Kategoria

Fossiilit (34)

Eläintiede oli kiehtova aine, jota opiskelin yliopistossa jo vähän kypsemmällä iällä. Joka viikko osallistuimme kahdelle luennolle ja laboratorio-osioon, jossa tutkimme kaikenlaisia eläimiä.

Eräänä päivänä luennoitsija esitteli monisoluisia eläimiä, kuten koralleja, meduusoita ja matoja. Hän selitti täydelle luentosalille, kuinka monisoluiset eläimet kehittyivät ameban kaltaisista, yksisoluisista eläimistä. Me olemme monisoluisia eläimiä, kuten koirat ja katkaravut.

Yksisoluinen eläin ei ole mikään yksinkertainen protoplasmamöykky [protoplasma = solu- ja tumaliman yhteisnimitys]. Se on erittäin monimutkainen eliö, joka kykenee tekemään kaiken mitä se tarvitsee elämiseen ja lisääntymiseen – kaiken tämän vain yhtenä, itsenäisenä soluna.1 Se voi liikkua, etsiä ravintoa, syödä ja sulattaa ravinnon sekä hävittää jätteensä. Se kykenee lisääntymään ja voi näin ollen tuottaa seuraavan sukupolven. On lievästi sanottuna ällistyttävää, että yksi solu selviytyy tästä kaikesta.

Mihin perustatte väitteenne siitä että kivikaudella on haudattu satoja miljardeja ihmisiä? Mikään teiteellinen tutkimus ei näin väitä. Omaan mielikuvitukseenne?(käy ilmi vastauksessa kysymykseen "Missä vedenpaisumuksen ihmisfossiilit ovat?")? Asiattomilla vastauksilla työnnätte vain ihmisiä kauemmas Herran luota.

Viittaat artikkelissamme olleeseen kappaleeseen, jossa ei kuitenkaan väitetä, että kivikaudella olisi haudattu satoja miljardeja ihmisiä, vaan että kolmen miljoonan vuoden aikana ihmiset olisivat haudanneet satoja miljardeja ihmisiä. Ihmisfossiileja on kuitenkin löytynyt tähän nähden hyvin vähän, mikä kyseenalaistaa pitkät ajanjaksot.

Exocoetidae-heimoon kuuluvilla ”lentokaloilla” (liitokala) on kookkaat rintaevät. Kalat ponkaisevat ensin vauhdilla vedestä ylös ja levittävät sitten evänsä kuin siivet liitääkseen ilmassa jopa useita kymmeniä metrejä.

Darvinismin mukaan tämä luonnon uskomaton taidonnäyte on kehittynyt sattumalta. Tarina kuuluu näin: Olipa kerran kala, jolla oli tavalliset evät – eikä se siten tietenkään osannut liitää. Se sai jälkeläisen, jonka evät kasvoivat geneettisen sattuman vuoksi muutaman millimetrin tavallista pidemmiksi. Tämän oletetaan olleen sille eduksi, koska kala pystyi liitämään ilmassa hiukkasen pidemmälle, saalistajien ulottumattomiin.

Kysymys: ”On esitetty umpimähkäinen arvio, että pelkästään pohjoisella napapiirillä olisi kuuden miljoonan villakarvaisen mammutin jäännökset. Naapurini totesi, että noin 1700 vuodessa, luomisesta vedenpaisumukseen, mammuttien olisi ollut mahdotonta lisääntyä niin nopeasti.” J.E.

Vastaus: Ensiksikin, kuusi miljoonaa mammuttia on reilusti liioiteltu. On olemassa alle 50 mammutin jäännöstä, joista vain noin puoli tusinaa on säilynyt kokonaisina. Arviolta 50 000 syöksyhammasta on löydetty, vaikkakin miljoona mammuttia on saattanut elää samanaikaisesti.

Minkä vuoksi arkeologisissa kaivauksissa ei ole samoista kerrostumista löydetty koskaan nykynisäkkäiden ja dinosaurusten fossiileja?

Olemme käsitelleet nykynisäkkäiden ja dinosaurusten löytymistä maakerrostumista aiemmassa vastauksessamme Fossiilien joukkohaudat. Tässä on kuitenkin lisää esimerkkejä nisäkkäiden fossiileista dinosaurusten maakerrostumissa.

Fossiloitunut merisiili

Merisiilifossiili

Elävä merisiili

Elävä merisiili

Paleontologit ovat löytäneet 432 nisäkäslajia kerrostumista dinosaurusten kanssa. Melkein yhtä paljon, kuin dinosauruslajeja.

Mutta missä nämä fossiilit ovat? Carl Werner vieraili 60 museossa, mutta ei nähnyt yhdessäkään näistä museoista esillä ainuttakaan kokonaista nisäkkään fossiilia, jotka olisi löydetty samosita kerrostumista dinosaurusten kanssa. Tämä on hämmästyttävää.

Mitä kreationistit ajattelevat neandertalilaisista? Miltä ajalta heidän jäännöksensä ovat kotoisin (ajalta ennen vai jälkeen vedenpaisumuksen)? Jos he olivat ihmisiä, miksi he olivat niin erilaisia?

Evolutionistien parissa neandertalilaiset luokitellaan nykyään joko Homo neanderthalensis -lajiin tai Homo sapiens neanderthalensis -lajiin. Joidenkin mukaan he ovat siis eri ihmislaji, mutta toisten mukaan vain eri alalaji.

Neandertalilaisten tekemien esineiden ja muiden heistä saatavissa olevien todisteiden nojalla kreationistit sanovat, että neandertalilaiset olivat nykyihmisiä, jotka elivät todennäköisesti vedenpaisumuksen jälkeen tai jääkauden aikana Euroopassa.2 Varsin tuoreen dna-tutkimuksen mukaan neandertalilaiset ovat myös risteytyneet nykyihmisten kanssa.

Alkuperäisen artikkelin kirjoittanut: Calvin Smith
Linkki alkuperäiseen artikkeliin: Is evolution "scientific"?

Onko evoluutionäkemys "tieteellinen"? Voisiko olla parempaa tapaa selvittää vastausta tähän kysymykseen, kuin hyödyntää evoluutionäkemystä tukevan Kansallisen Tutkimus Komitean (National Research Council) määrittelemiä standardeja.

Heidän vuonna 1995 kirjoittamansa raportti nimeltään Kansalliset Tieteen Opetus Standardit (National Science Education Standards - NSES), jossa listattiin eri seikkoja tieteen määrittelemiseksi, hyväksyttiin ja julkaistiin päättävän johtokunnan toimesta (julkaistu 1996, päivitetty 1998). Raportin tarkoituksena oli auttaa opettajia asettamaan ”kaikille tieteenopetuksen yhteisön jäsenille mielekkäät tulostavoitteet”.1

Mietin vain, että jos vedenpaisumuksessa kuoli ainakin 99% maanihmisistä, niin missä ne ihmisfossiilit ja jäänteet sitten on?. Paljon löytyy eläimiä ja kasveja, mutta missä ne lukuiset ihmiset ovat? Vettä tuli kuitenkin ovista ja ikkunoista n. 6 viikon ajan. Ehtivätkö jotkut ihmiset tehdä kenties lauttoja siinä ajassa ja siten pelastua. Raamattu kuitenkin sanoo, että kaikki, joissa oli elämän henkäys, kuolivat. Kaikki ihmiset myös, paitsi Nooa ja arkissa olleet. (1.Moos. 7:22-23)

Ihmisfossiilien ja muidenkin selkärankaisten vähyys johtuu tavasta, jolla fossiilit syntyvät. Arvostettu evoluutiobiologi Ernst Mayr kirjoittaa kirjassaan Evoluutio:

Fossiilistosta noin 99% on lajeja, joita ei sellaisenaan enää eliöstössä esiinny. Miksi nykylajit puuttuvat lähes kokonaan fossiilistosta? Miksi ei ole olemassa ainuttakaan ihmisen fossiilia?

 Kiitos kysymyksestä,

prosenttilukusi on arvio. Kukaan ei tiedä edes nykyään elävien eliöiden todellista lajimäärää, ja koko lajikäsite on epämääräinen.

Erään yleisesti hyväksytyn määritelmän mukaan eliöt ovat samaa lajia, mikäli ne pystyvät tuottamaan lisääntymiskykyisiä jälkeläisiä. Useat eri lajeiksi luokitellut eliöt pystyvät tähän, joten todellisuudessa ne eri lajit ovatkin samaa lajia.1 Fossiileista on vielä vaikeampi sanoa, mihin lajiin ne kuuluvat.

Maailmalta löydetään fossiilien joukkohautoja. Toisissa on dinosauruksia, toisissa nisäkkäitä. Jos dinosaurukset ja ns. modernit nisäkkäät elivät samaan aikaan ennen vedenpaisumusta, niin varmasti jotkit lajit jakoivat samoja ekologisia lokeroita kuten myös maantieteellisiä alueita.
http://news.nationalgeographic.com/news/2008/06/080617-utah-dinosaurs.html National Geographic uutisoi dinosauruksia sisältävästä joukkohaudasta. Jos se ja muut vastaavat joukkohaudat ovat vedenpaisumuksen tuotosta, niin onko vielä löydetty sellaista joukkohautaa jossa olisi sekä dinosauruksia että norsuja, hevosia, lampaita, koiria, karhuja, tai lehmiä?

On huomioitavaa, että meidän mallimme pohjalta, jossa maan nähdään olevan alle 10000 vuoden ikäinen on lajiutuminen baramineista käsin ollut varsin kiivasta. Merkittävänä tekijänä tässä rappeutumislajiutumisessa on ollut myös Nooan tulva, joka muovasi merkittävästi eliolosuhteita maapallolla. Näin ollen tulvasta selvinneiden eliöiden tuli sopeutua rankasti erilaisiin olosuhteisiin kuin mitkä vallitsivat ennen tulvaa. Tästä syystä ns. modernit nisäkkäät saattavat ulkoisesti erota silminnähden niiden alkuperänä toimineista baramineista eli luoduista lajityypeistä.

Emme ole tietoisia sellaisesta joukkohaudasta joka sisältäisi mainitsemiesi dinosauruksien fossiilien lisäksi esittämiesi "modernien" nisäkkäiden fossiileja samassa esiintymässä. Fossiilirekisteristä löytyy kuitenkin näyttöä nisäkkäiden ja dinosaurusten yhteiselosta.

Terve! Tällaisia olen esimerkiksi miettinyt:
1. Jos maailma luotiin seitsemässä päivässä, miten ihmeessä ovat syntyneet ne valtavat fossiilien määrät, joita maaperästä löytyy? Ja vielä juuri ihanteelliseen järjestykseen tukemaan evoluutioteoriaa? Ovatko maailman geologiset kaudet täysin keksittyjä?
2. Jos kaikki maailmalla eläneet eläimet ovat eläneet suurinpiirtein samaan aikaan, miten dinosaurukset, mammutit ja ihmisapinat kuolivat sukupuuttoon niin lyhyessä ajassa? Vedenpaisumushan ei kelpaa vastaukseksi, koska se jättäisi valtavasti avoimia kysymyksiä: Jos maailman asukasluku olisi noin vuonna 4000 eaa. alle kymmenen, kuinka kaikki maailman mantereet olisi ehditty asuttaa kohtalaisen runsaasti parissa sadassa vuodessa?
3. Miksi ihmisillä on viisaudenhampaat ja säärikarvat? Niistähän on vain haittaa: viisaudenhampaat aiheuttavat monilla kipua ja naiset joutuvat näkemään paljon vaivaa poistaakseen rumia säärikarvoja. Tuskin Jahve niitä laittoi millään lailla koristeiksi tai ihmisten iloksi.
3. Jos Raamattu on erehtymätön, miksi niinkin keskeisestä asiasta kuin luomiskertomuksesta annetaan ristiriitaisia tietoja? 1. Moos. 1:25-26 kertoo, että eläimet luotiin ennen ihmisiä, mutta 1. Moos. 2:18-19 ilmoittaa, ainakin Adam luotiin ennen eläimiä.
4. Miksi ihmeessä Jahve loi ihmiset? Jos Jahve on täydellinen olento, ei sillä pitäisi olla tarpeita, eikä näin ollen mitään syytä luoda ihmisiä tai yleensäkään mitään.
5. Raamattu mainitsee useassa kohdassa, että Maapallo on pylväiden tukema litteä levy, esim. 1. Sam. 2:8, Psa. 104:5, Jes. 40:22, Jes. 44:24. Jos Raamattu oli erehtyväinen Maan muodon suhteen, tai toisaalta käytti symboliikkaa, eikö se voisi erehtyä tai käyttää symboliikkaa myös maapallon luomisen ja eliöiden kehittymisen suhteen? Raamattu sanoo myös, että Aurinko kiertää Maapalloa, esim. Joos. 10:12-14 Kiitoksia vastaamisesta jo etukäteen!

Terve itsellesi ja kiitos kysymyksistä. Emme tosin olisi panneet pahaksemme, jos olisit miettimisen lisäksi etsinyt oma-aloitteisesti vastauksia esim CMI:n FAQeista.1

Suurimman osan fossiileista selittää vedenpaisumus.2 Käännetäänpä asetelma hetkeksi toisinpäin, jos fossiileita on valtava määrä, miksi evolutionistit eivät ole kyenneet esittämään minkäänlaista johdonmukaista fossiiliketjua esim. ihmisten ja simpanssien väitetystä esi-isästä nykyisiin simpansseihin? Vai tarkoitatko, että joidenkin lajien yksilöitä on löytynyt niin suuria määriä, että joissakin tapauksissa puhutaan jopa joukkohaudoista?

Helsingin Sanomat uutisoi jonkin aikaa sitten: ”Kuinka valasparvi on päätynyt keskelle Atacaman autiomaata, kukkulan huipulle yli kilometrin päähän merestä? … Autiomaasta on löydetty yli 75 valaan jäänteet … Fossiilit ovat säilyneet hätkähdyttävän hyvässä kunnossa.”1

Siinäpä jälleen evoluutioon uskoville seliteltävää. Valasparvi kukkulan huipulla kilometrin päässä merestä. Ongelma kuitenkin ratkeaa, jos sitä lähestytään Raamatun näkökulmasta. Tämä on jälleen todiste Nooan aikana tapahtuneesta vedenpaisumuksesta. Eikä vedenpaisumuksen näkökulmasta sekään ole ihmeellistä, jos meressä elävät eliöt päätyvät kukkuloiden tai vuorten huipuille.

Kiehtovat elävät fossiilit


Kuvat: Dr. Joachim Scheven

Oikealla olevat kuvat esittävät kahta kaksikuorista Anadara-simpukkalajia.

Huomaatko eroa elävän lajin ja fossiilin välillä? Evoluution kannattajien ja muiden pitkiin ajanjaksoihin uskovien mukaan ikäeroa on noin kolme miljoona vuotta, kuitenkin simpukat ovat aivan samannäköisiä!

Sivu 2 / 2