Kategoria

Koulubiologian analyysi (10)

Kirurgian erikoislääkäri Mikko Tuulirannan uutuus BIOS 1 - Elämä ja evoluutio -kirjan evoluutio-osion analyysi on jatkoa suositulle Koulubiologian analyysi -sarjalle, jotka on ladattavissa maksutta sivuiltamme. (Tutustu myös Mikon perusteelliseen Kelpoisimman synty -kirjan analyysiin.)

Toistaiseksi ei ole havaintotietoa siitä, että RNA voisi kopioitua itsestään. ... [Biomi 1-] oppikirjan väite on siis harhaanjohtava, koska se viittaa siihen, että (luonnollisen) RNA:n tiedetään kopioituvan itsenäisesti.

Kun pidän puheita kirkoissa luominen/evoluutio -aiheesta, yksi kaikkein jännittävimmistä asioista on tavata jälkikäteen ihmisiä, jotka kertovat omia mielenkiintoisia kaskujaan tähän aiheeseen liittyen.

BIOS 1 – Elämä ja evoluuto - evoluutio-osion analyysi (LOPS 2021 mukainen)

BIOS 1 - Elämä ja evoluutio (lukion biologia, Sanoma Pro 2016), Evoluutio-osion analyysi nyt tarkistettuna ja päivitettynä Lukion opetussuunnitelman (LOPS 2021) mukaisen painoksen analyysillä

Kirurgi Mikko Tuulirannan viimeisin Koulubiologian oppikirjojen analyysi käsittelee lukion biologian BIOS 1 -oppikirjaa. Vuonna 2018 julkaisimme analyysikirjan lukion biologian oppikirjan BIOS 1 - Elämä ja evoluutio (Sanoma Pro 2016) evoluutio-osiosta. Uuden lukion oppikirjan (BIOS 1 - Elämä ja evoluutio, Sanoma Pro 2021; lukion opetussuunnitelman 2021 mukainen) myötä olemme tarkistaneet ja päivittäneet anaalyysikirjamme. Kirjan toinen painos on aiempien tavoin vapaasti luettavissa nettisivuiltamme ja voit ladata sen koneellesi PDF-muodossa. Voit vapaasti myös jakaa teosta eteenpäin.
978-952-69229-7-3 (PDF)

BIOS 1 – Elämä ja evoluuto - evoluutio-osion analyysi

Kirjan ensimmäinen painos 2018

BIOS 1 - Elämä ja evoluutio (lukion biologia, Sanoma Pro 2016), Evoluutio-osion analyysi nyt tarkistettuna ja päivitettynä Lukion opetussuunnitelman (LOPS 2021) mukaisen painoksen analyysillä Kirurgi Mikko Tuulirannan uusin osa Koulubiologian oppikirjojen analyysiä käsittelee lukion biologian BIOS 1 - Elämä ja evoluutio -kirjan evoluutio-osion analyysiä. Aiempien analyysien tavoin tämäkin on täysin maksuton ja voit ladata sen koneellesi PDF-muodossa. Voit vapaasti myös jakaa teosta eteenpäin. Painetun kirjan voi hankkia itselleen edullisesti verkkokaupastamme.
ISBN 978-952-99782-6-7 (nid.)
ISBN 978-952-99782-7-4 (PDF)

Tämä on jatkoa maaliskuussa (2020) julkaisemaamme kirjoitukseen ”Jyväskylän kaupunginkirjaston luomisnäyttelystä nousi kohu”.

Oletko joskus päätynyt keskusteluun evolutionistin kanssa ja tuskaillut yrittäessäsi ymmärtää hänen logiikkaansa? Onko pääsi ollut pyörällä sen jälkeen, kun sitä on pommitettu huimaavalla sarjalla olettamuksia puettuna evoluutiojargoniksi? Nyt meillä on sinulle työkalu: Darwin-sanakirja! Tämä kätevä ja tyylikäs opas kertoo sinulle 40 termin todellisen merkityksen evolutionistien käyttämästä sanastosta. Haluatko tietää, onko väitteelle ’ihmisen hännästä’ perusteita? Katso, löytyykö hakusana alla olevasta listasta. Onko ”evolutiivinen pysähtyneisyys” ristiriitainen termi? Nyt saat vastauksen luotettavasta lähteestä. Älä siis jää odottelemaan, vaan ryhdy lukemaan ja selvitä evolutionistien käyttämien mystisten termien todelliset merkitykset. Seuraa oheisia linkkejä saadaksesi entistä syvemmän käsityksen määritelmien taustalta löytyvistä ydinkohdista.

Paljon melua tyhjästä – Analyysi kirjasta "Evoluutio - Miten lajit kehittyvät?"

Paljon melua tyhjästä - Analyysi kirjasta "Evoluutio - Miten lajit kehittyvät?"

Kirurgi Mikko Tuulirannan viiltävän terävä analyysi Juha Valsteen kirjasta Evoluutio - Miten lajit kehittyvät? (SKS 2018)

Aiempien analyysien tavoin tämäkin on täysin maksuton ja voit ladata sen koneellesi PDF-muodossa. Voit vapaasti myös jakaa teosta eteenpäin.

Painetun kirjan voi hankkia itselleen edullisesti verkkokaupastamme.
ISBN 978-952-69229-1-1 (nid.)
ISBN 978-952-69229-2-8 (PDF)

Mikko Tuuliranta käsittelee kirjansa liitteessä Evoluutioteorian analyysi - evoluutio-opetus suurennuslasin alla, osa 1 -kirjaa vastaan esitettyä kritiikkiä, koskien erityisesti hyödyllisten mutaatioiden vähättelyä. Lue liite tästä.

Mikko Tuuliranta vastaa nimimerkin Antti H. Evoluutioteorian analyysi - evoluutio-opetus suurennuslasin alla, osa 1 -kirjaa vastaan esittämään kritiikkiin.

Koulubiologian kritiikissäni siteeraan mm. Adam Eyre-Walkerin ja kumppaneiden kahta artikkelia, joissa pyrittiin selvittämään kolmen sopeutumisvaikutuksiltaan erilaisten mutaatioiden (haitalliset, neutraalit ja edulliset) suhteellisia osuuksia.