perjantaina, 30. joulukuuta 2011, klo 8.39

Muutama kysymys koskien Arkkia ja tulvaa+muita

27.11.2007 - Eero Nevalainen

1. Nykyään on yli 1.5 miljoonaa tunnettua eri lajia[arviot sukupuuttoon kokonaan kuolleista 5-50milj], ja arvellaan että se on alle 1% oikeasta määrästä, miten iso se Nooan paatti oikein oli? jokaista maalajia(yli 125 000)[HUOM. LAJEJA, ei variaatioita samasta lajista] pitäisi ainakin olla useampi kappale geenialtaan kunnossapysymiseen

2. #1, olivatko muut mantereet asutettuja ennen tulvaa? #2. Tulvan jälkeen, miten muut mantereet asutettiin, sekä miten tieto näistä mantereista katosi kokonaan asutuksen jälkeen?

3. Mitä mieltä olette Hovindista? siitä kuuluisasta verorikollishuijarista

4. Miten voitte olla varma että juuri tämä kristittyjen abrahamilainen jumala olisi se oikea, maailmassa on useita vanhempiakin uskontoja

5. mitä mieltä olette eri kristinuskon eri lahkoista ja heidän toimitavoistaan, ja siitä miten ne ovat ristiriidassa raamatun ja/sen käskyjen/ohjeiden kanssa Esim. Noitajahdit, katollisuus; inkvisitio, paavi(kaikki ihmisen saman arvoisia vai?, miten paavi voisi olla muka lähempänä jumalaa kuin muut?) ja yleensäkin; melkein kaikki uskonnot ja lahkot väittävät että jos et noudata heidän tapojaan ja rituaalejaan et tule pääsemään tuonpuoleiseen; jos jumala olisi olemassa; olisiko hän todella niin ilkeämielinen että ei päästäisi tarkoitusperiltään hyvää ihmistä joka ei ole noudattanut minkään kirkon sääntöjä(pukeutumiseen, rukoiluun, hatusta temmattuun moraalikoodiin), taivaaseen, vaan jonkun amerikkalaistyylisen TV-papin joka asuu suuressa kartanossa ja kerää miljoonia rahaa ns. "ihmelahjoituksina", tuokin ristiriidassa vaikka kuinka monen raamatun kohdan kanssa

6. ja sitten vielä helvetti, alkuperäisten tulkintojen mukaan, ja vielä 1400-luvulla latinankielisessä raamatussakin, helvetti oli aluksi paikka jossa jossa ihminen joutui kärsimään syntiensä raskaudesta riippuvan ajan, mutta lopulta pääsisi taivaaseen, myöhemmissä versioissa ns. "sielu" lakkasi olemasta vaan synnintekijöiltä kuoleman jälkeen, tuli vasta paljon myöhemmin tämä nykyinen "kärsii ikuisesti"-versio, tämähän on harhaoppia koko nykyinen raamattu jos verrataan vanhempiin opetuksiin

7. mistä tiedätte ettei jumala ole muuttanut suunnitelmiaan(huom. maailman resetoiminen tulvalla, jumala sanoi katuvansa virheitään; todistaa että jumalalla oli alunperin eri suunnitelma kuin nykyään), tai valehdellut, on hän senkin tehnyt raamatussa. hänhän ei ole tiedotusvelvollinen teillekään, ette voi tietää mitkä hänen suunnitelmansa ovat, hän niitä jo kerran vaihtanut ja mikään ei estä vaihtamasta uudelleen t: ateisti joka hämmentynyt uskontojen ristiriidoista ps. se on YE-Kreationisti, ei YEC-kretionisti(Young Earth Creationist-Kreationisti), jossain teksteissä löytyy tuolla jälkimmäisellä tavalla kirjoitettuna

Vastaus:

15.02.2008

Kys: 1. Nykyään on yli 1.5 miljoonaa tunnettua eri lajia[arviot sukupuuttoon kokonaan kuolleista 5-50milj], ja arvellaan että se on alle 1% oikeasta määrästä, miten iso se Nooan paatti oikein oli?

Ennen kuin otetaan kantaa arkin kokoon on syytä painottaa, että on ensiarvoisen tärkeää ymmärtää, että Raamatun lajikäsite ei vastaa nykyistä lajikäsitettä. Lisätietoja Raamatun lajikäsitteestä ja sen vaikutuksista mm. eliöiden määrään Nooan arkissa voit katsoa seuraavien linkkien alta:

Monimuotoisuus
Muuntelu, informaatio ja luotu lajityyppi

Lisäksi on huomioitavaa, että arkkiin ei suinkaan tullut kaikkien lajien edustajia. Tämä käy selväksi kun lukee asiaan liittyvät kohdat 1. Mooseksen kirjasta.

Arkin pelkkä lattiapinta-ala oli vajaat 11775 m2. Jos ajatellaan, että suurin osa eläimistä on ketun kokoisia, niin periaatteessa jokaisessa arkin kerroksessa on voinut olla neljässä kerroksessa "häkkejä" tjs., jolloin varaston pinta-ala nousisi yli 3 hehtaariin.

 Kys: 2. #1, olivatko muut mantereet asutettuja ennen tulvaa?

Alkumantereella oli tietenkin ihmisiä,  eläimiä ja kasveja. Vaikea sanoa, mitä muita mantereita mahtanet tarkoittaa. Alkumanner jakautui nykyiseen muotoonsa tulvan jälkeisinä vuosisatoina.

Kys: 2#2 Tulvan jälkeen, miten muut mantereet asutettiin, sekä miten tieto näistä mantereista katosi kokonaan asutuksen jälkeen?

Tulvan jälkeen ihmiskunta tietenkin kasvoi ja Baabelin päivinä ihmiskunta jakautui lingvistisiin ryhmiin tai heimoihin. Osa heimoista erikoistui merenkulkuun, osa taas pitkiin kuivan maan matkoihin, osa maanviljelyyn yms. Esim. hevosjalostushan on hyvin vanha "keksintö".  On vaikea sanoa, mistä tiedon häviämisestä puhut. Jos tarkoitat hovikelpoisen tiedon katoamista, niin en osaa sanoa, miten se mihinkään oikeaan asiaan liittyy. Politiikka on kautta aikojen aiheuttanut muutoksia historian kirjoitukseen. Suomen historiastakin löytyy aika, jolloin koululaisille ei virallisesti puhuttu Talvi- ja Jatkosodista mitään.

 Kys: 3. Mitä mieltä olette Hovindista? siitä kuuluisasta verorikollishuijarista

Tuo on melko johdatteleva kysymys. Yksikään ihminen ei ole synnistä tai virheistä täysin vapaa, jokaisella on "sokea pisteensä". Jeesusta ei huijattu raha-asioilla. Jeesus totesi lakonisesti, että keisarille se mikä keisarille kuuluu (maan romua.) Raamattu puhuu rahan yhteydessä "kaiken pahan alku ja juuri".  Ikävää, että mies ei hoitanut teemapuistonsa taloudellista tuottoa asiallisesti. Mies suorittaa kuitenkin rangaistusta teoistaan siinä kuin kuka tahansa muukin. Mutta ei tässä ensimmäistä kiveä heitetä, jokainen meistä mokaa jotakin, vastuu teoistaan täytyy toki kantaa.

 Kys: 4. Miten voitte olla varma että juuri tämä kristittyjen abrahamilainen jumala olisi se oikea,

Kun ihminen tulee uskoon Pyhän Hengen vaikutuksesta, kaikki tuollaiset asiat selkeytyvät alle aikayksikön. Ei sitä voi tyhjentävästi selittää millään kirjoituksella tai Powerpoint-presentaatiolla. On kuitenkin huomion arvoista, että Raamattu on kerta toisensa jälkeen osoittautunut myös historiallisesti luotettavaksi tietolähteeksi. Arkeologit tekevät jatkuvasti löytöjä jotka vahvistavat Raamatun kertomuksien kuvauksia ihmisistä, tapahtumista ja paikoista.

maailmassa on useita vanhempiakin uskontoja.

Tämä näkemys pohjautuu selkeästi omaksumaasi näkemykseen, jonka mukaan Raamatun Jumala ei ole maapallon luoja. Me uskomme, että Raamatun Jumala on koko maailmankaikkeuden luoja ja täten ennen hänen luomistyötään ei ole voinut olla mitään vanhempaa "uskontoa" tms.

Kys: 5. mitä mieltä olette eri kristinuskon eri lahkoista ja heidän toimitavoistaan, ja siitä miten ne ovat ristiriidassa raamatun ja/sen käskyjen/ohjeiden kanssa

Kristinuskon "lahkoista" puhuttaessa kannattaa olla tarkka, sillä sekulaariteetit ymppäävät kristinuskon raamien sisälle milloin minkäkinlaisia oppeja yms. Hälytyskellojen tulisi soida etenkin jos näissä liikkeissä nostetaan jokin toinen kirja/teksti Raamatun arvoiseksi ilmoitukseksi. Ristiriitoja varmasti löytyy muistakin kuin "huu-haa-lahkoista". Elämme langenneessa ajassa ja ikävä kyllä me ihmiset  osaamme olla melko eripuraisia.

Esim. Noitajahdit, katollisuus; inkvisitio, paavi(kaikki ihmisen saman arvoisia vai?, miten paavi voisi olla muka lähempänä jumalaa kuin muut?)

Noitavainot eivät kuulu kristillisyyteen. Historiassa on suuriakin noitateloituksia, mutta kyseisiä tapauksia ei voi perustella Raamatun opetuksilla. Raamattu kehoittaa ajamaan pahoja henkiä pois rukouksella ja paastolla, ei jättiläisgrillillä tai päiden katkaisulla. Toki esim. katolilaisuuden historiassa esiintyy runsaasti valehtelua ja järjetöntä verenvuodatusta.  Monessa Euroopan maassa on esim. vanhoja sukuja, joiden esi-isinä on selibaattilupauksen tehneitä "kirkonmiehiä".  Mutta jälleen on huomioitava, että Raamatusta ei löydy oikeutusta tai oppia tällaisen käytöksen tueksi, on se sitten minkä tahansa kirkkokunnan tai yksilön harjoittamaa.

Paavius on osa katolaisuuden sotapoliittista historiaa. Ensinnäkin Raamattu kieltää asettamasta kenellekään ihmiselle "ISÄ" -statusta ja katolilaisuudessa "padreja" on kymmeniä tai satoja tuhansia.

jos jumala olisi olemassa; olisiko hän todella niin ilkeämielinen että ei päästäisi tarkoitusperiltään hyvää ihmistä joka ei ole noudattanut minkään kirkon sääntöjä(pukeutumiseen, rukoiluun, hatusta temmattuun moraalikoodiin), taivaaseen,

Koska olet ateisti haluaisin kääntää asetelman hetkeksi toisin päin ja kysyä sinulta miten sinä sitten määrittelisit tämän "tarkoitusperiltään hyvän ihmisen"? Mihin sinä ateistina sitten perustat käsityksesi "hyvästä ihmisestä"? Ja kuka sanoo, että muut ovat samaa mieltä kanssasi "hyvän ihmisen" määritelmästä? Jos et usko Jumalaan / absoluuttiseen moraaliseen auktotiteettiin vaan uskot materian itsessään (sattumanvaraisen ja päämäärättömän evoluution ) selittävän kaiken niin lopultahan tällöin itse kukin määrittelee oman moraalisen totuutensa, eli kyse on vain itse kunkin mielipiteestä. Tällöin sinun moraalinen näkemyksesi ei ole perustellusti sen oikeampi kuin kenenkään muunkaan, riippumatta siitä kuinka pahasti tahansa se on ristiriidassa sinun näkemyksesi kanssa. Sillä ajatuksesi ja moraalisihan ovat tulosta vain aivojesi kemiallisista reaktioista, jotka saattavat seuraavalla henkilöllä olla erilaiset. Kenellä on siis oikeus sanoa tämän maailmankatsomuksen pohjalta toiselle mikä on oikein ja mikä väärin? Tai ylipäätään määritellä oikea ja väärä?

Vain Raamatun Jumalalla on oikeus ja auktoriteetti maailmankaikkeuden luojana asettaa absoluuttiset moraali- yms. säännöt. Tällöin ei suinkaan ole kyse mistään "hatusta temmatuista moraalikoodeista" kuten ateistien kohdalla vaan Kaikkivaltiaan Jumalan asettamista säännöistä.

Raamattu ilmoittaa myös selkeästi, että "kaikki ovat syntiä tehneet". Yksikään ihminen ei voi teoillaan ansaita paikkaa taivaassa. On sitten kysymys hurskaasta papista tai hyvin käyttäytyneestä ateistista. Jokainen lankeaa kuitenkin elämänsä aikana syntiin, eikä Jumala voi pyhyytensä tähden olla tekemisissä synnin kanssa. Tästä syystä Hänen poikansa Jeesus Kristus tuli maailmaan ja sovitti ihmisten synnit. Ja Jeesuksen sovitustyön kautta ja Hänet uskossa vastaanottamalla ihminen saa pelastuksen lahjana. Ei ansioidensa perusteella vaan yksin armosta.

vaan jonkun amerikkalaistyylisen TV-papin joka asuu suuressa kartanossa ja kerää miljoonia rahaa ns. "ihmelahjoituksina", tuokin ristiriidassa vaikka kuinka monen raamatun kohdan kanssa.

Mitä tulee TV-pastoreihin niin on todennäköistä, että myös heidän joukossaan on sekä vilpittömiä toimijoita, että oman edun härskejä tavoittelijoita. Täten yleistämistä ei pitäisi heidänkään osaltaan tehdä.


Jotkut amerikkalaisista tv-pastoreista ovat tietenkin aika värikästä väkeä metrin paksuisine lompakoineen, kauneusleikkauksineen, yksityiskoneineen jne., mutta heilläkin on lopulta Tuomari, jota ei voi lahjoa dollareilla eikä pinnoitetuilla hampailla.  Käärinliinoissa kun ei ole taskuja. Raamattu opettaa myös selkeästi, että ulkoisilla meriiteilä ja imagolla ei ole Jumalalle mitään merkitystä, joten se, että joku henkilö kutsuu itseään pastoriksi tai on teologi koulutukseltaan ei todellakaan toimi VIP-korttina taivaaseen. Sinällään rahan antamisessa ei ole mitään epäraamatullista. Raamattu jopa pyytää asettamaan Jumalan koetukselle lupauksineen.  Tunnettu fakta on, että jos ihminen antaa vaikka rahoistaan sen kuuluisan kymmenyksen, niin jollakin merkillisellä tavalla Jumala antaa asioita tapahtua, ja pian ihminen huomaa saaneensa kymmenyksensä takaisin korkoineen. Se on ihmetyttänyt niin tavallisia pulliaisia kuin talousnerojakin. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että Jumalaa voisi käyttää jonkinlaisena korkoautomaattina omille sijoituksilleen. Raamatussa annetaan kuitenkin ymmärtää, että antajan sydämen asenteella on merkitystä. Jumala ei ole kenenkään juoksupoika näissäkään asioissa.

Kys: 6. ja sitten vielä helvetti, alkuperäisten tulkintojen mukaan, ja vielä 1400-luvulla latinankielisessä raamatussakin, helvetti oli aluksi paikka jossa jossa ihminen joutui kärsimään syntiensä raskaudesta riippuvan ajan, mutta lopulta pääsisi taivaaseen, myöhemmissä versioissa ns. "sielu" lakkasi olemasta vaan synnintekijöiltä kuoleman jälkeen, tuli vasta paljon myöhemmin tämä nykyinen "kärsii ikuisesti"-versio, tämähän on harhaoppia koko nykyinen raamattu jos verrataan vanhempiin opetuksiin.

Pitää paikkansa, että etenkin katolilaisissa teksteissä kadotus on tahdottu pyyhkiä pois. On syytä silti alleviivata, että ihmisellä ei ole tuomitsemislisenssiä toiseen ihmiseen. Pelisäännöt ovat hyvin selkeät. On yksi voima, joka on alun alkaen halunnut vesittää Jumalan antamat säännöt. Ette te kuole, se sanoi jo Eedenissä. Sitä kannattaa pohtia, kun vielä käppäilee täällä. Katolilaisuuden ohella mm. mormonit lietsovat kadotuksen kadonneen. Kristuksella on kuoleman ja Tuonelan avaimet, ei muilla. Katoava maailmahan on nyt pahan alaisuudessa, mutta Kristus saa pian astua puikkoihin. Lopuksi paha heitetään lopulliseen vankeuteen eikä mennyttä enää muisteta.  Se kaikki on osa universaalia suunnitelmaa, vaikka ihminen olisi varmasti mielellään nopeuttanut koko kärsimysnäytelmän paljon lyhyemmäksi kuin nämä tuhannet vuodet.

Kys: 7. mistä tiedätte ettei jumala ole muuttanut suunnitelmiaan hänhän ei ole tiedotusvelvollinen teillekään, ette voi tietää mitkä hänen suunnitelmansa ovat, hän niitä jo kerran vaihtanut ja mikään ei estä vaihtamasta uudelleen

Mikään tai kukaan ei estä Jumalan suunnitelmia tapahtumasta. Emmekä me tietäisikään, ellei niin olisi luvattu. Ateisteilta on silmät suljettu heidän omasta tahdostaan. Kristitty ei kuitenkaan voi leuhkia yhtään millään. Ainoa syy pelastukseemme on Kristus, ei jäsenkortti johonkin "hihhulilahkoon".

(huom. maailman resetoiminen tulvalla, jumala sanoi katuvansa virheitään; todistaa että jumalalla oli alunperin eri suunnitelma kuin nykyään), tai valehdellut, on hän senkin tehnyt raamatussa.

Kenenkään ei myöskään tulisi suotta huolehtia maailman resetoinnista, sillä oma hiippakunnan vaihto voi olla yhden sydämenlyönnin päässä. Pikahissin osoite pitää valita tässä ajassa.  Puhut siitä, että Jumala ei ole tiedotusvelvollinen; niin, eipä ole ei. Jumala on kuitenkin luvannut olla kanssamme loppuun saakka. Jumala on absoluutti Pyhä ja Pyhä ei valehtele.

 t: ateisti joka hämmentynyt uskontojen ristiriidoista

Miksi olet hämmentynyt uskontojen ristiriidoista? Esim. ennen Islamin varsinaista syntyä (tunnet kaiketi paikan maantieteellisesti) paikalliset palvoivat kiviä, puita, kuuta, jokia, joitakin kymmeniä eri eläimiä yms. Toki heilläkin oli ristiriitoja, koska jokainen ajoi omaa asiaansa. Heillä oli yli 350 erilaista uskontoa, kunnes allahin näennäinen palvonta vei voiton v. 622.  Vielä kun joku keksi nimetä valloitussodan "pyhäksi sodaksi", niin johan markkina-arvo kohosi. Kun Muhammed kuoli, oli kannattajia jo reilut 100 000.  Langenneesta maailman ajasta kertoo tuokin jotakin: ainoa asia, mikä todella yhdisti heikäläisiä, oli sota. Katolilaisuudessa oli vähän sama meininki. He jopa saivat 900-luvun alussa viikinkejä puolelleen sotimisen vuoksi.  Kristikunnan ristiriidoille ei ole muuta selitystä kuin se, että selkeä yhteys Jumalaan katkesi ihmisen ja Jumalan välillä jo yli 5500 vuotta sitten. Tämä oli seurausta ihmisen kapinasta Jumalaa kohtaan. Mutta aivan kuten yhden ihmisen kapina lankesi kiroukseksi kaikkien ihmisten päälle niin samoin yhden ihmiseksi tulleen Jumalan -- Jeesuksen sovitustyö, mahdollisti paluun Jumalan yhteyteen. Kun otamme Jeesuksen vastaan henkilökohtaisena vapahtajana saamme tässä ajassa puolustajan, Pyhän Hengen, joka kirkastaa meille Jumalan tahdon ja suunnitelmat. Kun siirrymme tästä ajasta ikuisuuteen, palaa yhteytemme Jumalaan täydelliseksi, eikä sen rasitteena ole enää syntinen luontomme. Kaikki on uudeksi tehtyä, eikä syntiä enää ole.