perjantaina, 30. joulukuuta 2011, klo 13.36

Kysymyksiä Nooan arkista

17.05.2009 - mahdotonta

Miten Nooan arkkiin on voinut mahtua kaikki maailmalla siihen aikaan eläneet eläimet? Laiva ei kuitenkaan ollut kovin suuri. Raamatun mukaan pituudeltaan 300, leveydeltään 50, ja korkeudeltaan 30 kyynärää. Ensinnäkin olosuhteet eri lajeilla. Miten jokaisen lajin vaatimat olosuhteet on voitu toteuttaa laivassa? Väärissä olosuhteissa monet eläimet kuolisivat. Kuinka pedot ruokittiin laivassa? Kun jokaista eläinlajia oli vain 2kpl ei ruoka millään riittäisi lihansyöjille eikä hyönteissyöjille. Eläimet tarvitsivat laivalla myös juomavettä päivittäin. Merivesi ei juomiseen kelpaa, joten miten eläimille saatiin vettä? Miten eläimet saatiin laivaan eri puolita maapalloa? Vaikka siihen aikaan maapallolla olisi ollut vain yksi manner, miten kaikkien kerääminen laivaan oli mahdollista? Kerrotaan tai ainakin kuvataan, että eläimet tulivat jonossa pareittain laivaan. Eläimillä on kuitenkin oma tahto. Ohjasiko Jumala eläimet laivaan itse? Eläimiä tuli pari, eli molempia sukupuolia yksi. Entäs ne eläimet, jotka lisääntyvät partenogeneettisesti, tuliko niitä laivaan myös kaksi? ja jos tuli niin miksi, sillä niitä ei olisi tarvinnut kahta.

Vastaus:

07.03.2011

Miten Nooan arkkiin on voinut mahtua kaikki maailmalla siihen aikaan eläneet eläimet?

Kiitos mielenkiintoisista kysymyksistä. Woodmorappen laskelmien mukaan oikein hyvin, jopa alle puolet Arkin pinta-alasta riitti eläimille. Loput tilasta käytettiin lähinnä ravinnon ja juomaveden varastoimiseen. Suosittelemme sinulle, mikäli osaat englantia, tutustumista teokseen "Noah´s Ark - A Feasibility Study".1

Raamatun mukaan pituudeltaan 300, leveydeltään 50, ja korkeudeltaan 30 kyynärää.

Näinhän se 1. Moos 6:15 toteaa. Emme kuitenkaan tiedä tarkalleen, paljonko mitat ovat metreissä, koska on olemassa eri mittaisia kyynäröitä. Mutta yleensä käytetään kyynärän pituutena noin puolta metriä, joten Arkin pituus oli siis noin 150 m ja leveys 25 m ja korkeus 15 m. Näillä mitoilla saamme Arkin tilavuudeksi 56250 kuutiometriä.

Ensinnäkin olosuhteet eri lajeilla. Miten jokaisen lajin vaatimat olosuhteet on voitu toteuttaa laivassa? Väärissä olosuhteissa monet eläimet kuolisivat. Kuinka pedot ruokittiin laivassa?

Woodmorappe on käsitellyt näitä asioita perusteellisesti kirjassaan ja osoittanut, että mitään ylitsepääsemättömiä ongelmia ei ole. Katso myös CMI:n FAQit3 ja TrueOriginin4 ja CreationWikin5 artikkelit.

 Kun jokaista eläinlajia oli vain 2kpl ei ruoka millään riittäisi lihansyöjille eikä hyönteissyöjille.

Luepas Raamattuasi huolellisemmin, 1. Moos 7:2 sanoo suoraan että uhrikelpoisia eläimiä otettiin mukaan peräti seitsemän paria, siis 14 yksilöä per laji. Lisäksi 1. Moos 9:3 viittaa siihen, että lihansyönti sallittiin, ainakin ihmisille, vasta vedenpaisumuksen jälkeen. Ja hyönteiset ym lisääntyvät nopeasti, joten vedenpaisumuksen aikana esim yhdestä kärpäsparista on voinut tulla jopa miljoonia kärpäsiä. Eliöthän olivat Arkissa 371 vrk eli hieman yli vuoden.

Eläimet tarvitsivat laivalla myös juomavettä päivittäin. Merivesi ei juomiseen kelpaa, joten miten eläimille saatiin vettä?

Woodmorappen mukaan vettä otettiin mukaan hieman yli 4 miljoonaa litraa, joka oli hieman yli 9 prosenttia Arkin tilavuudesta. Ja juomakelpoista vettähän satoi 40 vuorokauden ajan vedenpaisumuksen alussa2 joten sen lastaamisessa Arkin vesisäiliöihin ei ollut mitään ongelmaa.  

Miten eläimet saatiin laivaan eri puolita maapalloa? Vaikka siihen aikaan maapallolla olisi ollut vain yksi manner, miten kaikkien kerääminen laivaan oli mahdollista? Kerrotaan tai ainakin kuvataan, että eläimet tulivat jonossa pareittain laivaan. Eläimillä on kuitenkin oma tahto. Ohjasiko Jumala eläimet laivaan itse?

Raamatussa (1. Moos 6:20) Jumala selvästi antaa eläimille käskyn tulla Nooan luokse. Joten kyllä, Raamatun mukaan Jumala ohjasi eläimet, joten niitä ei tarvinnut keräillä eri puolilta maapalloa.

Entäs ne eläimet, jotka lisääntyvät partenogeneettisesti, tuliko niitä laivaan myös kaksi? ja jos tuli niin miksi, sillä niitä ei olisi tarvinnut kahta.

Ei tullut. Partenogeneesiä esiintyy mm. eräillä kaloilla ja kasveilla, ja kalojahan ei otettu ollenkaan arkkiin, eikä eläinten parillisuus luonnollisestikaan koske kasveja. Ja lisäksi on otettava huomioon, että nykyään partenogeneettisesti lisääntyvät eivät välttämättä olleet olemassa vedenpaisumuksen aikana. Esim. Cnemidophorus neomexicanus -liskolaji on normaalisti lisääntyvien C. inornatus ja C. tigris -lajien hybridi. 6 Lisäksi on lajeja, joilla esiintyy toisinaan partenogeneettistä lisääntymistä, mutta pääsääntöisesti normaalia heteroseksuaalista, joten kyseisiä lajeja (esim komodonvaraani ja kalkkunat) ei voida luokitella partenogeneettisesti lisääntyviksi.