torstaina, 13. kesäkuuta 2013, klo 11.00

Kivikaudella haudattujen ihmisfossiilien määrä

19.12.2012 - Väärää sanaa

Mihin perustatte väitteenne siitä että kivikaudella on haudattu satoja miljardeja ihmisiä? Mikään teiteellinen tutkimus ei näin väitä. Omaan mielikuvitukseenne?(käy ilmi vastauksessa kysymykseen "Missä vedenpaisumuksen ihmisfossiilit ovat?")? Asiattomilla vastauksilla työnnätte vain ihmisiä kauemmas Herran luota.

Vastaus:

13.06.2013

Kiitos kysymyksestäsi.

Mihin perustatte väitteenne siitä että kivikaudella on haudattu satoja miljardeja ihmisiä? Mikään teiteellinen tutkimus ei näin väitä. Omaan mielikuvitukseenne?(käy ilmi vastauksessa kysymykseen "Missä vedenpaisumuksen ihmisfossiilit ovat?")? Asiattomilla vastauksilla työnnätte vain ihmisiä kauemmas Herran luota.

Viittaat artikkeliimme Missä vedenpaisumuksen ihmisfossiilit ovat, ja siellä olleeseen kappaleeseen:

Jos taas evoluutioteoria on totta ja ihmisiä on ollut olemassa kolme miljoonaa vuotta, useita biljoonia yksilöitä on elänyt ja kuollut. Lisäksi kivikauden ihmiset hautasivat kuolleensa muistoesineiden kanssa ja tuona aikana olisi kuollut ja haudattu satoja miljardeja ihmisiä, jolloin luut fossiloituisivat helposti ja olisivat lähellä maanpintaa. Missä on suurin osa heidän fossiileistaan? Tämä on paljon kiusallisempi kysymys.

Tässä kappaleessa ei väitetä, että kivikaudella olisi haudattu satoja miljardeja ihmisiä, vaan että kolmen miljoonan vuoden aikana1 ihmiset olisivat haudanneet satoja miljardeja ihmisiä. Ihmisfossiileja on kuitenkin löytynyt tähän nähden hyvin vähän2, mikä kyseenalaistaa pitkät ajanjaksot.  

Kivikauden reilusta kolmesta miljoonasta vuodesta ainakin viimeisten noin 100 000 vuoden aikana ihmiset ovat haudanneet kuolleet – vielä usein hautalahjojen kanssa. Polttohautausta ei evoluutioteoreettisen näkökannan mukaan ole harjoitettu kuin vasta aivan viime aikoina. Näiden 100 000 vuoden aikana ihmisten määrän on arvioitu olleen miljoonan ja kymmenen miljoonan välissä. Jos miljoona ihmistä eli 100 000 vuoden ajan ja keskimääräinen sukupolven pituus on 25 vuotta, he olisivat haudanneet neljä miljardia ihmistä. Jos taas ihmisiä eli kymmenen miljoonaa, tarkoittaisi se 40 miljardin ihmisen hautaamista. 

Jos vuosimiljoonat ovat totta, on odotettavaa, että haudattujen ihmisten luurangot ovat yhä löydettävissä 100 000 vuoden jälkeenkin, sillä paljon vanhemmiksikin väitettyjä hyväkuntoisia luita on löydetty.3 Vaikka luurangot eivät olisikaan säilyneet, tulisi hautalahjoja olla runsaasti jäljellä.4

Mikäli ajanjaksoa pidennetään, nousee haudattujen ihmisten lukumäärä nopeasti satoihin miljardeihin. Koska ongelma on kuitenkin olemassa jo siinä tapauksessa, että haudattuja ihmisiä on miljardeja, olemme korjanneet artikkeliimme sadat miljardit miljardeiksi. 

Huomattavaa on myös, ettei fossiilien vähyys ole millään tavoin luomismallin ongelma, sillä luomisen ja vedenpaisumuksen välissä on vain 1656 vuotta.

Lisälukemista
Lähdeviitteet
  1. Kivikauden kestoksi arvioidaan noin 3,4 miljoonaa vuotta: http://en.wikipedia.org/w/index.php?title=Stone_Age&oldid=557427256
  2. Marvin L. Lubenowin arvion mukaan fossiileja on löydetty 6000-7000: Lubenow, Marvin L.: Myytti apinaihmisistä. (Bones of Contention, 2004). Suomeksi toimittanut Matti Leisola, Helsinki: Datakirjat-kustannus, 2005. ISBN 951-98558-3-1.
  3. Esimerkiksi Montanasta löydetyt yli 65 miljoonaa vuotta vanhoiksi väitetyt dinosaurusten luut, jotka kuitenkin ovat niin hyvässä kunnossa, että verisoluja ja hemoglobiinia on yhä jäljellä. Katso: Sensational dinosaur blood report! Creation 19(4):42–3, 1997, viitattu viite 4.
  4. http://creation.com/where-are-all-the-people, viitattu 13.6.2013
Lisää samasta kategoriasta « Fossiilien joukkohaudat