Elävät fossiilit: Voimakas argumentti luomisen puolesta

12.04.2012

Alkuperäisen artikkelin kirjoittanut: Don Batten

Don Batten haastattelee kirjan Living Fossils (Evolution: the Grand Experiment vol. 2) kirjoittaja Dr Carl Werneriä.

Dr Werner valmistui Missourin yliopistosta kunniamaininnalla biologiasta (summa cum laude). Hän suoritti lääkärin tutkinnon 23-vuotiaana ja toimii ensiavussa St. Louisissa.

Dr Werner selittää, mitä elävät fossiilit ovat ja miksi ne hän kiinnostui niistä niin paljon, että on kerännyt valokuvia näistä fossiileista viimeisen 14 vuoden ajan: ”Elävät fossiilit ovat fossiloituneita eläimiä ja kasveja, jotka näyttävät samanlaisilta kuin nykyiset eliöt. Kiinnostuin elävistä fossiileista työkaluna evoluution testaamiseen.”

”Pohjimmiltaan on kaksi mallia siitä, kuinka elämä syntyi: Evoluutiomalli esittää, että kemikaalit liittyivät yhteen ja muodostivat elävän solun melkein neljä miljardia vuotta sitten ja sitten tämä muuttui pitkien ajanjaksojen kuluessa kaikiksi muiksi eliöiksi. Esimerkit evolutiivisista muutoksista käsittävät dinosauruksen muuttumisen linnuksi tai nelijalkaisen maaeläimen muuttumisen valaaksi. Toinen malli eli luomismalli esittää, että ulkopuolinen, yliluonnollinen olento (Jumala) loi kaikki eläinten eri tyypit ja kasvit välittömästi valmiina muotoina [ne eivät siis kehittyneet mistään aikaisemmasta muodosta tms.] ja nämä eliöt ovat muuttuneet jonkin verran aikojen kuluessa, perustyyppinsä sisällä.”

 

Vastoin yleistä uskomusta lintujen nykyaikaisia tyyppejä kuten papukaijoja, pöllöjä, pingviinejä, ankkoja, kuikkia, albatrosseja, merimetsoja, kurppia ja avosettejä jne. on löydetty [dinosauruskerrostumista].

 

Dr Werner käyttää termiä ”tyyppi” samassa merkityksessä kuin ensimmäisessä Mooseksen kirjassa käytetään sanaa ”lajit”. Esimerkiksi eläin voi muuttua, mutta vain tämän tyypin puitteissa, kuten susi koiraksi – mutta ei radikaalisti, kuten nelijalkaisesta nisäkkäästä valaaksi.1

Dr Werner jatkaa: ”Elävät fossiilit tarjosivat minulle yksinkertaisen tavan testata evoluutiota. Jos evoluutiota ei tapahdu (eläimet eivät muutu merkittävästi aikojen kuluessa) ja jos kaikki eläimet ja kasvit on luotu yhtenä ajankohtana ja ne (ihmiset, dinosaurukset, tammet, ruusut, kissat, sudet jne.) ovat eläneet yhdessä, pitäisi tällöin löytyä edes joitakin nykyaikaisia eläimiä ja kasveja kerrostumista dinosaurusten rinnalta. Päätin pistää tämän idean koetukselle ilman ennakkotietoja nykyisistä eliöistä maakerrostumissa. Tulokseni (esiteltynä kirjassa ja videossa Living Fossils) esittävät, että monia nykyisiä eläimiä ja kasveja on löydetty dinosaurusten kanssa – paljon enemmän kuin koskaan odotin löytäväni.”

Dr Werner ja hänen vaimonsa Debbie matkustivat yli 100 000 mailia (160 000 km) ja ottivat 60 000 valokuvaa kuvatessaan televisiosarjaa Evolution: The Grand Experiment. (Sarjan toinen jakso, Living Fossils, paljastaa tarkasti sen, mitä he löysivät2) He keskittyivät fossiileihin, jotka on löydetty samoista kerrostumista dinosaurusten kanssa ja vertasivat näitä fossiileita nykyaikaisiin eläimiin ja kasveihin.

”Tarkastelimme ainoastaan fossiileita, jotka on löydetty dinosaurusten kanssa samoista kerrostumista, jotta tiedemiehet, jotka tukevat evoluutionäkemystä eivät voisi esittää, että tarkastelemamme fossiilit eivät olisi 'vanhoja'. Kaikki vertailuissa käyttämistämme fossiileista on löydetty samoista kerrotusmista dinosaurusten kanssa (Trias-, jura- ja liitukauden kerrostumista)”

Useita nykyaikaisia eläimiä samoissa kerrostumissa dinosaurusten kanssa!

Kysyin Carlilta, kuinka monia nykyaikaisten eläinten tyyppejä hän on löytänyt kerrostumista jotka ovat sisältäneet myös dinosauruksia.

”Löysimme fossiloituneita esimerkkejä jokaisesta selkärangattomien nykyään elävistä pääjaksoista kuten: niveljalkaiset (hyönteiset, äyriäiset jne.), piikkinahkaiset (meritähdet, merililjat, käärmetähdet jne.), korallit, sienet ja jaokkeiset madot (kastemadot, merimadot).

”Sama kaava toistui selkärankaisissa kuten kaloissa, sammakkoeläimissä, linnuissa ja nisäkkäissä.”

Nykyaikaiset kalat, sammakkoeläimet ja matelijat

”Rustokaloja (hait ja rauskut), luukaloja (kuten sampi, lapasampi, lohi, silli, kampela ja amia) ja leuattomia kaloja (lima- ja merinahkinainen) on löydetty dinosauruskerrostumista ja ne näyttävät samalta kuin modernit muodot."

”Nykyaikaisen näköisiä sammakoita ja salamantereita on löydetty dinosaurusten kaivauspaikoilta.”

”Kaikki nykypäivän matelijaryhmät on löydetty dinosauruskerrostumista ja ne näyttävät samalta tai samankaltaisilta kuin nykyaikaiset muodot: Käärmeet (boakäärme), liskot (maa- ja kiipeilijäliskot), kilpikonnat (kotelokilpikonnat, pehmeäkilpikonnat), ja krokotiilieläimet (alligaattorit, krokotiilit ja Gangesin krokotiilit)

Nykyaikaiset linnut

”Vastoin yleistä uskomusta lintujen nykyaikaisia tyyppejä kuten papukaijoja, pöllöjä, pingviinejä, ankkoja, kuikkia, albatrosseja, merimetsoja, kurppia ja avosettejä jne. on löydetty. Kun evoluutiota tukevat tiedemiehet paljastivat tämän TV-haastattelujemme aikana, vaikutti siltä, että heidän oli vaikea uskoa itsekään sitä, mitä he kuvauksissa sanoivat.”

 

Paleontologit ovat löytäneet 432 nisäkäslajia kerrostumista dinosaurusten kanssa. Melkein yhtä paljon, kuin dinosauruslajeja. ... Mutta missä nämä fossiilit ovat? Kävimme 60 museossa, mutta emme nähneet yhdessäkään näistä museoista esillä ainuttakaan kokonaista nisäkkään fossiilia, jotka olisi löydetty kerrostumista dinosaurusten kanssa. Tämä on hämmästyttävää.

 

Nisäkkäät

”Tutkijat ovat löytäneet dinosaurusten kaivauspaikoilta monia harvinaisia sukupuuttoon kuolleita nisäkäslajeja, kuten multituberkukaatit3, mutta he ovat löytäneet myös kivettyneitä nisäkkäitä, jotka näyttävät oravilta, opossumeilta, pussiahmoilta, siileiltä, päästäisiltä, majavilta, kädellisiltä ja vesinokkaeläimiltä. En tiedä, kuinka lähellä nämä nisäkkäät ovat nykyisiä muotoja, koska en ole onnistunut näkemään suurinta osaa näistä, siitä huolimatta, että olen käynyt hyvin monissa museoissa.”

”Vain harvat ovat selvillä dinosaurusten kanssa löydetyistä merkittävästä määrästä nisäkäslajeja. Paleontologit ovat löytäneet 432 nisäkäslajia dinosauruskerrostumista;4 melkein yhtä paljon, kuin dinosauruslajeja. Näihin sisältyy lähes 100 täydellistä nisäkkään luurankoa. Mutta missä nämä fossiilit ovat? Kävimme 60 museossa, mutta emme nähneet yhdessäkään näistä museoista esillä ainuttakaan kokonaista nisäkkään fossiilia, jotka on löydetty samoista kerrostumista kuin dinosaurukset. Tämä on hämmästyttävää. Samaten näimme ainoastaan joitakin tusinoita vaillinaisia luurankoja tai yksittäisiä luita näistä toistaiseksi löydetyistä 432 nisäkäslajista. Miksi museot eivät pistä esille näitä nisäkkäiden, kuten myös lintujen fossiileja?”

Useita nykyaikaisia kasveja dinosauruskerrostumista!

”Löysimme dinosauruskerrostumista fossiileita jokaisesta nykyään elävästä pääkaaresta, kuten kukkivista kasveista, neidonhiuspuista, havupuista, sammalista, putkilosammalista, käpypalmuista ja saniaisista. Jos taas katsoo näitä fossiileita ja vertaa niitä nykyaikaisiin muotoihin, huomaa nopeasti, että kasvit eivät ole muuttuneet. Fossiilimammuttipetäjiä, magnolioita, kanukoita, poppeleita, ja punapuita, lumpeita, käpypalmuja, saniaisia ja kortteita on löydetty dinosaurusten kanssa samoista kerrostumista.”

Onko joitakin moderneja eliöitä, joita ei ole löydetty?

”En löytänyt dinosauruskerrostumista fossiileja jokaisesta nykyään eläneestä eliöstä, pikemminkin löysin edustavat esimerkit jokaisesta nykyisestä eläinkunnan pääjaksosta ja kasvikunnan pääkaaresta. Näitä isoja ryhmiä tarkemmin tutkittaessa, löysin usein edustajia kaikista pääryhmistä tai luokista pääjakson sisällä. Esimerkiksi piikkinahkaisista (meritähti, merisiili jne.) löysin fossiileja kaikista nykyään elävistä päätyypeistä. Samoin oli myös esim. hyönteisten ja krokotiilieläinten kanssa. En löytänyt ainuttakaan isoa nisäkästä. Suurimman toistaiseksi dinosauruskerrostumista löydetyn nisäkkään elopaino on 13 kiloa. Kuitenkin hyvin monet elävät fossiilit, sekä kasvit, että eläimet kaikista pääjaksoista ja kaikista kasvien pääluokista viittaavat pysähtyneisyyteen (muutoksen puutteeseen), eivät evoluutioon. Huomautan myös, että mikäli otetaan huomioon fossiilien kerrostumisjärjestelmän sisältämät merkittävät ongelmat (nykygeologien tarjoama geologinen aikajana), isompien nisäkkäiden puute voidaan selittää, mutta säästän tämän johonkin toiseen kertaan.”

Evolutiivisesta tarinasta ”uppoamaton”?

Kysyin Werneriltä, kuinka evoluutionäkemykstä tukevat tiedemiehet käsittelevät tätä todistusaineistoa ja näitä merkille pantavia löytöjä. Werner huomauttaa: ”Jos koko sydämestään uskoo teoriaan, onnistuu aina ylläpitämään uskoaan – jopa kohdatessaan päinvastaista todistusaineistoa – lisäämällä pelastavia hypoteesejä teoriaan. Esimerkiksi jos tiedemies uskoo evoluutionäkemykseen ja näkee kaivauksilla dinosauruskerrostumissa fossiileja, jotka näyttävät nykyaikaisilta eliöiltä, hän saattaa keksiä hypoteesejä 'selittääkseen' elävät fossiilit seuraavasti: 'Uskon kyllä, että eläimet ovat muuttuneet merkittävästi aikojen kuluessa (evoluutio), mutta jotkin eläimet ja kasvit ovat olleet niin hyvin sopeutuneita elinympäristöönsä, että niiden ei ole tarvinnut muuttua. Niinpä elävät fossiilit eivät häiritse minua ollenkaan.' Tämä lisätty hypoteesi sanoo, että jotkut eläimet eivät kehity. Mutta mikäli teoria voi olla niin joustava, että siihen voi lisätä pääteorialle päinvastaisia hypoteeseja, ei sitä voida koskaan kumota. Teoriasta tulee uppoamaton eikä uppoamaton teoria ole tiedettä."

Eri nimiä samalle eläimelle?

Fossiloitunut merisiili

Merisiilifossiili

Carl kertoo, kuinka evoluutionäkemykseen uskovat tutkijat antavat fossiileille erilaisia suku- ja lajinimiä kuin eläville eliöille luoden näin illuusion evoluutiosta: ”Annan esimerkin. Tutkija löytää liitukauden kerrostumista merisiilin fossiilin, joka näyttää lähes identtiseltä nykyaikaiselta merisiililtä, mutta siirtää sen aivan uuteen sukuun (Holaster). Mikäli tämän eläimen näkisi elävänä valtameressä, tunnistaisi sen merisiiliksi (suku Spatangus). Erilaiset nimet luovat mielikuvan, että merisiilit ovat muuttuneet ajan kuluessa, mutta tässä on kyse väkinäisestä/tekaistusta todistuksesta evoluution puolesta. Fossiili näyttää samalta kuin elävät yksilöt.”

Elävä merisiili

Elävä merisiili

Evoluutio kumottu?

Kysyin Dr Werneriltä, kumosiko hänen tutkimuksensa evoluution.

”Evoluutionäkemyksen on yhä vaikeampi pysyä pystyssä näiden suurten elävien fossiilien määrän edessä. Kun otetaan huomioon useat muut evoluutionäkemyksen sisältämät ongelmat (fossiililöydöt, elämän synty, kerrostumisongelmat, samankaltaisuudet ei-sukulaiseläimillä jne.), voi luottavaisin mielin ilmoittaa, että kyllä, teoria on mennyttä. Jos joitakin isompia nisäkkäitä löydettäisiin dinosaurusten kanssa samoista kerrostumista, sen pitäisi olla liikaa jopa sitkeimmille evoluutionäkemykseen uskoville, mutta ihmisillä on taipumus mennä hautaan yliopistossa oppimiensa teorioiden kanssa. Uusi sukupolvi saattaa hyvinkin katsoa kaikkea tätä ja kysyä: 'Mitä he ajattelivat?'”

Lisälukemista
Lähdeviitteet
  1. http://creation.com/refuting-evolution-chapter-2-variation-and-natural-selection-versus-evolution
  2. http://www.luominen.fi/kauppa/product_details.php?p=158
  3. Ne olivat jyrsijän kaltaisia nisäkkäitä, jotka on nimetty hampaittensa mukaan (useita kuoppa- tai nystyrärivejä hampaissa)
  4. Katso Kielan-Jaworowska, Z., Kielan, Cifelli, R.L. and Luo, Z.X., Mammals from the Age of Dinosaurs: Origins, Evolution, and Structure, Columbia University Press, NY, 2004.

Copyright © Creation Ministries International. http://www.Creation.com
Used with permission. Käytetty luvalla.