perjantaina, 30. joulukuuta 2011, klo 8.53

Evoluution merkittäviä todisteita

16.06.2009 - Charles

Terve! Tällaisia olen esimerkiksi miettinyt:

1. Jos maailma luotiin seitsemässä päivässä, miten ihmeessä ovat syntyneet ne valtavat fossiilien määrät, joita maaperästä löytyy? Ja vielä juuri ihanteelliseen järjestykseen tukemaan evoluutioteoriaa? Ovatko maailman geologiset kaudet täysin keksittyjä?

2. Jos kaikki maailmalla eläneet eläimet ovat eläneet suurinpiirtein samaan aikaan, miten dinosaurukset, mammutit ja ihmisapinat kuolivat sukupuuttoon niin lyhyessä ajassa? Vedenpaisumushan ei kelpaa vastaukseksi, koska se jättäisi valtavasti avoimia kysymyksiä: Jos maailman asukasluku olisi noin vuonna 4000 eaa. alle kymmenen, kuinka kaikki maailman mantereet olisi ehditty asuttaa kohtalaisen runsaasti parissa sadassa vuodessa?

3. Miksi ihmisillä on viisaudenhampaat ja säärikarvat? Niistähän on vain haittaa: viisaudenhampaat aiheuttavat monilla kipua ja naiset joutuvat näkemään paljon vaivaa poistaakseen rumia säärikarvoja. Tuskin Jahve niitä laittoi millään lailla koristeiksi tai ihmisten iloksi.

3. Jos Raamattu on erehtymätön, miksi niinkin keskeisestä asiasta kuin luomiskertomuksesta annetaan ristiriitaisia tietoja? 1. Moos. 1:25-26 kertoo, että eläimet luotiin ennen ihmisiä, mutta 1. Moos. 2:18-19 ilmoittaa, ainakin Adam luotiin ennen eläimiä.

4. Miksi ihmeessä Jahve loi ihmiset? Jos Jahve on täydellinen olento, ei sillä pitäisi olla tarpeita, eikä näin ollen mitään syytä luoda ihmisiä tai yleensäkään mitään.

5. Raamattu mainitsee useassa kohdassa, että Maapallo on pylväiden tukema litteä levy, esim. 1. Sam. 2:8, Psa. 104:5, Jes. 40:22, Jes. 44:24. Jos Raamattu oli erehtyväinen Maan muodon suhteen, tai toisaalta käytti symboliikkaa, eikö se voisi erehtyä tai käyttää symboliikkaa myös maapallon luomisen ja eliöiden kehittymisen suhteen? Raamattu sanoo myös, että Aurinko kiertää Maapalloa, esim. Joos. 10:12-14 Kiitoksia vastaamisesta jo etukäteen!

Vastaus:

19.09.2009

 Terve! Tällaisia olen esimerkiksi miettinyt:

Terve itsellesi ja kiitos kysymyksistä. Emme tosin olisi panneet pahaksemme, jos olisit miettimisen lisäksi etsinyt oma-aloitteisesti vastauksia esim CMI:n FAQeista.1

1. Jos maailma luotiin seitsemässä päivässä, miten ihmeessä ovat syntyneet ne valtavat fossiilien määrät, joita maaperästä löytyy?

Suurimman osan fossiileista selittää vedenpaisumus.2 Käännetäänpä asetelma hetkeksi toisinpäin, jos fossiileita on valtava määrä, miksi evolutionistit eivät ole kyenneet esittämään minkäänlaista johdonmukaista fossiiliketjua esim. ihmisten ja simpanssien väitetystä esi-isästä nykyisiin simpansseihin? Vai tarkoitatko, että joidenkin lajien yksilöitä on löytynyt niin suuria määriä, että joissakin tapauksissa puhutaan jopa joukkohaudoista?

Ja vielä juuri ihanteelliseen järjestykseen tukemaan evoluutioteoriaa?

Emme allekirjoita väitettäsi ihanteellisesta järjestyksestä. On olemassa esimerkkejä, kuinka fossiileiden ajoitukset ovat muuttuneet radikaalistikin kun niitä on tutkittu eri tutkimusryhmien toimesta jne, ja tarvittaessa radiometriset ajoitustulokset hylätään jos tulokset eivät sovi oletettuun evoluutioskenaarioon. Lubenovin kirjassa on mm. kertomus, kuinka ihmisen esi-isäksi väitetyn fossiilin ajoitus ratkaistiin sikojen väitetyn evoluution avulla. Suosittelemme tutustumista myös seuraavaan artikkeliin "The pigs took it all"

 Ovatko maailman geologiset kaudet täysin keksittyjä?

Alkuperätieteessä joudutaan tukeutumaan useisiin todistettavissa olemattomiin ennakko-olettamuksiin ja näkemyksiin. Myös geologiassa etenkin ajoituksien osalta joudutaan tekemään tällaisia todistamattomia johtopäätöksiä. Joten lyhyesti voisimme vastata kysymykseesi -- kyllä, siinä merkityksessä kuin mitä evolutionistinen tiede ko termiä käyttää. He viittaavat kausilla aikakausiin, pitkiin ajanjaksoihin. Joihin me YEC:t emme luonnollisesti usko.

 2. Jos kaikki maailmalla eläneet eläimet ovat eläneet suurinpiirtein samaan aikaan, miten dinosaurukset, mammutit ja ihmisapinat kuolivat sukupuuttoon niin lyhyessä ajassa? Vedenpaisumushan ei kelpaa vastaukseksi,

Mielenkiintoinen kysymys jossa suljet jo pois itsellesi selkeästi epämiellyttävän vastauksen -- lähde siinä sitten vastaamaan. Lisäksi sisällytät kysymyksiisi perättömiä väitteitä.

Vedenpaisumushan ei kelpaa vastaukseksi, koska se jättäisi valtavasti avoimia kysymyksiä:

Kysymys ei ole avoin sen jälkeen, kun siihen on vastattu. Ja kaikkin kysymyksiisi on vastattu jo kauan sitten, osaan jopa useita satoja vuosia sitten, näytät toistelevan ihan samoja kysymyksiä kuin mitä kreationismin ja kristinuskon vastustajat toistelivat jo satoja vuosia sitten, vaikka saivat ainakin osaan jo vastauksia mm varhaisilta kirkkoisiltä. Suosittelemme jälleen tutustumista mm. CMI:n ja AIG:n verkkosivuihin.

Jos maailman asukasluku olisi noin vuonna 4000 eaa. alle kymmenen, kuinka kaikki maailman mantereet olisi ehditty asuttaa kohtalaisen runsaasti parissa sadassa vuodessa?

Eksponentiaalinen väestönkasvu on tehokasta, jo viiden prosentin vuotuisella kasvulla päästään kahdeksasta henkilöstä miljoonaan henkilöön hieman alle 241 vuodessa. Ja 300 vuoden kuluttua lähtötilanteesta samalla prosentilla lopputulos olisi jo yli 18 miljoonaa henkilöä. Lisäksi on huomattava, että kun populaation koko on alussa hyvin pieni (esim Nooan arkissa olleet 8 ihmistä), niin kasvuprosentti voi olla aluksi useita kymmeniä. Joten oikeasti miljoonaan yksilöön on päästy todennäköisesti jo alle 200 vuodessa ja 300 vuoden kuluttua lähtötilanteesta väestö on voinut olla reippaasti yli 20 miljoonaa.

3. Miksi ihmisillä on viisaudenhampaat ja säärikarvat? Niistähän on vain haittaa: viisaudenhampaat aiheuttavat monilla kipua ja naiset joutuvat näkemään paljon vaivaa poistaakseen rumia säärikarvoja. Tuskin Jahve niitä laittoi millään lailla koristeiksi tai ihmisten iloksi.

Väitteesi hampaista on virheellinen. Useissa viisaudenhampaita koskevissa tutkimuksissa on päädytty tulokseen jonka mukaan nykypäivän ihmisillä (etenkin hyvinvointivaltioissa) on ongelmia viisaudenhampaiden kanssa koska ruokavaliomme koostuu "hötöstä". Aikaisemmin tilanne oli toinen koska ihmiset söivät jo lapsina runsasta pureskelua vaativaa ravintoa. Vasta moderni ruokavalio on vaikuttanut haitallisesti, ja ensisijaisesti teollisuusmaissa. Nykyinen ravinto vaikuttaa tässä mielessä siis negatiivisesti purukalustomme ja leukamme kehitykseen ja toimintaan, joka sitten johtaa ongelmiin viisaudenhampaiden kanssa.

Väitteesi säärikarvojen rumuudesta on pelkkä länsimainen, nykyinen mielipide. Kauneuskäsitykset ovat vaihdelleet sekä alueellisesti että ajallisesti, esim Euroopassa on aikoinaan pidetty enemmän lihavista kuin laihoista naisista, mutta varsinkin 1900-luvun lopussa ihailtiin suorastaan langanlaihoja, eli mentiin äärimmäisyydestä toiseen.

 3. Jos Raamattu on erehtymätön, miksi niinkin keskeisestä asiasta kuin luomiskertomuksesta annetaan ristiriitaisia tietoja? 1. Moos. 1:25-26 kertoo, että eläimet luotiin ennen ihmisiä, mutta 1. Moos. 2:18-19 ilmoittaa, ainakin Adam luotiin ennen eläimiä.

Esittämäsi Raamatunpaikat eivät anna ristiriitaista tietoa luomiskertomuksesta, sillä vain toinen on kronologinen kertomus.4,5

4. Miksi ihmeessä Jahve loi ihmiset? Jos Jahve on täydellinen olento, ei sillä pitäisi olla tarpeita, eikä näin ollen mitään syytä luoda ihmisiä tai yleensäkään mitään.

Millä asiantuntemuksella esität väitteitä täydellisten olentojen tarpeista?

5. Raamattu mainitsee useassa kohdassa, että Maapallo on pylväiden tukema litteä levy, esim. 1. Sam. 2:8, Psa. 104:5, Jes. 40:22, Jes. 44:24. Jos Raamattu oli erehtyväinen Maan muodon suhteen,

Jasu Markkanen on käsitellyt näitäkin asioita vastineessaan Vapaa-Ajattelijoiden esittämään raamattukritiikkiin.6,7

Jos Raamattu oli erehtyväinen Maan muodon suhteen, tai toisaalta käytti symboliikkaa, eikö se voisi erehtyä tai käyttää symboliikkaa myös maapallon luomisen ja eliöiden kehittymisen suhteen? Raamattu sanoo myös, että Aurinko kiertää Maapalloa, esim. Joos. 10:12-14

RATE-ryhmän tutkimuksiin kuului timanttien C14-pitoisuuksien mittausten yms luonnontieteellisen tutkimuksen lisäksi kielitieteellinen osuus. Professori Steven W. Boyd suoritti perusteellisen analyysin, joka osoitti että symboliikkaa käyttävät kertomukset, siis vertauskuvat, ja kirjaimellisesti otettavat kertomukset voidaan erottaa toisistaan, ja että luomiskertomus on kirjaimellisesti otettava.8

Kiitoksia vastaamisesta jo etukäteen!

Ole hyvä. Jatkossa kuitenkin toivomme, että kysymykset ovat lyhyitä ja aihepiiriltään rajoitettuja. Kysymyksessäsi on yhdeksän kysymysmerkkiin päättyvää virkettä, ja kysymysten aihepiiri vaihtelee huomattavasti. Kysymyksesi otsikko on "Evoluution merkittäviä todisteita", mutta yli 10 kysymystä sisältävä viestisi ei käsitele ollenkaan evoluutioteorian todisteita, vaan hyökkäät sekä YEC-kreationismia että yleensä Raamattua (johon myös osa evolutionisteista sanoo uskovansa) vastaan, ja tätä kautta koko kristinuskoa vastaan.

Toivoisimme myös, että esitettyjen väitteiden tueksi esitettäisiin joko vakuuttavia perusteluja, tai sitten selkeä viite lähdeaineistoon mielellään lainauksen kanssa. Tämä kaikki helpottaa ja nopeuttaa vastausten tuottamista ja mahdollistaa myös parempien vastausten tuottamisen.

VIITTEET
  1. http://creation.com/answers
  2. http://creation.com/fossils-questions-and-answers
  3. Marvin L. Lubenow: Myytti apinaihmisistä - kiista fossiilien ajoituksesta. ISBN 951-98558-3-1. Datakirjat, Lahti 2005. Liite 1: Ajoitus on arpapeliä, ss. 288 - 294
  4. http://www.tektonics.org/jedp/creationtwo.html
  5. http://raapustus.net/?id=113#r020
  6. http://raapustus.net/?id=114#pallo
  7. http://raapustus.net/?id=114#tuki
  8. Vardiman, Snelling, Chaffin: Radioisotopes and the Age of the Earth - Results of a Young-Earth Creationist Research Initiative. Volume II. ISBN 0-932766-81-1. Chapter 9 Statistical Determination of Genre in Biblical Hebrew: Evidence for an Historical Reading of Genesis 1:1-2:3. ss. 631 - 734.