Pekka Reinikainen

Pekka Reinikainen (244)

Pekka Reinikainen kommentoi blogissaan ajankohtaisia asioita.

Miten evolutionistit selittävät puhumisen ja kuulemisen ”kehittymisen”?

YLE Tiede -palstalla todetaan (14.4.2013): ”Etiopialaisapinan huultenmaiskuttelu voi valottaa ihmiskielen kehityksen alkuhämärää." Entä kuulo: ”Varhaiset nelijalkaiset ryömivät maalle noin 375 miljoonaa vuotta sitten, mutta korvat niille kehittyivät vasta 100 miljoonaa vuotta myöhemmin. Sitä ennen ne kuuntelivat keuhkoillaan". (HS tiede 6.2.2015)

Kuuleminen on hyvin monimutkainen tapahtumasarja. Siinä ympäristön värähtely muutetaan äänihavainnoiksi. Kuuloa tarvitaan myös puhumisen säätelyyn.

Jeesus, jonka ääntä toivottavasti kuulet Raamattua lukiessasi ja jonka kautta kaikki on saanut syntynsä, on tehnyt kuulemisen ja puhumisen mahdolliseksi useilla nerokkailla toiminnallisilla ja rakenteellisilla ratkaisuilla.

Värähtely täytyy ensin vastaanottaa. Sen välittämä tieto on sitten kuljetettava sisäkorvaan, missä selvitetään värähtelyjen taajuudet, jonka jälkeen tieto tulkitaan aivokuorella.

Meidän on syytä olla kiitollisia pioneereille, jotka ovat vuosikymmeniä puolustaneet luomisnäkemystä ja luonnossa havaittavaa Älykästä suunnittelua akateemisen valtavirran "tyhjästä nyhjäisijöitä" vastaan. Eräs heistä on Dr. Michael Denton, joka tällä videolla kertoo (englanniksi), miksi perustelut ovat yhä vankempia: Michael Denton’s Top 3 Reasons for Optimism About ID. Denton on puolustanut luomisnäkemystä yli 40 vuoden ajan, ja hänen viimeisin kirjansa on The Miracle of Man. Hän nostaa esiin erityisesti kolme keskeistä argumenttia, jotka innostavat jatkamaan Älykkään suunnittelun esillä pitämistä.

Miksi Suomea riivaa ankara työvoimapula sosiaali- ja terveysalalla?

Ihmiset eivät pääse hoitoon. Lastensuojelun kulut ylittävät lasten erikoissairaanhoidon kustannukset! Ihmisiä sokeutuu, kun silmälääkärille ei pääse! Vanhusten hoitolaitoksia suljetaan ja eutanasiaa ajetaan jälleen. Eliniän odote on kääntynyt laskuun.

Raamatun ilmoituksessa on tekstejä, joista todetaan, että "kirjoitus oli Jumalan kirjoitusta, joka oli tauluihin kaiverrettu" (2.Moos. 32:16) ja "kirjoitus oli Jumalan sormella kirjoitettu" (2.Moos.31:18). Mitä Jumalan sormella oli kirjoitettu? Mikä on niin tärkeää, että asia vahvistettiin Jumalan omalla sormella? Jumalan omalla sormellaan kivitauluun kirjoittama teksti sisältää mm. seuraavan lauseen: "sillä kuutena päivänä Herra teki taivaan ja maan, mutta seitsemäntenä päivänä hän lepäsi ja hengähti" (2.Moos.20:11).

Joskus tuntuu siltä, ettei vastaa tai joskus vastaus viipyy mielestämme liian kauan. Kun vastaus tulee, se ei aina ole sellainen, mitä haluamme. Tietääkö Jumala mikä on paras rukousvastaus? Aivan varmasti tietää, sillä Hän on kaikkitietävä.

Juutalaiset ovat kovassa ahdingossa ja kaikki ovat heidän kimpussaan. Kyseessä on kuitenkin Jumalan valittu kansa ja pelastuksemme on juutalaisista (Joh.4:22).

Näin sanoo Herra: Jos minun liittoni päivän ja yön kanssa on olematon, jos en ole säätänyt taivaan ja maan lakeja, niin minä myös hylkään Jaakobin (Jer.33:25,26).

Juutalaisen kansan monituhatvuotinen olemassaolo osoittaa vakuuttavalla tavalla, että Raamattu on totta. Tämä kiusaa Raamatun arvovaltaa väheksyviä ja on ollut merkittävä syy juutalaisten syrjintään kautta aikojen.

Juutalaisia on aina syytetty milloin mistäkin ja antisemitismi lisääntyy maailmassa kiihtyvällä vauhdilla nyt kun toinen holokausti käynnistyi 7. lokakuuta 2023. Syrjinnällä on monia muotoja. Jopa Suomessa synagogien suojelua on pitänyt tehostaa. Tätäkin eräät tahot vastustivat! Yllättävän monet tahot suhtautuvat juutalaisiin suvaitsemattomasti. Ihmiset jakautuvat kahteen leiriin.

Raamattu puhuu lohikäärmeistä, lentävistä käärmeistä, Behemotista ja Leviatanista. Raamattu ei tietenkään käytä dinosaurus-sanaa, joka otettiin käyttöön vasta 1800-luvulla sen jälkeen kun dinosaurusten fossiileja oli löydetty. Olisivatko nämä viittauksia dinosauruksiin sekä lento- ja joutsenliskoihin? Vai oliko Darwin oikeassa ja nämä pedot olisivat kuolleet sukupuuttoon 65 miljoonaa vuotta sitten?

NASA:n tutkija on varma, että aivan vieressämme on Maan ulkopuolista elämää. Michelle Thaller uskoo tähän "ehdottomasti" (IL 27.8.23). Tämän tyyppisiä otsikoita saamme lukea mediasta jatkuvasti. Väitetään, että elämää syntyy itsestään, jos jossakin vain on vettä ja muutamia orgaanisia molekyylejä.

Science fictionista on tehty tiedettä

Itsestään syntyneestä elämästä on tehty uususkonto ateisteille, jotka tarvitsevat varmuutta siitä, että kuoleman jälkeen ei tapahdu mitään yllättävää. Yritys on kuitenkin epätieteellinen.

Ilmaantuminen on sana, jolla biologiassa naamioidaan täydellinen tietämättömyys. Kun törmäät tähän sanaan, punaisen valon pitäisi syttyä. Uusdarvinistit, jotka uskovat epätieteellisiin ihmeisiin, käyttävät ilmaantumista täysin tosissaan. Ateisteina tai teistisinä evolutionisteina he antavat sattumalle kunnian, sillä heille "kaiken on täytynyt ilmaantua" koska joko Jumalaa ei ole tai Jumala on kykenemätön luomaan sanallaan.

Sivu 2 / 18