Jeesus on sukulunastajamme

Evoluutiouskomuksen mukaan ihmiset ovat syntyneet apinamaisista esi-isistään ja jakavat saman yhteisen kantamuodon apinoiden kanssa. Tämä on huonoa tiedettä, mutta sen lisäksi tämä oppi tuhoaa Raamatun opetuksen pelastuksesta. Pelastumisen kannalta on näet ensiarvoisen tärkeää, että me kaikki olemme Aadamin jälkeläisiä. Myös Eeva luotiin Aadamista, joten koko ihmiskunta on todellakin saanut alkunsa yhdestä ihmisestä. Myös Herramme Jeesus Kristus syntyi ihmiseksi ja on Aadamin kautta sukua meille kaikille. Merkittävää tästä tekee se, että näin Jeesus Kristus on meidän sukulunastajamme (Jes. 59:20), joka kuoli kanssaihmistensä puolesta (Hepr. 2:14), jotka jakavat Jeesuksen Aadamiin johtavan sukupuun (kuten Luukas myöhemmin kirjasi muistiin Apostolien tekojen 17. luvun jakeessa 26).

Jotta Jeesus saattoi antaa sijaisuhrin koko ihmiskunnan puolesta, Hänen oli tultava täydeksi ihmiseksi. Hepr. 2:14–17 kertoo miten Jeesus tuli ihmisyydestä "samalla tavoin osalliseksi". Huomaa, että Hän ei tullut osalliseksi enkeleistä, joten ne on pysyvästä rajattu pelastuksen ulkopuolelle - seikka joka varmasti saa Vihollisen vihaamaan ihmiskuntaa entistä palavammin ja yrittämään vetämään mahdollisimman monta ihmistä mukanaan ikuiseen kadotukseen.

Jesaja ennusti tulevan Pelastajan olevan kirjaimellisesti sukulunastaja (Jes. 59.20), eli joku sellainen, joka on lunastamiensa ihmisten verisukulainen. Suomenkielisissä Raamatuissa tässä jakeessa on käytetty termejä "lunastaja" ja "vapahtaja", mutta alkukielinen heprean sana גּוֹאֵל (gôēl) on täsmälleen sama millä Ruutin kirjassa (Ruut 2:20, 3:1–4:17) kuvataan sukulunastaja Booasin suhdetta Noomiin. Niinpä Jeesus kykenee pelastamaan meistä jokaisen, koska hän on Marian kautta Aadamin jälkeläinen (Luuk. 3:38). Häntä kutsutaankin syystä "Viimeiseksi Aadamiksi" (1. Kor. 15:45) - Hän on kaikkina aikoina eläneiden kaikkien erilaisten ihmisryhmien ("rotujen") sukulainen. Siispä, sen lisäksi, että teistinen evoluutio väheksyy 1. Mooseksen kirjan ilmoitusta oikeasta fyysisestä Aadamista, se myös tuhoaa tämän pelastukselle keskeisen sukulunastajan käsitteen.

Lähteitä ja lisälukemista