perjantaina, 30. joulukuuta 2011, klo 13.11

Vedenpaisumuksen laajuus

01.10.2007 - Tero

Moi! Kyselin ihan vain uteliaisuuttani mielipidettänne vedenpaisumuksen laajuudesta. Uskotteko että vesi ympäröi koko maapallon ja mitä mieltä olette siitä teoriasta että vedenpaisumus olisi ollut vain paikallinen jossakin kohtaan maapalloa tapahtunut suuri tulva?

Vastaus:

13.10.2007

Kiitos kysymyksestäsi. 

Uskomme Raamatun kuvaukseen tulvasta. 1. Mooseksen kirja 7:19-20 kertoo selkeästi, että vesi nousi kunnes korkeimmatkin vuoret peittyivät ja jäivät 15 kyynärää veden alle. Vesi hakee tasonsa, joten jos tulva olisi ollut paikallinen, olisi sen täytynyt näyttää jotakuinkin tältä:

Paikallinen vedenpaisumus

Mikäli tulva olisi ollut paikallinen, voimme esittää myös seuraavat kysymykset:

- Miksi Nooan täytyi rakentaa arkki? Jumalahan olisi voinut vain kehottaa Nooaa perheineen matkustamaan tulva-alueen ulkopuolelle. Jos Nooa ja hänen perheensä olisivat kävelleet vain 20 km päivässä, olisivat he ehtineet yli 3000 km päähän puolessa vuodessa.

- Mikäli tulva olisi ollut paikallinen, miksi Jumala lähetti erinäiset eläimet mukaan lukien linnut arkkiin? Suurin osa niistä olisi voinut Jumalan kehoituksesta yhtälailla vain siirtyä pois tulva-alueelta. Linnuille tämä ei olisi etenkään ollut mikään temppu. Lisäksi mikäli tulva olisi ollut paikallinen niin tulva-alueen ulkopuolella eläneet eläimet olisivat selviytyneet ja voineet lisääntyä ja täyttää maan aivan normaalisti. Miksi siis lähettää eläimiä arkkiin?

Edellä mainittujen lisäksi mm. seuraavat seikat tukevat globaalia tulvaa Raamatun tutkiskelun pohjalta:

- Mikäli tulva olisi ollut paikallinen, niin ihmiset jotka eivät olisi asuneet sen vaikutusalueella eivät luonnollisesti olisi olleet "moksiskaan". Vain asumalla muualla he olisivat välttäneet Jumalan tuomion. Ajatus taas siitä, että kukaan ihminen ei olisi muuttanut tulva-alueen ulkopuolelle, olettaen, että tulva olisi ollut paikallinen, tai noussut vain maastossa korkeammalle tulvan laajetessa, ei käy järkeen. Jeesus puhuu myös Matteuksen evankeliumissa kuinka tulva vei kaikki arkin ulkopuolelle jääneet mennessään. 2. Pietarin kirje luku 3 kuvaa kuinka toista, tulen muodossa tulevaa tuomiota, verrataan Nooan tulvaan. Osittainen tuomio Nooan päivinä mm. paikallisen tulvan muodossa, tarkottaisi myös osittaista tuomiota tulevaisuudessa.

- Mikäli tulva olisi ollut paikallinen, olisi Jumala rikkonut lupauksensa olla koskaan lähettämättä sen kaltaista tulvaa uudestaan. Olemme saaneet todistaa useita valtavia paikallisia tulvia, esim. Bangladeshissa jossa 80 % kyseisestä maasta on ollut tulvaveden vallassa.

Edellä mainitut seikat yhdistettyinä moniin Jeesuksen sanoihin, joissa hän puhui tulvasta globaalina ilmiönä, osoittavat, että käsitys paikallisesta tulvasta ei ole ainakaan ilman väkinäisiä tulkintoja perusteltavissa Raamatun teksteillä.

Kuva: http://www.answersingenesis.org