Kategoria

Suorat lainaukset (27)

Tiedemiesten suusta "kuultua".

”Se mitä puuttuu ovat monet Darwinin hypoteettiset välimuodot …”

Carroll, R., Towards a new evolutionary synthesis, Trends in Ecology and Evolution 15(1):27–32, 2000.

Kuuluisa brittiläinen evolutionisti J.B.S. Haldane väitti vuonna 1949, että evoluutio ei voisi koskaan tuottaa ”erilaisia mekanismeja, kuten pyörää ja magneettia, jotka olisivat hyödyttömiä kunnes ne olisivat melko täydellisiä.”1

”Kirjansa The God Particle alussa, Nobelin palkinnon saanut fyysikko Leon Ledermann [viitaten kosmologisiin spekulaatioihin – kuten alkuräjähdys – tiedekirjoissa ja -artikkeleissa] kirjoittaa: ’Kun luet tai kuulet jotain maailmankaikkeuden synnystä, se on jonkun sepittämää.”’

Tunnettu fyysikko Paul Davies sanoi arvostetussa Nature-lehdessä:

”elämän alkuperä pysyy yhtenä suurista tieteen ratkaisemattomista mysteereistä”.

Genetiikan professori Richard Lewontin on kirjoittanut:

”Me olemme tieteen puolella siitä huolimatta, että jotkut sen ajatusrakennelmat ovat selvästi järjettömiä, siitä huolimatta, että se on epäonnistunut täyttämään monia sen liioiteltuja lupauksia terveydestä ja elämästä, siitä huolimatta, että tiedeyhteisö sietää toteen näyttämättömiä ‘se nyt vaan on niin’ -tarinoita, koska meillä on ennakkositoutuminen, sitoutuminen materialismiin.

Kosmologi George Elliksen lainataan sanovan Scientific Americanissa:

”’Ihmisten täytyy olla tietoisia siitä, että on valikoima malleja, jotka voisivat selittää havainnot’, Ellis väittää. ’Esimerkiksi voin laatia pallon muotoisen symmetrisen maailmankaikkeuden, jossa maapallo on sen keskustassa, ja et voi osoittaa sitä vääräksi havaintojen perusteella.’ Ellis on julkaissut tieteellisen artikkelin tästä. ’Voit poissulkea sen vain filosofisilla perusteilla. Mielestäni siinä ei ehdottomasti ole mitään väärää. Mitä haluan tuoda julkisuuteen on se tosiasia, että käytämme filosofisia kriteereitä malliemme valitsemisessa. Melkoinen määrä kosmologiasta yrittää piilottaa tämän. ’”

New Scientist –lehdessä julkaistussa avoimessa kirjeessä tiedeyhteisölle jopa jotkut maalliset asiantuntijat sanovat alkuräjähdyksestä:

”Alkuräjähdys on nykyisin riippuvainen kasvavasta määrästä oletettuja itsenäisiä kokonaisuuksia, asioista, joita emme ole koskaan havainneet – kosminen inflaatio [laajeneminen], pimeä aine ja pimeä energia ovat huomattavimmat esimerkit. Ilman niitä tähtitieteilijöiden tekemien havaintojen ja alkuräjähdysteorian ennusteiden välillä olisi tuhoisa ristiriita.”

Sivu 2 / 2