Pekka Reinikainen

Pekka Reinikainen (76)

Pekka Reinikainen kommentoi blogissaan ajankohtaisia asioita.

Ateistien ja darvinistiteologien yritys rakentaa panssariaita

tieteen ja teologian välille on eräs historian koomisimmista kömmähdyksistä, joka kaikesta huolimatta edelleen elää ja voi hyvin, varsinkin länsimaailman teologien keskuudessa. Berliinin muurin purkamisesta on kulunut lähes 30 vuotta, mutta ”vapaa” länsimaailma on vähitellen saatu vangituksi ateismin keskitysleiriin. Lapsille ja nuorille ei saa puhua Jeesuksesta ja aikuiset vaikenevat uskostaan. Samanaikaisesti entisessä Neuvostoliitossa katekismuksen opetus kouluissa on tullut pakolliseksi oppiaineeksi ja lasten aivopesu LGBT -ideologiaan on rikos.

Evoluutio ei ole luonnonlaki,

vaan Jumalan säätämät kolme vahvinta luonnonlakia tekevät päinvastoin sekä kosmoksen synnyn että kemiallisen ja biologisen evoluution tieteellisesti mahdottomiksi tapahtumiksi. Lämpöopin kaksi ensimmäistä pääsääntöä, alkusynnyn kemiallinen mahdottomuus ja uusdarvinistisen mekanismin puuttuminen varmistavat, että kosmos ja elämä on luotu. Nämä ovat vahvimmat kuviteltavissa olevat merkit suunnittelusta.

Raamatussa kerrotaan väkevästä eksytyksestä

Onko tämä eksytys sielunvihollisen juonia? Ei suinkaan. Kyseessä on Jumalan lähettämä eksytys!

Miksi Jumala lähettää väkevän eksytyksen?

Se on varattu heille, jotka ovat mieltyneet vääryyteen (2.Tess.2:12).

Esimerkkinä uusdarvinismi

Materialistin mukaan on olemassa vain ainetta ja energiaa, joista koko maailma on syntynyt itsestään. Vapaa tahto, mieli, henki ja Jumala olisivat vain harhoja. Luonnossa havaittavan älykkään suunnittelun täytyy materialistin mukaan olla pelkkää kuvittelua. Siitä ei voi, eikä saa olla olemassa todisteita, koska kaikki on syntynyt luonnon neljän perusvuorovaikutuksen toiminnan tuloksena. Yksikin todiste suunnittelusta olisi kauhistus materialistille, koska se kaataisi hänen maailmansa.

Fysiikan perusvuorovaikutusten keskinäinen säätö elämälle sopivaksi olisi sekin vain sattumaa materialistille tai sitten erilaisia maailmankaikkeuksia olisi 10^500, ja tämä olisi se meille sopiva. Fysiikan matemaattisuus on hänelle vain harhaa, toisin kuin Einsteinille.

Templeton -säätiö, joka rahoittaa myös Suomessa toimivia tekopyhiä, teististä evoluutiota ja ”uskonnollisuutta" edistäviä työpajoja, on rahoittanut videon, jossa kerrotaan tarinaa ”tietoisuuden evoluutiosta”.

Kristityt ovat aina rukoilleet herätystä. Miksi luopumus kuitenkin etenee kiihtyvällä vauhdilla? Viime vuonna yli 60 000 suomalaista jätti seurakuntansa. Jokin on pahasti vialla.

Tärkeintä on ryhtyä ajattelemaan itse!

1. Muista, että sinulle kerrotaan tarinaa maailmasta, joka päätti luoda itse itsensä

Tiede perustuu toistettavissa oleviin tapahtumiin. Maailmanselityksiä on vain kaksi. Virheetön maailma on joko luotu noin 6000 vuotta sitten Jeesukselle tai kehittynyt itsestään nykyiselleen 13,8 miljardia vuotta sitten tapahtuneesta alkuräjähdyksestä ilman mitään tarkoitusta. Kumpaakaan väitettä ei voi toistaa laboratoriossa.

Maailmankaikkeus laajenee, mutta rikkooko se jo nopeusrajoituksia?

Kosmologit ovat joutuneet keskelle kriisiä. Maailmankaikkeus laajenee liian nopeasti joidenkin kosmologien mielestä.

Brittiläinen Premier Christianity -lehti, jolla on 30 000 lukijaa, hyökkäsi Raamattuaan totena pitävien uskovien kimppuun nettiartikkelissa, jonka oli laatinut teologi Michael Roberts. Hän on entinen geologi. Artikkelin otsikko on: ”10 kysymystä nuoreen Maahan uskoville kreationisteille”. Yhteistyökumppanimme CMI vastaa näihin kysymyksiin. Tässä blogissani kommentoin CMI:n vastauksien ydinasioita. Robertsin kommentit ovat kursiivilla.

Roberts väittää, että ”viimeisen 2000 vuoden aikana useimmat kristityt eivät ole uskoneet nuoreen Maahan”. Väite on ällistyttävän röyhkeä ja täysin perusteeton, kuten myöhemmin käy ilmi. ”Kysymys Maan iästä on tullut joillekin kristityille tärkeäksi vasta viimeksi kuluneen 50 vuoden aikana”. On surkuhupaisaa, että asia on täsmälleen päinvastoin, sillä kirkosta tuli uusdarvinismin kannattaja vasta runsas 50 vuotta sitten.

Maailmanlaajuinen vedenpaisumus on historiallinen tosiasia. Geologia vahvistaa sen, ja näin geologien enemmistö tulkitsi maanpinnan muodot aina 1700-luvulle asti, kunnes poliitikot ”vapauttivat tieteen Mooseksesta”, ilman mitään tieteellisiä perusteita, koska kysymys oli puhtaan poliittinen. Poliittista korrektiutta tavoitteleva kirkko heitti saman tien pyyhkeen kehään ja mukautui poliitikkojen ateistiseen maailmanselitykseen ja sen vuosimiljardeihin, vaikka sedimenttien kerrostumat kertovat muusta.