Väärennettyjä fossiileja on vaikka millä mitalla

”Väärennettyjä fossiileja on vaikka millä mitalla ja ne ovat heittäneet synkän varjon koko [tieteen]alan ylle. Kun menet näihin fossiilinäyttelyihin, on vaikea sanoa mitkä ovat väärennettyjä ja mitkä eivät ole. Olen kuullut, että Koillis-Kiinassa, Liaoningin provinssissa on väärennettyjen fossiilien tehdas… Sellaiset tieteelliset julkaisut kuten Nature eivät edellytä näytteiden oikeaksi todistamista, ja näytteet päätyvät välittömästi takaisin Kiinaan, joten kukaan ei voi tutkia niitä. Ne saattavat olla ihmeellisiä löytöjä, ne saattavat olla puuttuvia renkaita, kuten niiden väitetään olevan, mutta ei ole mitään tapaa todistaa oikeaksi yhtäkään näistä.”

Discover Dialogue: Ornithologist and Evolutionary Biologist Alan Feduccia – Plucking Apart the Dino-Birds, Discover 24(2), February 2003 discovermagazine.com/2003/feb/breakdialogue

Näin sanoo Alan Feduccia evoluutiobiologi, lintutieteilijä ja fossiililintujen maailmanluokan asiantuntija, joka itse uskoo evoluutioon. Tilanne on vaikea myös Alan Feduccian kaltaisten evoluutioon uskovien tiedemiesten näkökulmasta.