Ovatko mustat aukot pahojen valtojen aikaansaama ilmiö?

17.11.2012 - ilkka vuori

Hei;

mustasta-aukostahan ei valo pääse irti.

Onko musta-aukko edes Jumalan luoma, vaan nimenomaan pahojen valtojen aikaansaama ilmiö ?
Jumalahan asetti valon juuri siksi, että se on hyvä.

Vastaus:

17.08.2013

Kiitos kysymyksestäsi.

Kohdassa 1. Moos. 1:3-5 sanotaan:

"Jumala sanoi: 'Tulkoon valo!' Ja valo tuli. Jumala näki, että valo oli hyvä. Jumala erotti valon pimeydestä, ja hän nimitti valon päiväksi, ja pimeyden hän nimitti yöksi. Tuli ilta ja tuli aamu, näin meni ensimmäinen päivä."

Kohdan mukaan Jumala sanoi, että että valo oli hyvä. Siinä ei kuitenkaan todeta, että pimeys olisi paha. 

Einsteinin yleisen suhteellisuusteorian mukaan gravitaatiovuorovaikutus eli painovoima ei ole itsessään voima, vaan kyse on suuren kappaleen aiheuttamasta avaruuden kaareutumisesta. Jos kappale on tarpeeksi tiheä, avaruus kaareutuu niin paljon, ettei edes valo pääse siitä irti. Tällainen kappale absorboi eli imee itseensä valon ja kaikenlaisen muunkin suurella vetovoimallaan, ja siksi sitä kutsutaan mustaksi aukoksi. 

Mustat aukot voidaankin havaita vain välillisesti esimerkiksi valon voimakkaasta kaareutumisesta niiden lähellä. Mustat aukot syntyvät, kun omaa aurinkoamme moninkertaisesti suuremmat tähdet räjähtävät supernovaräjähdyksellä käytettyään polttoaineensa loppuun.1 Näin ollen mustat aukot kertovatkin lähinnä maailmankaikkeuden rappiosta. Ne ovat sopusoinnussa sen kanssa, että alussa kaikki oli "sangen hyvää" ja lankeemuksen jälkeen alkoi hidas mutta varma rappio.