Mies, nainen vai jokin muu?

Mies, nainen vai jokin muu?
Pekka Reinikainen

Maailmanlaajuinen kiistely sukupuoliristiriitaa kokevien ihmisten ”sukupuolenkorjaushoidosta” käy kuumana. Pojat kokevat olevansa tyttöjä ja tytöt poikia, ja lääkäreiden olisi toteutettava teiniaivojen trendikkäät toiveet. Lääkärit ovat huolissaan. Ruotsissa arvovaltainen Karolinska-sairaala kielsi kaikki teinien hormonihoidot toukokuussa 2021.1

Mistä on kysymys?

Onko kyseessä seksuaalipoliittinen agenda vai uusdarvinistien harhakuvitelma? Ja aiheutuuko ”korjaushoidosta” peruuttamattomia vaurioita, joita kadutaan, kun aikuisen aivot vihdoin saadaan 24 vuoden iässä?

Kysymys on biologiasta

Musta tuntuu, että olen muu”, ei ole tiedettä. Sukupuolen biologisen alkuperän tieteellinen tarkastelu ratkaisee asian. Onko kyseessä ”bakteerin kaltaisen alkusolun evoluutio mieheksi ja naiseksi miljardien välimuotojen kautta” – vai ovatko mies ja nainen suunnittelun tuloksia? Jeesus totesi asiasta: ”Ettekö ole lukeneet, että Luoja jo alussa loi heidät mieheksi ja naiseksi – ja niistä kahdesta tulee yksi liha?” (Matt. 19:4–5).

Mistä sukupuolet ovat peräisin?

Tähän ei ole olemassa tieteellistä vastausta – vain uusdarvinistisia tarinoita. Jeesuksen antama vastaus sen sijaan on tieteellinen, sillä bakteerinkaltaisilla soluilla ei ole mitään ”valintapainetta” muuttaa kolmesti tunnissa toteutuvaa jakautumistaan äärimmäisen monimutkaiseksi ja riskialttiiksi suvulliseksi lisääntymiseksi, joka voi tuottaa puolisoille vain muutamia kymmeniä jälkeläisiä heidän elinaikanaan. Uusdarvinismin näkökulmasta bakteerit ovat tämän planeetan kiistattomia valtiaita, sillä esimerkiksi kolibakteereilla voi populaation tasolla, ns. pangenomissa olla yli 13 000 geeniperhettä,2 joidenkin arvioiden mukaan jopa 45 000.3 Bakteerit valtaavatkin kaikki ekologiset lokerot, meissäkin niitä on enemmän kuin omia soluja emmekä tulisi toimeen ilman niitä!

Suvullisen lisääntymisen mysteeri

Voidaan perustellusti kysyä, miksi suvullinen lisääntyminen ylipäätään kehittyisi? Suvuton tapahan on supernopea: jälkeläisiä on paljon, samoin muuntelumahdollisuuksia (pangenomi), ja haitalliset mutaatiot häviävät heti eivätkä jää aiheuttamaan tasaisen tappavasti kertyvää, vauhdilla sukupuuttoon vievää, piilevien mutaatioiden virhekatastrofia. Vaarallista lapsuutta ei myöskään ole, saati rajallista lisääntymisaikaa ja hedelmöittymisen ajankohtaa. Sukulaisavioliitot ja sisäsiitos ovat suvullisen lisääntymisen suuri vaara, ja ihmisiltä ne kiellettiinkin juuri oikeaan aikaan, kun mutaatioita oli ehtinyt kertyä jo vaarallinen määrä (3. Moos. 18:6).

Mihin miehiä tarvitaan?

Jos miehiä ei olisi ja jos nainen voisi lisääntyä neitseellisesti omista sukusoluistaan, kuten kirvat tai marmorirapu,4 naisilta ei hukkuisi aikaa miesten metsästämiseen. Näin nainen synnyttäisi kaksinkertaisen määrän tyttölapsia, joilla olisi äidin geenit. Miehen kehittymistä on mahdotonta selittää darvinismin näkökulmasta.5 Evoluutio on siis täysin kykenemätön selittämään miesten olemassaoloa – ja vieläkin pahempaa on näköpiirissä miesten pään menoksi!

Mies, nainen vai jokin muu?

Hävittääkö evoluutio miehet?

Siltä vahvasti näyttää. Miesten Y-­kro­­mo­­so­mi on katoamassa. Se on menettä­nyt 95 % gee­neis­tään.6 Y-kro­mo­so­mi määrittää miessukupuolen, sillä se vas­taa siit­ti­öi­den tuotannosta. Biologia tuntee vain siittiöitä tuottavan tai munasoluja omaavan ihmisen. Langenneeseen maailmaan liittyvät harvinaiset sukupuolen määrittymisen häiriöt ovat tietysti totta, mutta kyseessä on toinen asiakokonaisuus.7

Biologia ei pysty ylittämään miestä ja naista erottavaa kuilua

”Sukupuolisiirtymistä” ei ole todisteita, on vain tarinoita. Sukupuolten ”välimuotoja” ei ole fossiiliaineistossa. On vaikea edes kuvitella, kuinka toisiinsa sopivat sukuelimet kehittyisivät. ”Yhteisevoluutio” (engl. coevolution) on pelkkää viisastelua ja sanakikkailua. Ja vaikka jotkin eliöt lisääntyvät sekä suvuttomasti että suvullisesti (kuten kirvat), kyse ei ole välimuodoista, vaan ilmiöstä, joka tekee suvullisesta lisääntymisestä vieläkin pulmallisemman. Näin siksi, että edellä mainitusta on suurta etua ja silloin kaikkien eliöiden – olemassaolon taistelu huomioiden – pitäisi pystyä samaan.

Siittiön rakentuminen kiveksissä kestää 70 päivää, ja niitä tuotetaan päivittäin noin 150 miljoonaa. Kyseessä on erittäin monimutkainen solu, jolla on oma häntä, jota se käyttää kuin potkuria (ks. kuva 1).

Munasolun kehitys (oogeneesi) on erittäin monimutkainen ja pitkäkestoinen prosessi.8

Emme edes tiedä miten solun jakautumisen mekanismi voisi kehittyä

Mutta suvulliseen lisääntymiseen liittyvä vähennysjakautuminen (meioosi) on tätäkin pahempi päänsärky kehitysopin kannattajille. Sen ”evoluutio” on täysin ratkaisematon mysteeri. Sukusolujen muodostumiseen liittyvä tekijäinvaihto on selvästi suunniteltu tapahtuma, joka varmistaa, että kahta, aivan samanlaista lasta ei voi syntyä. (Identtiset kaksosetkaan eivät ole sataprosenttisesti samanlaisia.) Miksi näin? Jumala tuntee jokaisen nimeltä!

Hedelmöittymistapahtuma kumoaa lopullisesti kertomukset alkusolusta Aadamiksi ja Eevaksi

Hedelmöityksessä siittiö ja munasolu sulautuvat uudeksi, ainutkertaiseksi ihmiseksi. Kyseessä on hyvin monimutkainen tapahtuma, johon vaikuttavat kymmenet eri tekijät, eikä siitä ymmärretä suinkaan kaikkea. Abortissa ainutkertaisen ihmisen elämä estetään maan päällä, mutta tuskin taivaassa!

Siittiöt: varsinaiset superuimarit!

Siittiöt uivat potkurinsa avulla 3 000 kertaa mittaisensa matkan. Lähtöviivalla on jopa 200 000 000 siittiötä, mutta vain yksi miljoonasta, tankattuaan matkalla polttoainetta eturauhasesta, pääsee munanjohtimien yläpäässä sijaitsevaan ampullaan, missä ne ”ohjelmoidaan kuin risteilyohjukset” loppumatkaa varten. Nainen auttaa tapahtumaa mutta myös pyrkii estämään huonojen siittiöiden etenemistä. Siittiöitä todella tarvitaan tällainen määrä, sillä vähempi ei riittäisi.9 Tämä myös selittää nopeasti näköpiirissä olevan ihmiskunnan sukupuuton, koska varsinkin läntisessä maailmassa miesten siittiöiden tuotanto on romahtamassa dramaattisesti. Jopa 20 % pareista tarvitsee nykyään hedelmöityshoitoja.

Suositeltavaa lisälukemista aiheesta löytää Elämä kertoo -kirjan luvusta 7: Kaukokatseisuutta ihmisen lisääntymisessä (ks. mainos tämän artikkelin alla).9

Kuva 1. Siittiön rakenne.

Kuva 1: Siittiön rakenne.

Olet polskutellut vedessä elämäsi ensi kuukaudet

Istukka on toiminut teho-osastonasi ja keinomunuaisenasi 9 kuukautta huolehtien hapen ja ravinnon saannista sekä kuona-aineiden poistosta. Verenkiertosi on ollut tavattoman monimutkaista, ja siinä on tarvittu nerokkaita suunnitteluratkaisuja uusine väylineen, koska vesielämästä maaelämään oli siirryttävä muutamassa minuutissa.10 On ällistyttävää, että sekä vauva että äiti yleensä selviävät synnytyksestä! Mahdollisia ongelman lähteitä on tavattoman paljon ja on todella perusteltua kysyä, miten ja miksi evoluutio olisi ”kehittänyt” näin tavattoman monimutkaisen ja häiriöalttiin tavan lisääntyä?

On täysin järjenvastaista ja epätieteellistä puhua "muunsukupuolisudesta"!
"Jumala loi ihmisen omaksi kuvakseen - mieheksi ja naiseksi hän loi heidät." (1.Moos.1:27)

Miehen ja naisen mysteeri selviää Raamatusta

Paavali kertoo alkuperämme: ”Jumala on tehnyt koko ihmissuvun yhdestä ainoasta – Me olemme myös hänen sukuaan” (Apt. 17:26,28). Ja vielä: ”Hän, joka pyhittää, ja ne, jotka pyhitetään, ovat kaikki alkuisin yhdestä. Siksi hän ei häpeä kutsua heitä veljikseen” (Hepr. 2:11). Tämä on pysäyttävä tosiasia. Kuulumme Jumalan perhekuntaan. Meidäthän on luotu Jumalan kuviksi!

Mutta mistä nainen ilmestyi?

”Herra Jumala rakensi naisen siitä kylkiluusta, jonka oli ottanut miehestä” (1. Moos. 2:22). Voiko tämä olla totta? – Ilman muuta! – Miksi? Vastaus on varsin järkeenkäypä: ”Koska naista ei saada aikaan uusdarvinistisella mekanismilla. Jumala on rakentanut hänet!”

Tässä maailmassa on siis vain miehiä tai naisia, mitään luonnollisia välimuotoja ei ole, eikä voi olla, koska vain miehet tuottavat siittiöitä ja vain naisilla on munasoluja. On täysin järjenvastaista ja epätieteellistä puhua ”muunsukupuolisuudesta”! ”Jumala loi ihmisen omaksi kuvakseen – mieheksi ja naiseksi hän loi heidät” (1. Moos. 1:27).

Eeva on kaiken elävän äiti (1. Mooseksen kirja 3:20)

Tämäkin on kirjaimellisesti totta! Periytyminen on solullista. Siittiöön verrattuna valtava munasolu sisältää pääosan elämän eväistä. Eevan munasolut mahdollistivat ihmiskunnalle noin kuuden tuhannen vuoden mittaisen elinajan tässä langenneessa maailmassa. Tämä johtuu siitä, että tyttövauvalla on munasarjoissaan munasolut valmiina ja ne tuottavat vain 28 sukupolvea lisäkopioita hänen elinaikanaan. Miehet sen sijaan tuottavat kymmeniä miljoonia siittiöitä joka päivä, ja syntyvien lasten terveysongelmista jopa 80 % onkin peräisin miehiltä (miehen geeneihin kasaantuneista virheistä).

Meidät erottaa äidistämme, Eevasta, vain melko vähäinen määrä munasolusukupolvia, ja siksi olemme yhä täällä. Ihmiskunnan sukupuutto vaikuttaa kuitenkin odottavan jo aivan nurkan takana. On tieteellisesti perusteltua todeta, että ihminen ei ole voinut olla täällä uusdarvinismin väittämää 300 000 vuotta, sillä tuona aikana olisimme kuolleet sukupuuttoon jo kymmeniä kertoja!11

DNA:sta voidaan lukea maailman todellinen historia – ateistien ”luonnonhistoria” on myytti

DNA:sta selviää luomisen ajankohta (milloin DNA oli virheetön), lankeemukseen ajankohta (milloin DNA:n rappeutuminen käynnistyi), ihmisen sukuhistoria (yhteinen äiti ja isä) ja pian tapahtuva lunastus eli tämän maailmanajan loppu (perimään kertyneen virhekatastrofin viedessä ihmiskunnan nurkan takana odottavaan sukupuuttoon).12,13

Juutalaiskristillinen maailmankäsitys perustuu kolmelle tosiasialle

 1. Ei elämää ilman luomista.
 2. Ei kuolemaa ilman lankeemusta.
 3. Ei iankaikkista elämää ilman lunastusta Kristuksessa.

160 vuotta vanha evoluutiotarina sattumien synnyttämästä miehestä ja naisesta keksittiin pakkomielteisestä tarpeesta korvata Jumalan antama ilmoitus ajan hengen elähdyttämällä ihmisjärkeilyllä. Nyt on tullut aika päivittää maailmankuva järjelliseen ajatteluun sopivaksi ja hylätä darvinistiset, seksuaalipoliittiset sadut epätieteellisinä.

/images/kuvat/artikkelit/mies-nainen-muu/Elemä kertoo-kirja

LISÄLUKUSUOSITUS: Elämä kertoo-kirjan luku 7: Kaukokatseisuutta ihmisen lisääntymisessä

Elämä kertoo nerokkaasta ennakoinnista ja viisaasta suunnittelusta on suomennettu tiivistelmä Marcos Eberlinin, maineikkaan brasilialaisen tiedemiehen, Foresight-kirjasta. Liity Eberlinin seuraan hänen paljastaessaan joukon taidokkaita teknisiä ratkaisuja kemian ja biologian suurimpiin haasteisiin, ratkaisuja, jotka osoittavat poispäin sokeasta evoluutiosta kohti ennakointia – ominaisuutta, joka voidaan liittää ainoastaan mieleen.

Lisätietoa ja tilaukset: luominen.fi/EK

Lähdeluettelo ja kommentit
 1. Sweden’s Karolinska Ends All Use of Puberty Blockers and Cross-Sex Hormones for Minors Outside of Clinical Studies: Concerns over medical harm and uncertain benefits result in a major policy shift, 1.5.2021; segm.org/Sweden_ends_use_of_Dutch_protocol. Vierailtu 27.9.2022.
 2. Rasko D.A. et al., The pangenome structure of Escherichia coli: comparative genomic analysis of E. coli commensal and pathogenic isolates, J Bacteriol. 190(20):6881–93, Oct 2008; doi: 10.1128/JB.00619-08. Epub Aug 1 2008; https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/18676672/
 3. Catchpoole, D., Huippumenestynyt itsekloonautuva marmorirapu, Luominen 35:39, 2019.
 4. Ks. Evoluutio ja biologinen informaatio, toim. Leisola M. ja Reinikainen, P., Datakirjat, 2014; luominen.fi/bioinfo.
 5. Ks. Jones, S. The language of genes, Bantam Doubleday, New York, 1993.
 6. https://www.quantamagazine.org/the-incredible-shrinking-sex-chromosome-20151201
 7. Tuuliranta M., Avoin kirje Tieteen kuvalehdelle: Lue, mistä intersukupuolisuudessa on kyse. Elokuu 2020; luominen.fi/mikko-tieteen-kuvalehti.
 8. fi.wikipedia.org/wiki/Oogeneesi
 9. Junnila, M., Elämä kertoo nerokkaasta ennakoinnista ja viisaasta suunnittelusta, Luku 7: Kaukokatseisuutta ihmisen lisääntymisessä, luominen.fi/EK.
 10. Callentine, L., Fantastinen matka kohdusta: Vastasyntyneen vauvan verenkierron ihmeelliset muutokset, Luominen 39:32–34, 2020.
 11. Lynch, M., Rate, molecular spectrum, and consequences of spontaneous mutations in man, Proc Natl Acad Sci USA 107(3):961–968, 2010; doi.org/10.1073/pnas.0912629107
 12. Batten, D., Y-Chromosome Adam?, creation.com/y-chromosome-adam.
 13. White, D., Extinction of the human male, Journal of Creation 25(3):11–13, 2011; creation.com/y-chromosome-extinction.

PEKKA REINIKAINENPekka Reinikainen valmistui lääkäriksi Montpellierin yliopistosta Ranskasta vuonna 1976. Hän on toiminut 40 vuotta yleislääkärinä ja useissa lääkärijärjestöissä sekä opetustehtävissä ynnä kunnallisissa, valtiollisissa ja luterilaisen kirkon luottamustehtävissä. Hän on kirjoittanut useita kirjoja lääketieteen etiikasta ja luomisesta ja toimii Luominen ry:n hallituksessa.

Luominen 47 s. 10-13, marraskuu 2022
Copyright © Creation Ministries International.
Used with permission. Käytetty luvalla.
Kuvat ©: unsplash.com: Deelece Cook, I Am Nah, Milan Popovic ja Sumit Jazwal Gz; istockphoto.com; Wikimedia Commons.