Ajoitusmenetelmt

Teistinen evoluutio (14)

Teistinen evoluutio on näkemys, jonka mukaan Jumala "loi" kaiken vuosimiljardien aikana käyttäen kuolemaa ja kärsimystä "luomisensa" välineinä. Teistinen evoluutio on täydellisen ristiriitainen Raamatun ilmoituksen kanssa, jonka mukaan kuolema tunkeutui maailmaan ihmisen syntiinlankeemuksen jälkeen, ja se tullaan tuhoamaan vihollisista viimeisimpänä. Teistisen evoluution johdonmukainen jatke on ateistinen evoluutio.

Täältä voit ladata Lasse Uotilan laatiman kirja-arvion kirjasta THEISTIC EVOLUTION - A Scientific, Philosophical and Theological Critique, jota voit käyttää ja hyödyntää täysin vapaasti.

Raamatullista luomista julkisuudessa puolustavat harjaantuneet henkilöt havaitsevat, että heidän viestinsä kohtaa yleensä kovimman vastarinnan teististen evolutionistien taholta. He väittävät, että Jumala loi kaikki elävät olennot evoluutiota2 käyttäen. Teistisen evolutionisti -kirjailijan Denis Alexanderin mukaan me nuoren maan kreationistit ”saatamme evankeliumin huonoon valoon”, opetuksemme ”vahingoittaa Jumalan valtakunnan leviämistä”, aiheutamme ”eripuraa” ja ”kristilliset evoluutiota vastustavat kampanjat ovat jättimäistä harhautusta – –.” 3 Näemme kuitenkin pian, että asia on aivan päinvastoin. Voisimme hyvin kysyä: Miksi kukaan kristitty väittäisi, että kaikkivoipa ja kaikkitietävä Luoja käytti ”kömpelöä, tuhlailevaa, haparoivaa, ala-arvoista ja vastenmielisen julmaa” evoluutioprosessia?4 Koska Raamattu ei sanallakaan kerro tällaisesta ajatuksesta, johtopäätöksemme on, että teistiset evolutionistit ovat lähtökohtaisesti olettaneet evoluution tosiasiaksi ja sen jälkeen yrittäneet mukauttaa 1. Mooseksen kirjan uskomukseensa.

Jos pitkiä ajanjaksoja olettavat tulkinnat ovat olleet aina yleisiä, voidaan tästä päätellä, että Raamattu antaa tästä jotain vihjettä. Jos tällaisia tulkintoja ei kuitenkaan ole esitetty ennen kuin pitkät ajanjaksot nousivat ”tieteessä” suosioon, on todennäköisempää, että kyseisten tulkintojen takana on yritys sovittaa Raamattu yhteen ”tieteen” kanssa.

Uudessa testamentissa viitataan luomiseen, syntiinlankeemukseen, vedenpaisumukseen ja vedenpaisumusta edeltäneisiin ja seuranneisiin tapahtumiin suoraan 58 kertaa. Lue, mitkä nämä kohdat ovat.

Onko metodologinen naturalismi ainoa viitekehys, jonka puitteissa voidaan tehdä tiedettä?

Vaikka heprean kielen "päivä"-sanalla on useampia merkityksiä, ensimmäisen Mooseksen kirjan kielioppi kertoo selvästi, että luomiskertomus on kirjoitettu historialliseksi kuvaukseksi.

Lutherille on annettu kunnia protestanttisen uskonpuhdistuksen käynnistämisestä, kun hän naulasi kuuluisat 95 teesiä Wittenbergin kirkon oveen Saksassa vuonna 1517. Hän ei ainoastaan löytänyt uudelleen raamatullisia opinkappaleita yksin Raamatusta ja pelastusta yksin armosta uskon kautta, vaan hän myös palautti monien raamatunkohtien selkeän merkityksen vastakohtana allegorisoinnille. Tämä koskee myös luomiskertomusta, jonka kohdalla hän selvästi paljastaa olevansa vankka nuoren maan kreationisti.

Jeesuksen sanoissa esimerkiksi kohdissa Matt. 24:37-39, Mark. 10:6 ja Luuk. 11:50-51 on järkeä vain nuoren maan näkökulmasta.

Kuvalähde: Kuvalähde: http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Dialog-warning-custom.svg

10 vaaraa, jotka teistinen evolutionismi muodostaa kristinuskolle.

Jos luomiskertomus ja evoluutioteoria yritetään yhdistää jollain tavalla, seuraa siitä monien evankeliumin kannalta välttämättömien käsitteiden menettäminen. Seuraavassa kuusi näitä käsittelevää kysymystä suoraan teistisille evolutionisteille ja progressiivisille kreationisteille:

Sivu 1 / 2