Kategoria

Teistinen evoluutio (21)

Teistinen evoluutio on näkemys, jonka mukaan Jumala "loi" kaiken vuosimiljardien aikana käyttäen kuolemaa ja kärsimystä "luomisensa" välineinä. Teistinen evoluutio on täydellisen ristiriitainen Raamatun ilmoituksen kanssa, jonka mukaan kuolema tunkeutui maailmaan ihmisen syntiinlankeemuksen jälkeen, ja se tullaan tuhoamaan vihollisista viimeisimpänä. Teistisen evoluution johdonmukainen jatke on ateistinen evoluutio.

Pyhä Raamattu opettaa selvästi, että ennen syntiinlankeemusta ei ollut kuolemaa. Kuinka hyvä ja rakastava Jumala olisi voinutkaan katsoa vuosimiljoonien kärsimystä ja kuolemaa, ja sitten todeta että ”kaikki on sangen hyvää”? Tällaisen väittäminen on irvokasta. Jos ajattelee asiaa oikein tarkkaan, voi tämän materialistisen ja naturalistisen filosofian tuputtaman ajatusrakennelman tiivistää yhteen lauseeseen: Onko Jumala todella sanonut...?

Nykyaikana esitetään kaikenlaisia näkemyksiä ja olettamuksia maailmankaikkeuden synnystä ja miljardeista vuosista. Yleensä ei kerrota, että nämä modernin alkuperätieteen olettamukset ja sen piirissä esitetyt tulkinnat pohjautuvat naturalistis-filosofiseen, materialistiseen uskontoon, jonka mukaan kaikki tulee voida selittää luonnollisilla prosesseilla. Mikäli luominen on selitysmallina suljettu pois a priori (ennalta), kuten alkuperätieteessä on tehty, niin on täysin selvää, että ainoaksi vaihtoehdoksi hyväksytään itsestään syntynyt maailmankaikkeus ja tämän mukanaan tuomat selitysmallit.

Sivu 2 / 2