” nousee kuin sieniä sateella, sitä mukaa kun entisten lume- eli plasebovaikutus on väljähtynyt! Lumevaikutusta käsittelen perinpohjaisesti kirjassani Noituuden paluu lääketieteeseen. Lumevaikutuksen tunteminen on oleellisen tärkeä asia, sillä siihen perustuu paljolti sekä vaihtoehtohoitojen teho että hoitoihin syntyvä riippuvuus, jonka aivokemiallista perustaa avaan TV7 sarjan ”Herra käyttää lääkäriä” jaksoissa 126-129. Ne voi katsoa kanavan ”arkista”.

Riippuvuus voi tietenkin olla myös sen ”toisen Herran” aikaansaamaa. Tämä ”toinen Herra” pystyy myös tekemään ihmeitä ja lumoamaan sielullisten elämysten avulla ja näin saattamaan hyväuskoisia ihmisiä vaikutuspiiriinsä erilaisten ”kokemusten ja elämysten” kautta. Tästä Raamattu varoittaa selkokielellä:

Ihmiset ovat aina etsineet ikuista nuoruutta ja ikuista elämää

Kauneudenhoitotuotteita tuodaan Suomeen joka vuosi suuremmalla summalla kuin henkilöautoja. Rypyt eivät saa näkyä ja kehoja ”stailataan” plastiikkakirurgialla ja koristellaan tatuoinneilla. Luontaistuotteita ja ravintolisiä myydään miljoonilla, ihmedieettejä kokeillaan ja omavalmentajat menestyvät. Mielenterveyttä etsitään muun muassa mietiskelystä, mindfulnessista ja joogasta, jopa seurakunnissa. Helsinkiläinen pappi tehostaa sielunhoitoa tarot-korteilla.

Arkeologeilla on tapana jakaa mennyt aika erilaisiin ”kausiin”. Tämä vaikuttaa hämmentävältä monesta syystä, erityisesti koska se vakiinnuttaa käsityksen valtavista ajanjaksoista. Eihän ”kausi” voisi mitenkään olla vain muutaman vuosikymmenen mittainen. Arkeologian kausijako antaa myös vaikutelman, jonka mukaan kaudet olivat maailmanlaajuisia, mikä ei Dr Robert Carterin mukaan alkuunkaan pidä paikkaansa.

Professori Stuart Burgess kirjoittaa evoluutioideologista AnswersInsider -kiertokirjeessä Vol. 14, Issue 3. Hän toteaa, että evoluutiota ei voi määritellä tieteelliseksi tosiasiaksi, koska on äärimmäisen vaikea löytää tutkimustuloksia, jotka vahvistaisivat kehityksen tapahtuneeksi.

Ihminen sai suuret aivonsa, kun oppi grillaamaan lihaa ... Muinaiset supernovat tuhosivat metsät ja niin ihmisen esi-isien piti ryhtyä kävelemään savannilla nähdäkseen korkean ruohon yli ... Miesten päästä lähti tukka, jotta keho ei kuumenisi, kun savannilla juostiin saaliin perässä ... Naisille jäi pitkä tukka vesiapinavaiheessa, sillä siitä lapset pitivät kiinni välttyäkseen hukkumasta ...

Michael Denton kertoo uudessa kirjassaan, The Miracle of Man: The Fine-Tuning of Nature for Human Existence, kuinka ihmisen ihmeellisyys hienosäädetyssä luomakunnassa murtautuu esiin uusdarvinistiselta harharetkeltä, missä ihmistä pidetään pelkkänä kosmisena sattumana.

Kuten blogissani: Darvinismi ja jäähyväiset järjelle totesin, darvinismin vakiintuminen osaksi biologiaa vei läntisen maailman takaisin antiikin Kreikan materialismiin. Darvinismi kuristi vallalla olleen päämäärähakuisuuden ja järkeen perustuvan maailmankäsityksen, jonka mukaan ihmisellä olisi erityisasema häntä varten hienosäädetyssä maailmassa ja toi, tarkoituksenmukaisuuden tilalle, nykyisen kaaoksen ja alkuperätarinoiden kerronnan tradition akateemiseen keskusteluun.

Tämä on suomeksi kirjoitettu tiivistelmä 10.7 julkaistusta englanninkielisestä blogistani.

Uskotko yhä yli 160 vuoden ikäiseen käsitykseen maailmasta tai sen, 1940-luvulla, apupyörillä tuettuun versioon, uusdarvinismiin? Vuoteen 1859 asti läntinen maailma perusti maailmankuvansa pääasiallisesti järjen päätelmiin, kuten aikaisemmasta blogistani selviää: Darvinismi ja jäähyväiset järjelle

Psalmissa 19 todetaan: ”Taivaat julistavat Jumalan kunniaa, taivaanavaruus ilmoittaa hänen kättensä tekoja - se ei ole puhetta eikä sanoja, joiden ääni ei kuuluisi.” James Webb peilikaukoputken mykistävät kuvat kertovat Jumalan kaiken ylittävästä kunniasta. Havaitsemme ennen näkemättömiä asioita, joita kaikkia ei suinkaan ymmärretä. Näemme kuitenkin vain 5% maailmankaikkeuden aineesta ja siellä olevan energian vaikutuksista, 95% pysyy yhä pimeänä aineena ja energiana, jonka olemus on arvoitus. Tutkijat totesivatkin realistisesti, että nyt menevät kaikki oppikirjat uusiksi! Webbin rakentaminen kesti yli 20 vuotta, siihen osallistui tuhansia tiedemiehiä ja hintalappu nousi yli 10 miljardiin euroon.

Sivu 5 / 18