Jumala ei käyttänyt evoluutiota

Nobel-palkittu molekyylibiologi, ateisti Jacques Monod, on sanonut ABC:n [Australian yleisradion] haastattelussa, joka lähetettiin 10.6.1976 kunnianosoituksena edesmenneelle Monodille nimellä ”The Secret of Life” [elämän salaisuus], että evoluutio on: ”Julmempi koska se on eliminaation, tuhoamisen prosessi. Taistelu elämästä ja heikoimpien eliminointi on hirvittävä prosessi, jota vastaan koko meidän moderni etiikkamme kapinoi. … Olen hämmästynyt, että kristitty puolustaisi ideaa, että tämä on prosessi, jonka Jumala enemmän tai vähemmän auttoi alkuun aiheuttaakseen evoluution.”

Gadsby, P., Jacques Monod and theistic evolution, Creation  3(2):18–19, 1980; creation.com/jacques-monod-and-theistic-evolution.

Tässä on ateisti, joka ymmärtää, että kristityn on täysin järjetöntä uskoa Jumalan käyttäneen evoluutiota. Voisiko Jumala toimia näin julmalla ja rakkaudettomalla tavalla? Jos Jumala olisi käyttänyt ”molekyyleistä mieheksi” –evoluutiota luomisessa, silloin kuolema ja kärsimys olisivatkin osa maailmaa, josta Raamattu sanoo: ”Ja Jumala katsoi kaikkea, mitä hän tehnyt oli, ja katso, se oli sangen hyvää” (1. Moos. 1:31).

Kuolema on kuitenkin vihollinen (1. Kor. 15:26), joten se ei missään tapauksessa voi olla osa sitä minkä Jumala julistaa sangen hyväksi. “Jumala on rakkaus” (1. Joh. 4:8)! Jos olet kristitty, haluathan kertoa ei- kristityille sellaisesta Jumalasta, josta Raamattu oikeasti kertoo? Jumalasta, joka on rakkaus! Älä hyväksy Raamatun arvovallasta tinkimistä, vaikka jotkut muut ihmiset (jopa kristityt) niin tekisivätkin! Meillä on erittäin varoittava esimerkki Raamatussa syntiinlankeemuksen yhteydessä: ”Onko Jumala todellakin sanonut…?” (1. Moos. 3:1).