Pekka Reinikainen

Pekka Reinikainen (66)

Pekka Reinikainen kommentoi blogissaan ajankohtaisia asioita.

Luonnontiede ei voi koskaan selittää tietoisuutta, koska se etsii vain parasta jumalatonta selitystä ja on sokea suunnittelulle. Monille on yllätys, että media ja tiedeyhteisö, joille vain aine on todellista, on lukinnut ihmisten mielet totuudelta.

Ihmiset eivät enää osaa ajatella, että olisi muutakin kuin ainetta

Ihminen on tosin aina paennut totuutta. Jeremia toteaa: ”Totuus on hävinnyt heidän suustaan” (Jer.7:28). ”Alkuperätiede” muuttuu pelkäksi filosofoinniksi, kun se ylimielisesti poistaa Älykkään suunnittelun työkalupakistaan. Tämä filosofointi tarjoillaan suurelle yleisölle samalta lautaselta kuin insinööritieteen tulokset. Huijaus onnistuu täydellisesti!

Hollannin Radboudin yliopiston tanatologian professori Eric Venbrux puhui Helsingin yliopistolla eutanasiasta 31.10.2017. Venbrux on antropologi, joka pohti esitelmässään myös, miksi kaikki tapahtuu juuri Hollannissa. Asia on Suomessa erittäin ajankohtainen, sillä eduskunta käsittelee parhaillaan eutanasiasta tehtyä lakialoitetta.

Mielenkiintoista on, että myös Hollannissa on juuri nyt käynnissä vilkas keskustelu eutanasiasta. Monet asiantuntijat sanovat, että Tuhannen ja yhden yön tarinoiden ”Aladdinin lampun henki on päässyt irti”! Useat eutanasian mukanaan tuomat ilmiöt ovat herättäneet hollantilaisten asiantuntijoiden pelon irti päässeestä kuoleman kulttuurin lampun hengestä. Nyt on myös näytetty toteen, että niin sanottu kalteva pinta eli liukuminen kuoleman kulttuuriin on tapahtunut. Jos joku vielä väittää, että eutanasian perusteluja ei, lain säätämisen jälkeen, jatkuvasti laajennettaisi, hän ei todellakaan tiedä mitä parhaillaan tapahtuu! Tapahtunut osoittaa myös, että ”aukottoman” eutanasialain kirjoittaminen on täysin mahdoton tehtävä!

Raamatun ensimmäinen lause kattaa kaiken: ”Alussa Jumala loi taivaat ja maan”. Raamattu alkaa täydellisellä lauseella. Tällaista ilmaisua ei ole missään ihmisen keksimässä uskonnossa. Jumalan kirjallinen viesti ihmisille alkaa nerokkaalla lauseella, joka sisältää lyhimmässä mahdollisessa muodossa kaiken tarvittavan tiedon maailman alkuperästä. Se on myös muotoiltu niin, että jokainen voi ymmärtää asian!

Pimeys ei luonut maailmaa, vaan alussa ”tuli valkeus” (1.Moos.1:3). Kolmiyhteinen Jumala loi maailman. Jumalaa tarkoittava heprean sana Elohim on monikkomuoto eli Isä Jumala, Poika Jumala ja Pyhä Henki Jumala. ”Jumala on valo, hänessä ei ole mitään pimeyttä” (1.Joh.1:5). Luodut valot eli aurinko, kuu ja tähdet tehtiin vasta neljäntenä luomispäivänä. Kun uusi taivas ja uusi maa luodaan, nykyisten kadottua, Uusi Jerusalem ei tarvitse valokseen aurinkoa eikä kuuta, sillä Jumalan kirkkaus valaisee sen, ja sen lamppuna on Karitsa (Ilm.21:1,23).

Lääkäreitä on puhuttanut YLE:n röyhkeä tyyli markkinoida kannabista turvallisena lääkkeenä ja toimittajien ammattitaidoton tyyli kritisoida lääkäreiden toimintaa. Vaarana on, että potilaat lopettavat lääkityksiään ja ryhtyvät käyttämään kannabista. Professori Eija Kalso varoitti ohjelmassa kannabiksen vaaroista, mutta varoitukset sensuroitiin pois. Kalso kommentoi: "Veronmaksajat yllä­pi­tävät Yleis­ra­diota, jon­ka pi­täisi tar­jota kansa­lai­sille puoluee­tonta ja tosia­sioihin perus­tuvaa tie­toa tär­keistä asioista, ku­ten tervey­destä. Vii­me vii­kolla Ylen uskot­tavuus kär­si kak­si ker­taa, se­kä MOT- (mie­len­ter­vey­den/luu­lo­sai­rauden lääke­hoi­dosta) et­tä Uu­si akuutti (hy­vä/paha lääke­kan­nabis) -ohjel­missa".

Historiassa tapahtuneen luomisen tieteellinen vahvistaminen on tärkeää. Jumala ei luonut ihmisiä kvintiljoonien kuolemien kautta neljässä vuosimiljardissa, vaan Sanallaan 6. luomispäivänä. Tätäkin tärkeämpää on julistaa evankeliumia Jeesuksesta, joka on Luoja, Pelastaja ja Tuomari. Jumalan Sana on kokonaisuus. Evankeliumia ei voi ymmärtää, jos 1. Mooseksen kirja ei ole totta.

Seitsemän vuoden ikäinen Sisu tiedustelee (HS 20.10) väestötieteen professorilta ihmiskunnan kohtaloa. Väestötieteen professori väistää kysymyksen ja arvelee, että ihmisten loppuminen edellyttäisi luultavasti jonkinlaista suurta tuhoa. Jälleen kerran on todettava näiden vastaajien tietämättömyyden syvyys. Tällaiset professorit ovat oman kapean alansa tuntijoita, mutta täysin maallikoita sen ulkopuolella. Ihmisiä nimittäin uhkaa sukupuutto, kuten kaikkia lajeja, mutta ihminen on muihin verrattuna lähestymässä sukupuuttoa turboahdetulla nopeudella, kun vahingollisia mutaatioita kertyy miljoonakertaisella nopeudella ”hyödyllisiin” nähden ja ”hyödyllisten” hyöty voidaan perustellusti kyseenalaistaa, koska ne eivät tuota täysin uutta tietoa ja ovat lisäksi pääosin valinnan ulottumattomissa. Ihmiskuntaa vaivaa jo yli 200 000 perinnöllisiä sairauksia aiheuttavaa mutaatiota. (https://crev.info/2011/06/110605-genetic_entropy_confirmed/ http://www.genetics.org/content/202/3/869)

Vahingollisten mutaatioiden kertyminen on evoluution suuri ongelma, jolta kaikki sulkevat silmänsä!

Tämä johtuu siitä, että perimän DNA-informaatio on toiminnallista. Kun sen tasaisen tappava tuhoutuminen kohti säädettyä sukupuuttoa lähestyy, on myös helppo ymmärtää miksi virheettömäksi luodun perimän avulla elettiin alussa lähes tuhat vuotta ja Aadamin ja Eevan pojat ja tyttäret (1.Moos.5:4) saattoivat mennä turvallisesti naimisiin. Lapsella on vanhempiinsa verrattuna aina noin sata uutta mutaatiota, joista 10% on vahingollisia. Tahti kiihtyy ja sukupuutto voi olla edessä jo noin 6 sukupolven (120 vuoden) kuluttua totesi emeritusprofessori Matti Leisola Tieteiden talolla 19.10 viitaten Michael Lynchin tutkimuksiin. Lynch on ”vihamielinen todistaja” eli maallistunut tiedemies.

Tietokirjailija Jussi Viitala väittää (17.10), että ”evoluutio on luonnon laki” (https://yle.fi/uutiset/3-9886049). Hänen mukaansa ”evoluution periaate on pitänyt pintansa ja todistusaineisto on kasvanut niin musertavaksi, ettei sitä millään saivartelulla enää voi kumota”. Viitala toteaa, että ”elämän suunnittelija ei ole suunnitellut mitään”.

Silmän ”huono” suunnittelu vahvistaisi tämän väitteen.
Viitala kysyy: ”Minkä takia piti laittaa verkkokalvon päälle vielä hermosäikeiden, verisuonten ja hermoganglioiden sekamelska sotkemaan ja hämärtämään näkymiä?”. Tämän vanhentuneen väitteen olemme kumonneet luominen.fi sivustolla artikkelissa Silmän hienosäätö ”takaperin” on elintärkeää värien näkemiselle. On pelottavaa, että tietokirjailija ei tiedä miten silmä toimii!

YLE tarjosi 15.10.2017 uutisotsikossaan elämän synnylle maapallolla tasan kaksi vaihtoehtoa: "Toivatko meteorit elämän maapallolle vai syntyikö se täällä itsekseen?" Argumentit maapallolla itsestään syntynyttä elämää vastaan ovat erittäin voimakkaat. Yhtä hyvät ja voimakkaat ovat perustelut avaruudessa syntynyttä elämää vastaan. Ja molemmat vasta-argumentit ovat täydellisen oikeassa: elämä ei syntynyt maapallolla itsestään, eikä se syntynyt avaruudessa. Elämä luotiin maapallolla ja maapallolle.

Horisonttiongelma

Ateistit pilkkaavat kristittyjä rutiininomaisesti aina samoilla väitteillä. Heidän suosikkinsa on, ”kuinka valo kaukaisista galakseista voi näkyä, kun ne ovat miljardien valovuosien päässä”? Tämä väite osoittaa näiden ateistien yksinkertaisuuden. He ovat tietämättömiä horisonttiongelmasta. Sen ”tieteellinen” ratkaisu on heidän alkuräjähdyksensä jälkeen tapahtunut ”valon nopeuden ylittäminen”. Ilman valon nopeuden ylittämistä heidän tarinointinsa ei toimi. Kuka nopeutta kiihdytti ja miksi se olisi hidastunut juuri sopivan suuruiseksi, sitä ei kerrota.

Kun televisiosta loppuu lähetys, ruutuun tulee ”lumisadetta”. Tämän väitetään olevan 13,8 miljardia vuotta sitten tapahtuneeksi väitetyn alkuräjähdyksen 2,73 Kelvinasteen suuruista mikroaaltotaustasäteilyä (CMB). Suunnasta riippuen siinä näkyy noin asteen sadastuhannesosan suuruisia poikkeamia.

Koko alkuräjähdys osoittautuu suutariksi, jos tämä ei ole totta

Pekka Reinikainen aloittaa blogistina. Hän on kirjoittanut aikaisemmin blogeja seurakuntalainen.fi sivulle. Ne on julkaistu kirjana "Lootin päivät ja muita kirjoituksia" (Kuva ja Sana 2017).

Sivu 5 / 5