maanantaina, 2. tammikuuta 2012, klo 17.47

Milloin dinosaurukset kuolivat sukupuuttoon

30.03.2008 - Shango Tähtivuori

Milloin dinosaurukset kuolivat sukupuuttoon, vai kuolivatko edes? Voiko niitä olla olemassa vieläkin? Olen lukenut Mokele-mbembestä ja muista samankaltaisista asioista. Kiitos vastauksesta.

Vastaus:

05.05.2008

Kiitos kysymyksestäsi. Ohessa vastauksemme.

Milloin dinosaurukset kuolivat sukupuuttoon, vai kuolivatko edes?

Suoralta kädeltä emme menisi väittämään, että dinosaurukset ovat kuolleet sukupuuttoon. Lajeja tutkivat biologit ja tiedemiehet eivät kuitenkaan ole kalunneet kaikkia sademetsiä jne. On helppoa myös osoittaa useita tapauksia joissa tiedemiehet ovat suureen ääneen julistaneet jonkin lajin kuolleen sukupuuttoon jo miljoonia vuosia sitten, tullakseen vain kumotuksi kun kyseisen lajin edustajia onkin sitten löytynyt elävänä1. Tämä ei kuitenkaan ole estänyt saman trendin jatkumista, jossa suurella auktoriteetilla julistetaan jokin laji sukupuuttoon kuolleeksi. Siksi mm. dinosaurusten tapauksessa olisi parempi todeta, että on hyvin epätodennäköistä, että dinosauruksia enää eläisi ja että mikäli niitä vielä on elossa, on kyse äärimmäisen uhanalaisesta ja harvinaisesta lajista..

Mitä tulee sitten dinosaurusten laajamittaiseen tuhoon niin meidän näkemyksemme on, että merkittävin tekijä dinosaurusten laajamittaisessa tuhoutumisessa oli globaali Nooan tulva, noin 4500 vuotta sitten.

Useat kalliomaalaukset ja arkeologiset löydöt esittävät hyvinkin yksityiskohtaisia kuvauksia dinosauruksien kaltaisista eläimistä.2,3 On siis todennäköistä, että dinosaurukset ovat olleet "tekemisissä" ihmisten kanssa vain joitakin satoja tai tuhansia vuosia sitten. Tämän lisäksi dinosauruksen luusta löydetty pehmytkudos antaa viitteitä siitä, että kyseisen luun ikä ei millään voi olla väitettyä 65 miljoonaa vuotta.4

Lisää samasta kategoriasta « Dinosaurukset