perjantaina, 30. joulukuuta 2011, klo 13.08

Kasvien selviäminen vedenpaisumuksesta

06.08.2007 - Ukko-Nooa

Kiitokset laadukkaista sivuista! Minua kiinnostaisi tietää, miten kasvit oikein selvisivät vedenpaisumuksen yli.

Vastaus:

07.08.2007

Kiitos kysymyksestäsi.

Useat siemenet selviävät pitkäaikaisesta altistuksesta erilaisille suolaveden konsentraatioille.1 On myös huomioitavaa, että emme tiedä tarkkaan globaalin tulvan veden suolapitoisuutta. Joissakin lajeissa suolavesi ehkäisee itämistä, joten siemenet säilyvät paremmin suolavedessä kuin makeassa vedessä. Toiset kasveista olisivat voineet selvitä kelluvien kasvillisuuslauttojen seassa tai vulkaanisen toiminnan seurauksena muodostuneissa hohkakiven kasoissa. Useiden kasvien osat kykenevät myös suvuttomaan itämiseen.

Useat kasvit olisivat voineet selvitä myös osana arkin suunniteltua ruokavarastoa, tähän ruokavarastoon olisi voinut kulkeutua lajeja myös vahingossa. Useiden kasvien siemenet olisivat voineet kulkeutua arkkiin eläinten turkissa jne. Osa siemenistä olisi voinut selviytyä myös kuolleena ajautuneiden kasvissyöjien vatsalaukuissa ja suolistossa.

On myös merkille pantavaa, että kyyhkysen arkkiin palauttama oliivipuun lehti osoittaa, että kasvien elpyminen alkoi jo kauan ennen Nooan ja hänen perheensä arkista poistumista, joten siemenet ovat "löytäneet" maata jo ennen Nooan ja eläimien arkista lähtöä. Täten siementen altistuminen vedelle ei ole välttämättä ollut yhtä pitkä kuin itse arkissa vietetty aika.

Lähdeviitteet
  1. Howe, G.F., Seed germination, sea water, and plant survival in the Great Flood, Creation Research Quarterly 5:105–112,1968.   Ironically, Charles Darwin similarly proved that seeds could survive months of soaking in seawater.
Lisää samasta kategoriasta Sisäsiittoisuus vedenpaisumuksen jälkeen »