Maailman terveysjärjestön, WHO:n raportti SARS-CoV-2 -viruksen alkuperästä

Mikko Tuuliranta, lääket. lis., huhtikuu 2021

Tiedelehti Naturessa ilmestyi 15.4. 2021 artikkeli ”After the WHO report – What´s next in the search for COVIDS´s origines?” (Nat. Vol. 592, Issue 7854).

WHO:n tutkimusryhmä teki alkuvuodesta neljän viikon matkan Kiinan Wuhaniin selvittääkseen Covid-19 viruksen alkuperää. Naturen mukaan ”raportin yksityiskohdat olivat tosin hyödyllisiä, mutta vain vähän uutta tietoa sisältäviä”.

Tiedetään, että virus on lähtöisin lepakoista ja ollaan lähes varmoja, että se on siirtynyt ihmisiin jonkin toisen eläimen välittämänä muunnoksena. Kukaan ei kuitenkaan tiedä, mikä tämä eläin on mahdollisesti ollut, koska on olemassa suuri joukko eläimiä, joihin SARS-CoV-2 voi tarttua. Lähin tunnettu nykyisen Covid-19 viruksen sukulainen on lepakon RaTG13-koronavirus, joka on eristetty eräästä luolasta Mojiangissa, Etelä-Kiinassa. Sekin genomi on kuitenkin ”vain 96-prosenttisesti identtinen” Covid-19:n kanssa, joten se on ”vain kaukaista sukua” toteaa Nature. (Ihmisen on genomin väitetty olevan 96-prosenttisesti identtinen simpanssin DNA:n kanssa ja tästä syystä meidän on sanottu olevan läheisiä sukulaisia!)

Covid-pandemian alkuperä vaikuttaa paikallistuvan villieläintoreille, ei laboratorioihin, toteaa Nature: ”Todennäköisyys, että virus on peräisin laboratorio-onnettomuudesta, on vähäinen, mutta paineet selvittää asia perinpohjin ovat nousussa.” (Jos kyseessä olisi ollut laboratorion huolimattomuus, jäljet olisi jo ajat sitten peitelty. Ihmettelenkin, miten joku ulkopuolinen voisi löytää totuuden Kiinan kaltaisesta diktatuurista vuosia myöhemmin.) WHO:n tiimillä ei Naturen mukaan ollut edes asiantuntemusta tutkia laboratorioiden bioturvallisuuteen liittyviä seikkoja. Erään asiantuntijan mukaan kyseessä oli enemmänkin ”diplomaattinen missio kuin riippumaton tieteellinen tutkimusmatka, joka olisi kohdistunut kaikkiin epäilyttäviin kohteisiin”. Tämän asiantuntijan mukaan ”politiikka on alkanut ohjata vapaata tieteellistä tutkimusta”.

SARS-CoV-2 oli tuntematon ennen Wuhanista lähtenyttä pandemiaa. Koska se muistuttaa 96-prosenttisesti lepakon RaTG13-koronavirusta, on myös ajateltu, että se olisi jossain vaiheessa voinut tarttua jostain vielä tunnistamattomasta lepakon koronaviruksesta suoraan ihmiseen, joka on kenties kerännyt lepakoita joko tutkimustarpeisiin tai eläintorille myytäviksi. Esimerkiksi Yunnan maakunnasta Lounais-Kiinasta on viime aikoina tunnistettu useita uusia lepakon koronaviruksia, jotka ovat hyvin läheisiä CoV-19:lle. Todennäköisempänä vaihtoehtona pidetään kuitenkin sitä, että virus on tarttunut lepakosta johonkin toiseen eläimeen jollain niin sanotulla villieläinfarmilla, joista lihaa välitetään toreille joko elävänä tai pakastettuna.

Kun täysin erilaisissa ekologisissa lokeroissa asuvia eläimiä pyydystetään ja kerätään samalle farmille, virukset, jotka kuuluvat eläinten normaaliin ja terveyden kannalta välttämättömään viruskantaan, saattavat siirtyä lajeista toisiin ja vaihtaa lisääntyessään geneettistä materiaaliaan. Näin voisi kehittyä uusia muunnoksia, ”hybridejä”, joita ei luonnossa ehkä koskaan syntyisi. ”Laboratorio” ei ehkä sijaitsekaan valtion omistamassa rakennuksessa Wuhanin kaupungissa, vaan jossain ympäröivällä maaseudulla.

Tässä koronapandemiassa on muuten mielenkiintoista se, että se ”herättänyt suuren joukon profeettoja”, jotka ovat antaneet meille mitä erilaisimpia ”ilmoituksia Herralta” salaliitoista myrkkypiikkeihin ja mikrosiruihin. Reilu vuosi sitten muuan profeetta julisti TV7:n Yliluonnollista -ohjelmassa, että ”kun tulee juutalaisten pääsiäinen, pääsiäisen veri pyyhkii pois joka ainoan koronan!”. Tästä on nyt yli vuosi ja pääsiäisen jälkeen koronatilanne paheni ainakin Israelissa. Mooses sanoi tällaisista profeetoista, että heidät pitää kivittää: ”He ovat puhuneet Herran nimissä sellaista, mitä Herra ei ole puhunut.” Miksi kukaan profeetta ei herännyt esimerkiksi vuonna 2018 ja varoittanut meitä: ”Hankkikaa kasvomaskeja ja ruvetkaa valmistamaan rokotteita, ostakaa varastoon WC-paperia ja käsidesiä”? ”Nämä Herran profeetat”, vartijat, heräsivät unestaan vasta sitten kun vihollinen jo oli kaupungissa!

Melkoinen osa kaikista kulkutaudeista on zoonooseja eli eläinperäisiä. Paratiisissa syötiin vain hedelmiä, mutta lankeemuksensa jälkeen ihminen halusi syödä myös lihaa (johon hänelle sitten myöhemmin annettiin jopa lupa). Itsekään en ole vegaani, mutta mieleen tuli, että ”lihansyönnistäkö ihmiskunnan kohtalonkysymys”? – ehkä ainakin, jos se menee kohtuuttomuuksiin; syön kyllä kanaa, jopa joskus sisäfilettä, mutta lepakko tai koira, kissa, rotta, muurahaiskäpy (tai pääskysen pesä) ei tulisi edes mieleen. Näiden käyttöä tuskin voidaan puolustella nälänhädällä? Onkin sanottu, että kiinalainen syö kaikkia muita nelijalkaisia paitsi tuoleja. Vastaavanlaisia eläintoreja on muuallakin Kauko-Idässä, esim. Vietnamissa. Voipa olla, että saamme siltä suunnalta vielä muitakin zoonooseja, eläinperäisiä ruttoja. Joitain on viranomaisten toimesta kielletty ja lakkautettu, mutta se tuskin poistaa ongelmaa; onhan huumekauppakin kielletty. Entä kieltolaki? Tekikö se suomalaisista raittiita?