perjantaina, 30. joulukuuta 2011, klo 13.52

Kreationismin sovelluksia

05.06.2008 - Heikki Kaukoranta

Jos kreationismi on totta, niin miksi sen teorioiden pohjalta ei ole kehitetty mitään käytännön keksintöjä / lääkkeitä / hoitomenetelmiä?

Jos evoluutioteoria on kerran valhetta, niin miksi sen soveltaminen esimerkiksi lääketieteessä on niin menestyksellistä? Ensimmäisenä tälleen äkkisältään tulee aamukahvikuppi kädessä mieleen AZT, jonka kehittäminen ilman evoluutioteorian ymmärtämistä olisi ollut varmasti mahdottomuus. HI-virushan kehittyy supervauhtia. AZT vaikuttaa oman aikansa, mutta lopuksi sekin menettää lopulta tehonsa, sillä HI-viruksen evoluutio on niin nopeaa.

Ja onhan jalostaminenkin evoluutiota.

Vastaus:

29.08.2008

 Jos kreationismi on totta, niin miksi sen teorioiden pohjalta ei ole kehitetty mitään käytännön keksintöjä / lääkkeitä / hoitomenetelmiä?

Eräs kreationistinen teoria on ennustanut Merkuriuksen, Marsin, Uranuksen ja Neptunuksen magneettikentät oikein, samalla kun evolutionistisen ennusteet ovat menneet enemmän tai vähemmän metsään.1 Tähtitieteeseen liittyvien teorioiden perusteella kuitenkin harvemmin tehdään lääketieteeseen liittyviä keksintöjä. Kreationismi on siis ismi, joka käsittelee paljon muutakin kuin kysymystä biosfäärin alkuperästä.

Lisäksi esim. merkittävä osa MRI-kuvaustekniikasta on kreationistitiedemies Dr R.V. Damadian kehittämää.2

 Jos evoluutioteoria on kerran valhetta, niin miksi sen soveltaminen esimerkiksi lääketieteessä on niin menestyksellistä?

Esittämiisi kysymyksiin vastaaminen olisi helpompaa ja mukavampaa, jos vain kysyisit jotain etkä esittäisi perättömiä väitteitä kysymysten muodossa. Evoluutioteorian soveltaminen lääketieteeseen on ollut kaikkea muuta kuin menestyksekästä. Miljoonia nielurisoja yms elimiä on leikattu tarpeettomasti ja jopa potilaalle vahinkoa tuottaen, koska ne aikoinaan luokiteltiin tarpeettomiksi surkastumiksi. Jopa USAssa tehtiin pakkosterilisaatioita ja pakkoabortteja evoluutioteoriaan pohjautuneen eugeniikan nojalla. Munuaisten toiminnan ymmärtäminen viivästyi noin kymmenellä vuodella, koska johtava asiantuntija ei hyväksynyt oikeaa selitysmallia koska se malli ei sopinut hänen evolutionistiseen maailmankuvaansa.3 Lisää esimerkkejä löydät varmasti itsekin netistä ja alan kirjallisuudesta.

 Ensimmäisenä tälleen äkkisältään tulee aamukahvikuppi kädessä mieleen AZT, jonka kehittäminen ilman evoluutioteorian ymmärtämistä olisi ollut varmasti mahdottomuus. HI-virushan kehittyy supervauhtia. AZT vaikuttaa oman aikansa, mutta lopuksi sekin menettää lopulta tehonsa, sillä HI-viruksen evoluutio on niin nopeaa

HIV-virus ei kehity mitään vauhtia, ainoastaan mutatoituu.4

 Ja onhan jalostaminenkin evoluutiota.

Ei ole.5 Kyseistä asiaa on käsitelty sivustollamme jo vuonna 2007 .6