Kategoria

Sikiönkehitys (8)

Tämä kirjoitus on jatkoa Luominen-lehden numeron 50 (elo-lokakuu 2023) samannimiselle artikkelille ja on tarkoitettu täydennykseksi asiasta enemmän kiinnostuneille.

Kun pidän puheita kirkoissa luominen/evoluutio -aiheesta, yksi kaikkein jännittävimmistä asioista on tavata jälkikäteen ihmisiä, jotka kertovat omia mielenkiintoisia kaskujaan tähän aiheeseen liittyen.

Kuinka syntymätön lapsi puolustaa itseään äitiänsä vastaan ja vahvistaa olevansa erillinen ihmisyksilö alusta lähtien.

Maailmanlaajuinen kiistely sukupuoliristiriitaa kokevien ihmisten ”sukupuolenkorjaushoidosta” käy kuumana.

Päivitettyjä vastauksia luomiseen kriittisesti suhtautuvan kysymyksiin biologiasta.

Tieteen Kuvalehden mukaan sukupuolten välinen pienen pieni ero on nyt poissa. Lue, mistä intersukupuolisuudessa on kyse. Mikko Tuuliranta, lääket. lis. (8/2020)

Löytö poikasiaan mahalaukussaan hautovasta sammakkolajista saattoi tiedemaailman tolaltaan. Rheobatrachus silus-naaraan löydyttyä vuonna 1973 Kaakkois-Queenslandista, Australiasta, sen havaittiin synnyttävän eläviä poikasia suunsa kautta!

Hei! Haluaisin kysyä sellaista juttua että miksi sikiöillä on seitsemän kuukauden ikäisenä tiheä karvapeite päässä, huulissa ja silmäkulmissa? Biologian opettaja sanoi että sikiö käy läpi sen omaa evoluutiotaan ja viittasi myös siihen että sikiöllä on pienet kiduksen alut molemmin puolin kaulaa, mutta ei niistä mitään kehity.

Ihmisen yksilönkehitystä on käsitelty perusteellisesti kirjassa Evoluutio - kriittinen analyysi sivuilla 187-196. Lyhyesti voidaan todeta, että ihmisellä sikiönkehityksen aikana ilmenevällä lanugokarvoituksella on tärkeä tehtävänsä suoliston toiminnan kannalta kun sikiö nielee lapsiveteen irronneita karvojaan.