perjantaina, 30. joulukuuta 2011, klo 14.51

Evoluutiota tapahtuu: sammakkojen jalat ovat kasvaneet

05.06.2008 - Jouni Utriainen

Evoluutiota tapahtuu kaiken aikaa, esim afrikkaan vietyjen sammakoiden jalat ovat keskimäärin kasvaneet 20% koska ne jotka saivat hyttysen kiinni jatkoivat sukua ja selvisivät. Mikä on kreationistien kanta tähän? Olkaa hyvä ja antakaa tyhjentävä selitys. Ainiin, ja mistä öljy teidän mukaan tulee?

Vastaus:

27.06.2008

Kiitos kysymyksestäsi.

 Evoluutiota tapahtuu kaiken aikaa, esim afrikkaan vietyjen sammakoiden jalat ovat keskimäärin kasvaneet 20% koska ne jotka saivat hyttysen kiinni jatkoivat sukua ja selvisivät. Mikä on kreationistien kanta tähän? Olkaa hyvä ja antaaa tyhjentävä selitys.

Termillä ”evoluutio” on nykykielessä hyvin monta käyttötapaa. Puhutaan kosmisesta evoluutiosta (avaruuden ja aineen alkuperä), kemiallisesta evoluutiosta (muiden ”korkeampien” alkuaineiden alkuperänä vety), planetaarinen evoluutio (tähtien ja planeettojen alkuperä), ja makroevoluutiosta (mikrobista-ihmiseksi -evoluutio). Näitä ”evoluutioita” ei ole mahdollista havainnoida luonnossa – näitä ei voida vahvistaa muulla kuin (epätieteellisesti) uskomalla, että näin on täytynyt olla. Yleensä tällaisen ajatusmallin takana on ennakko-sitoutuminen materialismiin ja naturalistisiin prosesseihin.

Ainoastaan lajien sisäistä muuntelua on voitu havainnoida luonnossa. Tätä kutsutaan   mikroevoluutioksi. (Nimitys on harhaanjohtava, koska varsinaista "evoluutiota" ei tapahdu). Lajien sisäistä muuntelua tapahtuu siis luonnossa jatkuvasti, josta kysymyksessäsikin on hyvä esimerkki. On tärkeä huomata, että lajien sisäinen muuntelu voi toimia vain olemassa olevan geneettisen informaation sallimissa rajoissa. Tämä tarkoittaa esimerkiksi sitä, että sammakoille voi kasvaa isommat jalat, jotka auttavat sitä selviämään paremmin (saavat paremmin ravintoa, voivat paremmin, voivat todennäköisesti jatkaa sukuaan tehokkaammin, ja niin sammakkopopulaatiossa voi verrattainkin lyhyen ajan kuluessa olla suuri määrä sammakoita, joilla on pitkät jalat). On huomattava, että sammakko ei voi päättää yhtenä päivänä kasvattaa siipiä (ellei moista informaatiota ole jostain sammakolle tuotu).  Tässäkin kyse on pikemmin rappeutumisesta kuin evoluutiosta koska geneettisen informaation kokonaismäärä parhaimmillaankin pysyy ennallaan - pahimmillaan tapahtuu pysyvää informaation katoamista.

Ongelma evoluutio-termin monikäytössä on se, että lajien sisäisellä muuntelulla saadaan ihmiset vakuuttuneiksi siitä, että esimerkiksi makroevoluutio (mikrobista ihmiseksi -evoluutio) olisi todistettu asia, mitä se ei missään tapauksessa ole. Lajien sisäisestä muuntelusta ei voi mitenkään ekstrapoloida makroevoluutiota – sanottakoon tämä vielä kertaalleen: lajien sisäinen muuntelu toimii olemassa olevan geneettisen informaation rajoissa, kun taas makroevoluutio vaatisi kokonaan uuden informaation muodostumista.

Koska vastauksessamme käsitellään termiä "informaatio", on syytä tehdä selväksi mitä tarkoitamme tuolla termillä. Asiaa on käsitelty täällä.

Yhteenvetona voidaan siis todeta, että lajien sisäinen muuntelu, jota kysymyksen sammakko-esimerkki edustaa on nähdäksemme tieteellinen tosiasia. Samalla kertaa todettakoon, että uskomus mikrobista-ihmiseksi -evoluutiosta jää jälleen kerran toteen näyttämättömäksi myytiksi.

Ainiin, ja mistä öljy teidän mukaan tulee?

Pidämme varteenotettavana teoriaa jonka mukaan öljy on muodostunut Vedenpaisumuksen suuressa mullistuksessa surmansa saaneista eliöistä1. Kivihiili on peräisin samasta mullistuksesta 2,3.

LÄHTEET
  1. The Chemistry of Oil - Explained by Flood Geology by David R. McQueen, M.S. http://www.icr.org/index.php?module=articles&action=view&ID=259
  2. Coal beds and Noah’s Flood by Andrew Snelling http://creationontheweb.com/content/view/1129
  3. Coal: memorial to the Flood by Tas Walker http://creationontheweb.com/content/view/328
Lisää samasta kategoriasta Mikä on darwinismin heikoin lenkki »