perjantaina, 30. joulukuuta 2011, klo 15.43

Jeesus, geenimanipulaattori

05.06.2008 - Juha Kotka

Jeesushan paransi sokeita, mutta mitä jos se oli synnynnäinen sokeus, geenivirhe, tarkoittaako se että, Jeesus muutti geeniä, ja jos muutti, niin prantuneen ihmisen jälkeläisissä olisi silti Jumalan kosketus? Ja Jeesuksen aikaan oli monia muitakin profeettoja jotka, paransivat, antoivat näön takaisin, kävelivät vettenpäällä, ja tapettiin, mistä voidaan olla varma että Jeesus, on juuri oikea näistä riviprofeetoista, ja kun muut profeetat paransivat, tarkoittaako se että parannetun jälkeläisissä on harhaoppisen jälki?

Vastaus:

12.06.2008

Kiitos kysymyksestäsi.

Jeesushan paransi sokeita, mutta mitä jos se oli synnynnäinen sokeus, geenivirhe, tarkoittaako se että, Jeesus muutti geeniä, ja jos muutti, niin prantuneen ihmisen jälkeläisissä olisi silti Jumalan kosketus?

Pyhä Raamattu todella kertoo, kuinka Jeesus paransi kaikenlaisia sairauksia ja vammoja; esimerkiksi sokeita, mykkiä ja rampoja. 1,2,3 Pitää muistaa, että ensisijaisesti nämä ihmeteot liittyivät Jeesuksen Messias-identiteettiin; kirjoituksissa oli/on erittäin suuri määrä ennustuksia, jotka tuleva Messias täyttäisi. Sairaiden parantaminen on yksi näistä, esimerkiksi Jesaja ennustaa4: ”Silloin aukenevat sokeiden silmät ja kuurojen korvat avautuvat, rampa hyppii silloin kuin kauris, mykän kieli laulaa riemuaan.”

On kyseenalaista ja jonkin verran turhaakin alkaa arvuuttelemaan, miten tarkkaan ottaen Jeesus sairaat paransi – selvää on, että parantumisiin liittyi konkreettisia ihmeitä. Sen kummemmat spekulaatiot esimerkiksi siitä miten Jeesuksen parantaman henkilön kantamat perinnölliset sairaudet siirtyivät eteenpäin, saa jokainen tehdä omalla tahollaan. Ja selväähän on, että jokainen Jeesuksen parantama ihminen kohtasi aikanaan kuoleman. Jeesus halusi ensisijaisesti osoittaa ihmeteoillaan, että Jumalan valtakunta oli tullut lähelle, ja että todellinen parantuminen oli mahdollista kaikille, jotka uskoivat Herraan Jeesukseen – ja tuo parantuminen vie iäisiin majoihin, jonne ei sairauksilla ja murheella ole pääsyä. Tämä tarjous on yhä voimassa, ja jokainen joka turvaa uskossa Jeesukseen, saa olla varma siitä, että kun maallinen tomumaja puretaan, hän pääsee Herran luo.

Ja Jeesuksen aikaan oli monia muitakin profeettoja jotka, paransivat, antoivat näön takaisin, kävelivät vettenpäällä, ja tapettiin, mistä voidaan olla varma että Jeesus, on juuri oikea näistä riviprofeetoista, ja kun muut profeetat paransivat, tarkoittaako se että parannetun jälkeläisissä on harhaoppisen jälki?

Raamattu opettaa, että kaikki profetiat täyttyivät Jeesuksessa Kristuksessa. Jeesuksesta kertovat Mooseksen laki, profeetat ja psalmit5. Lisäksi Raamattu varoittaa vääristä profeetoista, jotka hekin tekevät jos jonkinlaisia ihmetekoja. Itse Herra Jeesus varoitti heistä6. Mistään "harhaoppisen jäljestä" emme halua alkaa spekuloimaan: lopulta vain sillä on merkitystä turvautuuko ihminen uskossa Jeesukseen vai ylenkatsooko Jumalan Jeesuksessa valmistamaa pelastusta. On olemassa vain yksi tie Jumalan luo, ja se tie on Jeesus Kristus. On jokaisen oma asia miten suhtautua tähän Raamatun todistukseen – me kuitenkin yhdymme siihen.

LÄHTEET
  1. Matt. 4:24
  2. Matt. 15:30 
  3. Matt. 12:22
  4. Jes. 35:5,6
  5. Luuk 24:44-45
  6. Matt 24:24