maanantaina, 2. tammikuuta 2012, klo 18.12

Elämää muilla planeetoilla?

04.10.2008 - aa

mitäs sit kun elämää löydetään muilta planeetoilta. Onko sekin jumalan luomaa?

Vastaus:

16.10.2008

Kiitos kysymyksestäsi (joka on selvyyden vuoksi nimetty uudelleen).

mitäs sit kun elämää löydetään muilta planeetoilta. Onko sekin jumalan luomaa?

Pidämme elämän löytymistä muilta planeetoilta niin epätodennäköisenä, että käyttäisimme sanan "kun" tilalla sanaa "jos". Allaoleva vastaus on johdettu artikkelista1.

Ihmisille, jotka uskovat elämän syntyneen sattumalta, on luontevaa odottaa, että sitä löytyisi muualtakin. Kuitenkin myös meistä kristityistä löytyy niitä, jotka ajattelevat, että Jumalan on täytynyt luoda elämää muuallekin maailmankaikkeuteen - miksi muuten Jumala olisi luonut maailmankaikkeudesta niin massiivista. On syytä kuitenkin tähdentää, että meidän tulee perustaa käsityksemme siihen, mitä Jumala on ilmoittanut meille tehneensä, eikä siihen mitä Hänen meidän mielestämme olisi pitänyt tehdä.

Tutkitaanpa mitä voimme Raamatun ilmoitukseen pohjautuen päätellä ulkoavaruuden olioiden olemassaolosta. Ensinnäkään Raamatusta ei löydy mainintaa tämän kaltaisista olioista, ja tähän on monia hyviä syitä:

1) Raamattu kertoo, kuinka koko luomakunta yhdessä huokaa ja on synnytystuskissa synnin taakan vuoksi (Room. 8:18-22). Ihmisen syntiinlankeemuksen aikaansaama kirous oli universaali2. Eihän Jumalan olisi muutoin mitään mieltä tuhota koko luomakuntaa Uuden Taivaan ja Uuden Maan tieltä (2. Piet 3:13, Ilm. 21:1-5). Näin ollen ihmisen lankeemus olisi väärin perustein vaikuttanut muualla asuviin ET-olioihin, ilman näiden omaa syytä. Hehän eivät olisi polveutuneet Adamista.

2) Kun Kristus (Jumala) tuli lihaksi, Hän ei tullut lunastamaan pelkästään ihmiskuntaa, vaan lopulta koko luomakunnan takaisin itselleen (Room 8:21, Kol. 1:20). Kuitenkaan tämä Kristuksen kertakaikkinen uhri ei pelastaisi näitä kuvitteellisia ET-olentoja, koska he eivät periydy Adamista, eikä Kristus näin voisi olla heidän sukulunastajansa (Jes 59:20). Jeesus on ”viimeinen Adam”, koska oli myös oikea ensimmäinen mies, Adam (1. Kor. 15:22,45) – ei ensimmäistä Vulcania, Klingonia, tai niin edelleen. Ja näin synnitön ihminen (Jeesus) otti Sijaiskärsijän roolin, ja kantoi rangaistuksen jonka kaikki ihmiset ansaitsisivat synnistään (Jes. 53:6-10, Matt. 20:28, 1. Joh. 2:2, 4:10). Tämä onnistui vain, koska Sijaiskärsijä oli itse vapaa synnistä (Hepr. 7:27).

3) Koska edellä sanottu tarkoittaisi, että jokainen ET joutuisi kadotukseen ja ikuiseen eroon Luojastaan, kun nykyinen luomakunta tuhotaan hehkuvassa kuumuudessa (2. Piet. 3:10,12), jotkut ovat pohtineet josko Kristus toistaisi uhrinsa muualla avaruusolentojen puolesta. On kuitenkin selvää, että Kristus antoi kertakaikkisen uhrin (Room. 6:10, 1. Piet. 3:18) maan päällä. Häntä ei ristiinnaulita uudelleen muilla planeetoilla eikä herätetä henkiin (Hepr. 9:26). Tämä vahvistetaan sillä tosiasialla, että lunastettua (maanpäällistä) seurakuntaa kutsutaan Kristuksen morsiameksi (Ef. 5:22-33; Ilm. 19:7-9) avioliitossa, joka tulee kestämään iankaikkisesti.3 Kristus ei ole moniavioinen, eikä hänellä ole muita morsiamia muilta planeetoilta.

4) Raamattu ei kerro sanallakaan, että Jumala pelastaisi muita lajeja sen kummemmin kuin langenneita enkeleitäkään (Hepr. 2:16).

Kuten yllä mainitut seikat osoittavat,  näyttää Raamattu sulkevan pois älyllisen elämän olemassaolon muualla Jumalan universumissa.4 Voiko joltain planeetalta löytyä sitten esimerkiksi bakteereja? On toki mahdollista – joskin erittäin epätodennäköistä - että Jumala olisi tehnyt ne.5 Mikä olisi niiden tarkoitus? Koko luomakunnan fokuksena on maapallolla oleva ihmiskunta – elämänmuodot maapallon kauniissa tasapainossa olevassa biosfäärissä ovat osa meidän hyväksemme luotua elämää ylläpitävää järjestelmää.

Jos bakteereja löytyy muualta aurinkokunnasta, löytöä tervehditään todisteena sille, että elämä voi ”kehittyä olemattomasta”.6 Kreationistit ovat kuitenkin julkaisuissaan aiemmin ennustaneet, että tällaisen epätodennäköisen tapahtuman kohdalla organismit ovat samankaltaisia (DNA, jne) maan vastaavien kanssa. Tämä olisi johdonmukaista näkemyksen kanssa jonka mukaan organismit olisivat kulkeutuneet täältä sinne – joko viimeaikaisten avaruuslentojen, tai sitten meteoriittien törmäyksistä singonneiden kivien mukana.

Lähteet
  1. Did God create life on other planets? Otherwise why is the universe so big? by Gary Bates http://creationontheweb.com/content/view/5608/
  2. Sarfati, J., The Fall: a cosmic catastrophe: Hugh Ross’s blunders on plant death in the Bible, Journal of Creation 19(3):60–64, 2005; <creationontheweb.com/plant_death>.
  3. Seurakunta ostettiin Vapahtajansa verellä. Jeesuksen kylkeen puhkaistu haava on selvä viittaus ensimmäisen naisen syntymään Adamin kyljen ”haavaan”.
  4. Compare Grigg, R., Did life come from outer space?  Creation 22(4):40–43, 2000; Bates, G., Alien Intrusion: UFOs and the evolution connection, Master Books, Arkansas, USA, 2004.
  5. Sarfati, J., Conclusive evidence for life from Mars? Remember last time!creationontheweb.com/mars>, 15 May 2002.
  6. Matthews, M., Space life? Answering unearthly allegations, Creation 25(3):54–55, 2003; <creationontheweb.com/space_life>.
Lue myös
Lisää samasta kategoriasta « Avaruudesta